EN ANLAMLI 1 MAYIS KUTLAMASI  

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.05.2019 - 19:52, Güncelleme: 01.05.2019 - 19:52
 

EN ANLAMLI 1 MAYIS KUTLAMASI  

Manisa’da kısa bir süre önce faaliyete geçen ve yönetim kurulu üyelerinin tamamı işçilerden oluşan İşçi Savunma Derneği, 1 Mayıs’ı isimlerine yakışır bir şekilde kutladı. Amacı emekçileri savunmak ve sosyo-kültürel anlamda üst düzeye taşımak olan dernek, 1 Mayıs kutlamaları kapsamında ihtiyaç sahiplerine yardım etmek için kermes düzenledi.
Manisa’da yönetim kurulu üyelerinin tamamının işçilerden oluştuğu İşçi Savunma Derneği, 1 Mayıs’ta dernek binası önünde kermes düzenleyerek bayramlarını kutladı. Amacı emekçileri savunmak ve sosyo-kültürel anlamda üst düzeye taşımak olan dernek, 1 Mayıs kutlamaları kapsamında ihtiyaç sahiplerine yardım etmek için kermes düzenledi. Bunun yanı sıra dernek üyeleri çalınan müzikler eşliğinde halay çekip doyasıya eğlendiler. Dernek üyeleri aynı zamanda 1 Mayıs’ta dünyaya gelen üyelerinden Hikmet Zengin’in 46. Yaş gününü pasta keserek kutladılar.   HUKUKİ DANIŞMANLIK YAPACAK VE İŞÇİ ÇOCUKLARINA ÜCRETSİZ DERS VERECEKLER İşçi Savunma Derneği Başkanı Nazif Gündüz, yönetim kurulunun tamamının işçilerden oluşan derneği 2019’un Ocak ayında kurduklarını ve derneğin 300 civarında üyesinin bulunduğunu belirtti. Manisa işçisine destek olmak, gelecek nesillere taşımak için maddi ve manevi bütün çabayı gösterdiklerini ifade eden Gündüz, tüm işçilerin 1 Mayıs İşçi bayramını kutladı. “ Biz işçiler emeklerimizle tüm güzellikleri üretiriz. Ancak bu güzellikleri yaşayamayız. Biz güzellikleri yaşatmak için bu derneği kurduk” diyen Gündüz, dernekleri hakkında şu bilgileri verdi, “Derneğimizin kuruluş amacı Manisa işçisine olsun, çevre illerdeki işçilere olsun, hukuki alanda ücretsiz danışmanlık yapmaktır. Üye yakınlarımızın derneğimizin imkanlarından tam olarak faydalanabilmesi için de bizleri yakından tanımaları gerekiyor. Derneğimizde eğlence salonundan tutun da eğitime olsun sosyal ve kültürel alanda birçok etkinliklerimiz var. 30-35 çocuğa İngilizce eğitimi veriyoruz. Tam olarak kurs olmasa da evde çözemedikleri derslerin yardımcısı olarak burada öğretmenlerimiz onlara yardımcı oluyorlar. Çocuk oyun salonumuz var. Önümüzdeki günlerde jimnastik veya bale kurslarımız olacak. Bunun yanında matematik, satranç gibi kurslarımız var. İçeride 2 tane kafeteryamız var. Burada ayda 4 defa Cumartesi akşamları canlı müzik yapıyoruz. İşçi arkadaşlarımızın yakınlarının doğum günleri gibi etkinlik düzenleniyor.  Kültürel anlamda da tiyatro salonumuz var”   “BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ VATAN BÜTÜNLÜĞÜ” Sosyal sorumluluk projesi kapsamında bu kermesi düzenlediklerini ve bu kermesten elde edilecek gelirle ihtiyaç sahibi insanlara yardımcı olacaklarını vurgulayan Gündüz, bu mahallede yaşayan fakir çocuklar için toplu sünnet şöleni yapmayı planladıklarını ifade ederek, imkanları dahilinde bu tür sosyal sorumluluk projelerine destek olacaklarını belirtti. Gündüz, “Örgütlülüğümüz, kesinlikle bayrak ve vatan bütünlüğünü korumak bizim birinci önceliğimizdir. Sadece işçilerin haklarını koruyacak bir örgütlenmedir” diye konuştu.-Özlem ŞAHİN
Manisa’da kısa bir süre önce faaliyete geçen ve yönetim kurulu üyelerinin tamamı işçilerden oluşan İşçi Savunma Derneği, 1 Mayıs’ı isimlerine yakışır bir şekilde kutladı. Amacı emekçileri savunmak ve sosyo-kültürel anlamda üst düzeye taşımak olan dernek, 1 Mayıs kutlamaları kapsamında ihtiyaç sahiplerine yardım etmek için kermes düzenledi.
Manisa’da yönetim kurulu üyelerinin tamamının işçilerden oluştuğu İşçi Savunma Derneği, 1 Mayıs’ta dernek binası önünde kermes düzenleyerek bayramlarını kutladı. Amacı emekçileri savunmak ve sosyo-kültürel anlamda üst düzeye taşımak olan dernek, 1 Mayıs kutlamaları kapsamında ihtiyaç sahiplerine yardım etmek için kermes düzenledi. Bunun yanı sıra dernek üyeleri çalınan müzikler eşliğinde halay çekip doyasıya eğlendiler. Dernek üyeleri aynı zamanda 1 Mayıs’ta dünyaya gelen üyelerinden Hikmet Zengin’in 46. Yaş gününü pasta keserek kutladılar.
 
