FİLİSTİN’DE YAŞANAN OLAYLAR PROTESTO EDİLDİ

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.05.2018 - 12:47, Güncelleme: 17.05.2018 - 12:47
 

FİLİSTİN’DE YAŞANAN OLAYLAR PROTESTO EDİLDİ

Manisa Sivil Dayanışma Platformu, kılınan teravih namazının ardından toplanarak ABD'nin, Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesi ve elçiliğini Kudüs'e taşıması sonrası yaşanan olayları protesto etti.
Manisa Sivil Dayanışma Platformu, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesi ve elçiliğini Kudüs'e taşıması sonrasında yaşanan olaylara ve Gazze sınırında gösteri yapan Filistinlilerin İsrail askerleri tarafından gerçek mermi kullanılarak şehit edilmesine sessiz kalmadı. ÖNER, 'FİLİSTİN DİRENİYOR, BU İMAN OLDUKÇA FİLİSTİN DÜŞMEZ' Manisa Hatuniye Camii'nde kılınan teravih sonrası toplanan platform üyeleri Manisa 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na yürüyüş düzenledi. 'Filistin yalnız değildir', 'Müslüman uyuma kardeşine sahip çık' sloganları atan grup yürüyüşün ardından Manisa 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplandı. Platformun dönem sözcüsü Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, burada bir açıklama yaptı. Öner, yaptığı açıklamada, "Dünyanın en büyük güçleri Siyonist terör çetesini destekliyor. Filistin ise bütün yokluklara rağmen direniyor. Devasa bir hapishaneye dönüştürülmesine karşın Filistin direniyor. Kurşuna da, işkenceye de, hapse de direniyor. Bu iman oldukça Filistin düşmez, Kudüs ateşi sönmez, Mescid-i Aksa sevdası bitmez. Bugün biz burada, bu meydanda sadece ABD’nin karanlık planlarına karşı direnmiyoruz, biz burada aynı zamanda insanlığımızın, Müslümanlığımızın ve vicdanımızın imtihanını veriyoruz" sözlerine yer verdi. 'FİNAL SAHNESİNİ ERTELETMEK İÇİN ÇIRPINAN ZAVALLILAR VAR' Müslüman ülkelere İsrail'e karşı ekonomik ve siyasi ambargo uygulanması çağrısında bulunan Öner, "Adaletin, barışın, huzur ve refahın hakim olduğu yeni bir dünyanın doğuş sancıları çekiliyor. İnsanlık, emperyal zulüm düzeninin yıkılışının final sahnesine hazırlanıyor. Yıkılışı engellemek, final sahnesini erteletmek için çırpınan zavallılar var. Korkuyorlar. Telaşlanıyorlar. Yenilgiyi geciktirmek için kaosa, krize, çatışmaya ve yeni dünya savaşlarına zemin hazırlıyorlar. Müslüman ülkelerin tamamı, İsrail ile siyasi, ticari, diplomatik ve ekonomik bütün ilişkilerini kesmeli, İsrail'e ve İsrail'in yanında duranlara da her türlü boykot/ambargo uygulanmalıdır. Filistin ve Kudüs'ün müdafaası herkesin mesuliyetidir. Bugün hemen Kudüs'ün özgürleşmesi için tüm çalışmalar başlatılmalıdır" diye konuştu. Grup daha sonra şehit olan Filistinliler için dua ettikten sonra olaysız şekilde dağıldı. Eyleme Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu da destek verdi. ​
Manisa Sivil Dayanışma Platformu, kılınan teravih namazının ardından toplanarak ABD'nin, Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesi ve elçiliğini Kudüs'e taşıması sonrası yaşanan olayları protesto etti.
Manisa Sivil Dayanışma Platformu, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesi ve elçiliğini Kudüs'e taşıması sonrasında yaşanan olaylara ve Gazze sınırında gösteri yapan Filistinlilerin İsrail askerleri tarafından gerçek mermi kullanılarak şehit edilmesine sessiz kalmadı.



ÖNER, 'FİLİSTİN DİRENİYOR, BU İMAN OLDUKÇA FİLİSTİN DÜŞMEZ'
Manisa Hatuniye Camii'nde kılınan teravih sonrası toplanan platform üyeleri Manisa 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na yürüyüş düzenledi. 'Filistin yalnız değildir', 'Müslüman uyuma kardeşine sahip çık' sloganları atan grup yürüyüşün ardından Manisa 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplandı. Platformun dönem sözcüsü Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, burada bir açıklama yaptı. Öner, yaptığı açıklamada, "Dünyanın en büyük güçleri Siyonist terör çetesini destekliyor. Filistin ise bütün yokluklara rağmen direniyor. Devasa bir hapishaneye dönüştürülmesine karşın Filistin direniyor. Kurşuna da, işkenceye de, hapse de direniyor. Bu iman oldukça Filistin düşmez, Kudüs ateşi sönmez, Mescid-i Aksa sevdası bitmez. Bugün biz burada, bu meydanda sadece ABD’nin karanlık planlarına karşı direnmiyoruz, biz burada aynı zamanda insanlığımızın, Müslümanlığımızın ve vicdanımızın imtihanını veriyoruz" sözlerine yer verdi.



'FİNAL SAHNESİNİ ERTELETMEK İÇİN ÇIRPINAN ZAVALLILAR VAR'
Müslüman ülkelere İsrail'e karşı ekonomik ve siyasi ambargo uygulanması çağrısında bulunan Öner, "Adaletin, barışın, huzur ve refahın hakim olduğu yeni bir dünyanın doğuş sancıları çekiliyor. İnsanlık, emperyal zulüm düzeninin yıkılışının final sahnesine hazırlanıyor. Yıkılışı engellemek, final sahnesini erteletmek için çırpınan zavallılar var. Korkuyorlar. Telaşlanıyorlar. Yenilgiyi geciktirmek için kaosa, krize, çatışmaya ve yeni dünya savaşlarına zemin hazırlıyorlar. Müslüman ülkelerin tamamı, İsrail ile siyasi, ticari, diplomatik ve ekonomik bütün ilişkilerini kesmeli, İsrail'e ve İsrail'in yanında duranlara da her türlü boykot/ambargo uygulanmalıdır. Filistin ve Kudüs'ün müdafaası herkesin mesuliyetidir. Bugün hemen Kudüs'ün özgürleşmesi için tüm çalışmalar başlatılmalıdır" diye konuştu. Grup daha sonra şehit olan Filistinliler için dua ettikten sonra olaysız şekilde dağıldı. Eyleme Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu da destek verdi.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Metin
(17.05.2018 15:02 - #1004)
Önce kendi ülkenin ilişkileri kesmesi lazım. Nasıl bir kafa var sizde.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.