FIRTINA VE SAĞANAK MANİSA'YI FENA VURDU

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.12.2019 - 17:33, Güncelleme: 23.12.2019 - 17:33
 

FIRTINA VE SAĞANAK MANİSA'YI FENA VURDU

Dün gece saatlerinden itibaren etkisini artıran fırtına ve yağışlar nedeniyle Manisa’da çatılar uçtu, aydınlatma direkleri ve ağaçlar devrildi, birçok ev ve işyerini su bastı, facia ucuz atlatıldı...
KUVVETLİ RÜZGAR KARBONMONOKSİT ZEHİRLENMELERİNE DE YOL AÇTI Türkiye'de özellikle batı bölgelerinde etkili olan fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Manisa’da çatılar uçarken; kuvvetli fırtına nedeniyle birçok yerde ağaçlar devrildi, sağanak yağış nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu. Öte yandan kentte etkili olan kuvvetli rüzgar, karbonmonoksit zehirlenmelerine yol açtı. Kula’da sobadan sızan karbonmonoksit gazından etkilenen 2 yaşlı kadın hastanelik oldu. Turgutlu’da da 4 farklı adreste, yaklaşık 10 kişinin sobadan sızan gazdan zehirlenerek hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Mustafa Kemalpaşa Caddesi (Doğu Caddesi) Beyaz Fil önündeki bir dershaneninin 100 metre karelik dev çatısı fırtınanın etkisiyle yerinde çıkarak cadde ortasına düştü. Çatının caddeyle buluştuğu anda yoldan geçenlerin olmaması büyük bir faciayı önledi. Şehzadeler ilçesi Barboros Mahallesi Polis Karakolu ile demir yolu arasındaki sokak üzerinde de dev gövdeli ağaçlarda fırtınaya dayanamadı. Gövdelerinden ayrılan ağaçlar araçların üzerine devrildi. KAYGANLAŞAN YOL KAZAYA SEBEP OLDU Manisa’nın Kula ilçesinde yoğun sağanak yağış nedeniyle kayganlaşan yol kazaya neden oldu. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği araç takla atarak şarampole düştü. Kazada araç içerisinde bulunan 2 kişi yaralanırken araçta akvaryum içinde bulunan ve yola savrulan iki balık da jandarma tarafından kurtarıldı. YOLA SAVRULAN BALIKLAR DA KURTARILDI   Öte yandan kaza sebebiyle araç içerisinde bulunan akvaryum da patlayarak içerisindeki 2 balık yola savruldu. İhbar üzerine olay yerine gelen Kula İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, can çekişen balıkları görerek harekete geçti. Olay yerinde bir kavanoz bulan jandarma ekipleri, balıkları su doldurdukları kavanoza aldı. Daha sonra olay yerindeki işlemleri tamamlayan ekipler, Kula Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan araç sürücüsü Göksen Çakar (56) ile eşi Gülsevim Çakar'a (54) balıkları teslim etti. Jandarmanın bu hareketinden dolayı oldukça mutlu olduğunu ifade eden Gülsevim Çakar, jandarma ekiplerine teşekkür etti. 
Dün gece saatlerinden itibaren etkisini artıran fırtına ve yağışlar nedeniyle Manisa’da çatılar uçtu, aydınlatma direkleri ve ağaçlar devrildi, birçok ev ve işyerini su bastı, facia ucuz atlatıldı...
KUVVETLİ RÜZGAR KARBONMONOKSİT ZEHİRLENMELERİNE DE YOL AÇTI
Türkiye'de özellikle batı bölgelerinde etkili olan fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Manisa’da çatılar uçarken; kuvvetli fırtına nedeniyle birçok yerde ağaçlar devrildi, sağanak yağış nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu. Öte yandan kentte etkili olan kuvvetli rüzgar, karbonmonoksit zehirlenmelerine yol açtı. Kula’da sobadan sızan karbonmonoksit gazından etkilenen 2 yaşlı kadın hastanelik oldu. Turgutlu’da da 4 farklı adreste, yaklaşık 10 kişinin sobadan sızan gazdan zehirlenerek hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Mustafa Kemalpaşa Caddesi (Doğu Caddesi) Beyaz Fil önündeki bir dershaneninin 100 metre karelik dev çatısı fırtınanın etkisiyle yerinde çıkarak cadde ortasına düştü. Çatının caddeyle buluştuğu anda yoldan geçenlerin olmaması büyük bir faciayı önledi.

Şehzadeler ilçesi Barboros Mahallesi Polis Karakolu ile demir yolu arasındaki sokak üzerinde de dev gövdeli ağaçlarda fırtınaya dayanamadı. Gövdelerinden ayrılan ağaçlar araçların üzerine devrildi.

KAYGANLAŞAN YOL KAZAYA SEBEP OLDU
Manisa’nın Kula ilçesinde yoğun sağanak yağış nedeniyle kayganlaşan yol kazaya neden oldu. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği araç takla atarak şarampole düştü. Kazada araç içerisinde bulunan 2 kişi yaralanırken araçta akvaryum içinde bulunan ve yola savrulan iki balık da jandarma tarafından kurtarıldı.

YOLA SAVRULAN BALIKLAR DA KURTARILDI
  Öte yandan kaza sebebiyle araç içerisinde bulunan akvaryum da patlayarak içerisindeki 2 balık yola savruldu. İhbar üzerine olay yerine gelen Kula İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, can çekişen balıkları görerek harekete geçti. Olay yerinde bir kavanoz bulan jandarma ekipleri, balıkları su doldurdukları kavanoza aldı. Daha sonra olay yerindeki işlemleri tamamlayan ekipler, Kula Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan araç sürücüsü Göksen Çakar (56) ile eşi Gülsevim Çakar'a (54) balıkları teslim etti. Jandarmanın bu hareketinden dolayı oldukça mutlu olduğunu ifade eden Gülsevim Çakar, jandarma ekiplerine teşekkür etti. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.