HUKUKİ DANIŞMANLIK YAPACAK VE İŞÇİ ÇOCUKLARINA ÜCRETSİZ DERS VERECEKLER
İşçi Savunma Derneği Başkanı Nazif Gündüz, yönetim kurulunun tamamının işçilerden oluşan derneği 2019’un Ocak ayında kurduklarını ve derneğin 300 civarında üyesinin bulunduğunu belirtti. Manisa işçisine destek olmak, gelecek nesillere taşımak için maddi ve manevi bütün çabayı gösterdiklerini ifade eden Gündüz, tüm işçilerin 1 Mayıs İşçi bayramını kutladı. “ Biz işçiler emeklerimizle tüm güzellikleri üretiriz. Ancak bu güzellikleri yaşayamayız. Biz güzellikleri yaşatmak için bu derneği kurduk” diyen Gündüz, dernekleri hakkında şu bilgileri verdi, “Derneğimizin kuruluş amacı Manisa işçisine olsun, çevre illerdeki işçilere olsun, hukuki alanda ücretsiz danışmanlık yapmaktır. Üye yakınlarımızın derneğimizin imkanlarından tam olarak faydalanabilmesi için de bizleri yakından tanımaları gerekiyor. Derneğimizde eğlence salonundan tutun da eğitime olsun sosyal ve kültürel alanda birçok etkinliklerimiz var. 30-35 çocuğa İngilizce eğitimi veriyoruz. Tam olarak kurs olmasa da evde çözemedikleri derslerin yardımcısı olarak burada öğretmenlerimiz onlara yardımcı oluyorlar. Çocuk oyun salonumuz var. Önümüzdeki günlerde jimnastik veya bale kurslarımız olacak. Bunun yanında matematik, satranç gibi kurslarımız var. İçeride 2 tane kafeteryamız var. Burada ayda 4 defa Cumartesi akşamları canlı müzik yapıyoruz. İşçi arkadaşlarımızın yakınlarının doğum günleri gibi etkinlik düzenleniyor.  Kültürel anlamda da tiyatro salonumuz var”
 
“BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ VATAN BÜTÜNLÜĞÜ”
Sosyal sorumluluk projesi kapsamında bu kermesi düzenlediklerini ve bu kermesten elde edilecek gelirle ihtiyaç sahibi insanlara yardımcı olacaklarını vurgulayan Gündüz, bu mahallede yaşayan fakir çocuklar için toplu sünnet şöleni yapmayı planladıklarını ifade ederek, imkanları dahilinde bu tür sosyal sorumluluk projelerine destek olacaklarını belirtti. Gündüz, “Örgütlülüğümüz, kesinlikle bayrak ve vatan bütünlüğünü korumak bizim birinci önceliğimizdir. Sadece işçilerin haklarını koruyacak bir örgütlenmedir” diye konuştu.-Özlem ŞAHİN
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.