Ev Kadınlarını Umutlandıran İlanlara Dikkat!

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.02.2021 - 11:29, Güncelleme: 23.02.2021 - 11:29
 

Ev Kadınlarını Umutlandıran İlanlara Dikkat!

Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) adını ve logosunu kullanarak, sosyal medya platformlarında özellikle kadınlara yönelik paylaşılan 'İŞKUR’dan evde iş imkanı' şeklindeki ilanlar, aile ekonomisine katkı sağlamak isteyen vatandaşları umutlandırdı.
Zorlu geçen koronavirüs sürecinde, ekonomik zorluklar çeken ve evden kendine ek gelir oluşturmak için arayışta olan vatandaşlar, umut tacirlerinin hedefi haline geldi. Son zamanlarda, sosyal medya platformlarında ve internet sitelerinde, özellikle ev kadınlarına yönelik ‘İŞKUR’dan evde iş imkanı’ şeklindeki ilanlar sık sık yayınlanıyor. Paketleme işi yaparak, haftalık 450 TL kazanabilecekleri vaadinde bulunan bu ilanlar nedeniyle, evde çalışarak aile ekonomisine katkı sağlayacağı yönde umutlanan kadınlar da ya başvuru yapmak için İŞKUR’un yolunu tuttu ya da ilanların gerçekliğini sorgular oldu. “KURUMUMUZ İLE ALAKASI YOKTUR” Vatandaşları umutlandıran ilanların gerçeği yansıtmadığı öğrenildi. İŞKUR Manisa İl Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgilere göre; özellikle pandemi sürecinde ‘Evden iş imkanı’ talebiyle kuruma başvuran ev kadınlarının sayısının arttığı ancak vatandaşların bu ilan ve haberlere itibar etmemesi gerektiğini belirtildi. Manisa için böyle bir uygulamanın olmadığını söyleyen yetkililer, şu açıklamaya yer verdi; “İŞKUR evdeki işe aracılık etmez. Çünkü eve verilecek iş kayıt dışılığa girer. Kayıt dışına neden olacak bu tarz iş imkanlarının ve ilanlarının kurumumuz ile alakası yoktur.”
Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) adını ve logosunu kullanarak, sosyal medya platformlarında özellikle kadınlara yönelik paylaşılan 'İŞKUR’dan evde iş imkanı' şeklindeki ilanlar, aile ekonomisine katkı sağlamak isteyen vatandaşları umutlandırdı.

Zorlu geçen koronavirüs sürecinde, ekonomik zorluklar çeken ve evden kendine ek gelir oluşturmak için arayışta olan vatandaşlar, umut tacirlerinin hedefi haline geldi. Son zamanlarda, sosyal medya platformlarında ve internet sitelerinde, özellikle ev kadınlarına yönelik ‘İŞKUR’dan evde iş imkanı’ şeklindeki ilanlar sık sık yayınlanıyor. Paketleme işi yaparak, haftalık 450 TL kazanabilecekleri vaadinde bulunan bu ilanlar nedeniyle, evde çalışarak aile ekonomisine katkı sağlayacağı yönde umutlanan kadınlar da ya başvuru yapmak için İŞKUR’un yolunu tuttu ya da ilanların gerçekliğini sorgular oldu.

“KURUMUMUZ İLE ALAKASI YOKTUR”

Vatandaşları umutlandıran ilanların gerçeği yansıtmadığı öğrenildi. İŞKUR Manisa İl Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgilere göre; özellikle pandemi sürecinde ‘Evden iş imkanı’ talebiyle kuruma başvuran ev kadınlarının sayısının arttığı ancak vatandaşların bu ilan ve haberlere itibar etmemesi gerektiğini belirtildi. Manisa için böyle bir uygulamanın olmadığını söyleyen yetkililer, şu açıklamaya yer verdi; “İŞKUR evdeki işe aracılık etmez. Çünkü eve verilecek iş kayıt dışılığa girer. Kayıt dışına neden olacak bu tarz iş imkanlarının ve ilanlarının kurumumuz ile alakası yoktur.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.