ERYILMAZ “YEREL SEÇİM GÜNÜ REFERANDUMA DA GİDİLSİN”

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.01.2019 - 15:46, Güncelleme: 03.01.2019 - 15:46
 

ERYILMAZ “YEREL SEÇİM GÜNÜ REFERANDUMA DA GİDİLSİN”

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, AK Parti ve MHP’den oluşan Cumhur İttifakı’na, Suriyeliler için referandum çağrısında bulundu.
İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’den oluşan Cumhur İttifakı’na, Suriyeliler için referandum çağrısında bulundu. Her geçen gün Türkiye’de artarak devam eden Suriyeli nüfusunun, toplumsal sorunlara neden olduğunu belirten Eryılmaz, “Türkiye’de yaşayan toplam yabancı sayısı 4 milyona yakın. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin paylaştığı verilere göre, Türkiye’de 3 milyon 600 bin Suriyeli, 169 bin Afganistan vatandaşı, 143 bin Irak vatandaşı, 35 bin İran vatandaşı, 4 bin 800 Somali uyruklu, 10 bin kişi diğer milletlerden olmak üzere yaklaşık 4 milyon yabancı yaşıyor. Manisa’da ise yaşayan 21 bin 237 yabancıdan 12 bin 413’ü Suriyelilerden oluşuyor. Bu Suriyelilerden 1 milyon 916 bin 528’i erkek. İç gücü maliyetlerinin düşürülmesi adına kayıt dışı sektörlerde istihdam edilen Suriyeliler, işsizliğin de artmasına neden oluyor. Kendi vatandaşlarımıza bakmakta zorlanan hükümetimizin, Suriyeliler konusunda ısrarcı olmasına anlam veremiyoruz. Bizim askerlerimiz Suriye’nin toprak bütünlüğü için cephede savaşırken, Suriyelilerin Taksim’de eğlenmesini içimize sindiremiyoruz. Cumhur İttifakı’nın, Suriyeliler konusunda gösterdiği hassasiyeti, kayıtsız kaldığı, zulme uğrayan Doğu Türkistanlı soydaşlarımız içinde bekliyoruz” dedi.     “YEREL SEÇİM GÜNÜ REFERANDUMA DA GİDİLSİN” Her zaman her şey için referanduma gitmeyi düşünen Cumhur İttifakı mensubu partilerin, toplumun tüm kesiminin tepki gösterdiği Suriyeliler konusunda milletten korkarak, çekindiğini ileri süren Eryılmaz, “Yanlış politikalarımız sebebiyle Türkiye’deki, Suriye sorunu her geçen gün büyüyor. Savaştan kaçan mültecileri aldık, baktık, besledik. Yaklaşık 8 yıldır süren savaş sonrasında Amerika bölgeden çekiliyor. Türk askerleri ise sınır boyunca temizlik yaptı. Buna rağmen Suriyeliler halen ülkemizde. Bayramlarda evine dönen ve aylarca ülkesinde kalan Suriyelileri, tekrar ülkemize alan hükümetin Suriyeler üzerindeki çıkarlarını merak etmekteyiz. Her zaman her şey için referanduma gitmeyi düşünen Cumhur İttifakı’nın, Suriyeliler konusunda da referanduma gitmesini istiyoruz. Önümüzde 31 Mart yerel seçimleri var. Hazır sandıklar hazırlanırken, bir sandıkta Suriyeler için kuralım. Bir daha referandum için masrafa da girmeyelim. Suriyeler konusunu da böylece çözelim. Bunu İYİ Parti olarak istiyoruz ve takipçisi olacağız” diye konuştu. Aydın ŞAHBAZ    
İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, AK Parti ve MHP’den oluşan Cumhur İttifakı’na, Suriyeliler için referandum çağrısında bulundu.
İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’den oluşan Cumhur İttifakı’na, Suriyeliler için referandum çağrısında bulundu. Her geçen gün Türkiye’de artarak devam eden Suriyeli nüfusunun, toplumsal sorunlara neden olduğunu belirten Eryılmaz, “Türkiye’de yaşayan toplam yabancı sayısı 4 milyona yakın. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin paylaştığı verilere göre, Türkiye’de 3 milyon 600 bin Suriyeli, 169 bin Afganistan vatandaşı, 143 bin Irak vatandaşı, 35 bin İran vatandaşı, 4 bin 800 Somali uyruklu, 10 bin kişi diğer milletlerden olmak üzere yaklaşık 4 milyon yabancı yaşıyor. Manisa’da ise yaşayan 21 bin 237 yabancıdan 12 bin 413’ü Suriyelilerden oluşuyor. Bu Suriyelilerden 1 milyon 916 bin 528’i erkek. İç gücü maliyetlerinin düşürülmesi adına kayıt dışı sektörlerde istihdam edilen Suriyeliler, işsizliğin de artmasına neden oluyor. Kendi vatandaşlarımıza bakmakta zorlanan hükümetimizin, Suriyeliler konusunda ısrarcı olmasına anlam veremiyoruz. Bizim askerlerimiz Suriye’nin toprak bütünlüğü için cephede savaşırken, Suriyelilerin Taksim’de eğlenmesini içimize sindiremiyoruz. Cumhur İttifakı’nın, Suriyeliler konusunda gösterdiği hassasiyeti, kayıtsız kaldığı, zulme uğrayan Doğu Türkistanlı soydaşlarımız içinde bekliyoruz” dedi.
 
 
“YEREL SEÇİM GÜNÜ REFERANDUMA DA GİDİLSİN”
Her zaman her şey için referanduma gitmeyi düşünen Cumhur İttifakı mensubu partilerin, toplumun tüm kesiminin tepki gösterdiği Suriyeliler konusunda milletten korkarak, çekindiğini ileri süren Eryılmaz, “Yanlış politikalarımız sebebiyle Türkiye’deki, Suriye sorunu her geçen gün büyüyor. Savaştan kaçan mültecileri aldık, baktık, besledik. Yaklaşık 8 yıldır süren savaş sonrasında Amerika bölgeden çekiliyor. Türk askerleri ise sınır boyunca temizlik yaptı. Buna rağmen Suriyeliler halen ülkemizde. Bayramlarda evine dönen ve aylarca ülkesinde kalan Suriyelileri, tekrar ülkemize alan hükümetin Suriyeler üzerindeki çıkarlarını merak etmekteyiz. Her zaman her şey için referanduma gitmeyi düşünen Cumhur İttifakı’nın, Suriyeliler konusunda da referanduma gitmesini istiyoruz. Önümüzde 31 Mart yerel seçimleri var. Hazır sandıklar hazırlanırken, bir sandıkta Suriyeler için kuralım. Bir daha referandum için masrafa da girmeyelim. Suriyeler konusunu da böylece çözelim. Bunu İYİ Parti olarak istiyoruz ve takipçisi olacağız” diye konuştu. Aydın ŞAHBAZ
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.