Fiyatlar Katlandı Satışlar Patladı

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.03.2021 - 09:57, Güncelleme: 26.03.2021 - 09:57
 

Fiyatlar Katlandı Satışlar Patladı

Geçtiğimiz yıl bir din görevlisinin, Hz. Muhammed'in yaşlı bir kadının rüyasına girip sumaklı suyun virüse karşı iyi geldiğini söylemesi üzerine, Covid-19 süreci boyunca sumak satışlarında adeta patlama yaşanırken, fiyatları da ikiye katlandı.
Geçtiğimiz yıl sosyal medyada ve WhatsApp gruplarında yayılan bir videoda, sumak suyunun Covid-19 hastalığını tedavi etmede etkili olduğu iddia edildi. Videoda, din görevlisi olduğu iddia edilen bir kişi, yakını olan bir kadının gördüğü rüyayı anlattı. Peygamberi rüyasında gördüğünü söyleyen kadının, Hz. Muhammed'in yeni koronavirüse karşı en etkili çözümün sumak suyu olduğunu söylediği öne sürdü. Videoda, bu rüyadan yola çıkarak virüse karşı sumak suyu önerildi. Sosyal medyada hızla yayılan bu videonun ardından, son bir yılda hem sumak fiyatları arttı hem de sumak satışlarında adeta patlama yaşandı. "KORONA SÜRECİNDE EN ÇOK SATTIĞIMIZ ÜRÜNLERDEN BİR TANESİ SUMAKTI" Sumağın Koronavirüs'e iyi gelip gelmediği konusunda öne çıkan resmi bir bilimsel kanıt olmasa da, sumağın farklı durumlara karşı çok faydalı olabileceğini söyleyen Osmanlı Baharat Sahibi Tolgahan Aydın, şu açıklamalarda bulundu; "Covid-19 sürecinde en çok sattığımız ürünlerden bir tanesi sumaktı. Sumağın içinde bulunan mirisetin etken maddesi nar kabuğunda ve sumağın içinde bulunur. Antioksidan ve Antienflamatuvar özelliği var. Yangı, ödem, akciğer iltihabı, zatüre gbi hastalıklarda oldukça faydalı olduğunu biliyoruz. Son zamanlarda İtalya’da yapılan bir araştırmaya göre, nar kabuğunun içinde bulunan etken madde mirisetinin pastil yapılarak koronavirüse karşı etki kaydedildiği söylendi. "BİR SENELİK STOK BİR HAFTADA TÜKENDİ" Sumak satışlarında, geçtiğimiz son 10-11 ay içerisinde muazzam derecede patlama yaşandı. Çuval çuval sumak sattık. Sumağın fiyatı iki katına çıktı. Talep fazlalığı için yok sattığımız dönemler yaşadık. Bu satışların artması ve fiyatların katlanmasının sebebi de bir din görevlisinin sumakla ilgili yaptığı o rüya açıklaması oldu. İnsanlar bu açıklamalardan sonra sumağa talepte bulundular. Satışları yetiştiremedik. Bir senelik sumak stoğunu bile bir haftada tüketmiş olduk." O VİDEODAN SONRA, ŞİMDİ DE İTALYA’DA VE TÜRKİYE’DE YAPILAN ARAŞTIRMA SATIŞLARI ETKİLEDİ Dünyayı kasıp kavuran yeni tip koronavirüs 1 yılı aşkın süredir hayatımızda. Son günlerde ortaya çıkan mutasyonlarla birlikte daha hızlı yayılan koronavirüsten korunmak için çeşitli yöntemler aranırken, Türkiye'de yapılan yeni bir araştırmaya göre, nar kabuğu özütü içeren besin takviyesinin laboratuvar ortamında koronavirüsü bir saatte etkisiz hale getirdiğini ileri sürüldü. İtalya’da yapılan bir başka araştırmaya değinen Tolgahan Aydın; “Son dönemlerde nar kabuğunda yapılan araştırmalarda, sumağın da içinde bulunan mirisetin etken maddesi pastil yapıldı. Ulusal haber kanallarında da yer aldı. Bunun da koronavirüsü öldüren bir etken madde olduğu belirtildi. Bu nedenle içinde mirisetin barındıran sumak günümüzde de yaygın olarak satılmaktadır."diye konuştu.
Geçtiğimiz yıl bir din görevlisinin, Hz. Muhammed'in yaşlı bir kadının rüyasına girip sumaklı suyun virüse karşı iyi geldiğini söylemesi üzerine, Covid-19 süreci boyunca sumak satışlarında adeta patlama yaşanırken, fiyatları da ikiye katlandı.

Geçtiğimiz yıl sosyal medyada ve WhatsApp gruplarında yayılan bir videoda, sumak suyunun Covid-19 hastalığını tedavi etmede etkili olduğu iddia edildi. Videoda, din görevlisi olduğu iddia edilen bir kişi, yakını olan bir kadının gördüğü rüyayı anlattı. Peygamberi rüyasında gördüğünü söyleyen kadının, Hz. Muhammed'in yeni koronavirüse karşı en etkili çözümün sumak suyu olduğunu söylediği öne sürdü. Videoda, bu rüyadan yola çıkarak virüse karşı sumak suyu önerildi. Sosyal medyada hızla yayılan bu videonun ardından, son bir yılda hem sumak fiyatları arttı hem de sumak satışlarında adeta patlama yaşandı.

"KORONA SÜRECİNDE EN ÇOK SATTIĞIMIZ ÜRÜNLERDEN BİR TANESİ SUMAKTI"

Sumağın Koronavirüs'e iyi gelip gelmediği konusunda öne çıkan resmi bir bilimsel kanıt olmasa da, sumağın farklı durumlara karşı çok faydalı olabileceğini söyleyen Osmanlı Baharat Sahibi Tolgahan Aydın, şu açıklamalarda bulundu; "Covid-19 sürecinde en çok sattığımız ürünlerden bir tanesi sumaktı. Sumağın içinde bulunan mirisetin etken maddesi nar kabuğunda ve sumağın içinde bulunur. Antioksidan ve Antienflamatuvar özelliği var. Yangı, ödem, akciğer iltihabı, zatüre gbi hastalıklarda oldukça faydalı olduğunu biliyoruz. Son zamanlarda İtalya’da yapılan bir araştırmaya göre, nar kabuğunun içinde bulunan etken madde mirisetinin pastil yapılarak koronavirüse karşı etki kaydedildiği söylendi.

"BİR SENELİK STOK BİR HAFTADA TÜKENDİ"

Sumak satışlarında, geçtiğimiz son 10-11 ay içerisinde muazzam derecede patlama yaşandı. Çuval çuval sumak sattık. Sumağın fiyatı iki katına çıktı. Talep fazlalığı için yok sattığımız dönemler yaşadık. Bu satışların artması ve fiyatların katlanmasının sebebi de bir din görevlisinin sumakla ilgili yaptığı o rüya açıklaması oldu. İnsanlar bu açıklamalardan sonra sumağa talepte bulundular. Satışları yetiştiremedik. Bir senelik sumak stoğunu bile bir haftada tüketmiş olduk."

O VİDEODAN SONRA, ŞİMDİ DE İTALYA’DA VE TÜRKİYE’DE YAPILAN ARAŞTIRMA SATIŞLARI ETKİLEDİ

Dünyayı kasıp kavuran yeni tip koronavirüs 1 yılı aşkın süredir hayatımızda. Son günlerde ortaya çıkan mutasyonlarla birlikte daha hızlı yayılan koronavirüsten korunmak için çeşitli yöntemler aranırken, Türkiye'de yapılan yeni bir araştırmaya göre, nar kabuğu özütü içeren besin takviyesinin laboratuvar ortamında koronavirüsü bir saatte etkisiz hale getirdiğini ileri sürüldü. İtalya’da yapılan bir başka araştırmaya değinen Tolgahan Aydın; “Son dönemlerde nar kabuğunda yapılan araştırmalarda, sumağın da içinde bulunan mirisetin etken maddesi pastil yapıldı. Ulusal haber kanallarında da yer aldı. Bunun da koronavirüsü öldüren bir etken madde olduğu belirtildi. Bu nedenle içinde mirisetin barındıran sumak günümüzde de yaygın olarak satılmaktadır."diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.