Gazetecilere Bursa Jesti

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.10.2016 - 22:13, Güncelleme: 21.10.2016 - 22:13
 

Gazetecilere Bursa Jesti

Agah Efendi ve İbrahim Şinasi tarafından ilk özel fikir gazetesi olan Tercüman-ı Ahval'in yayın hayatına başladığı tarih olan 21 Ekim 1860, her yıl "Gazeteciler Bayramı" olarak kutlanıyor. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Manisa’da yayın hayatını sürdüren basın kuruluşlarının muhabirlerine bir sürpriz yaparak onları Bursa gezisine götürdü. Cuma sabahı Bursa’da olan Manisalı gazeteciler, Pazar gününe kadar tarih kokan şehri gezecek ve yılın yorgunluğunu atacak.
Nurgül YILMAZ Basın kuruluşları haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olarak yıllardır 4. Kuvvet görevi görüyor. Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesinin sağlanmasını sağlayan gazetecilerin bayramı olan 21 Ekim, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’nin Manisalı gazetecilere yaptığı sürprizle  şenlendi. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi Manisa’da yayın hayatını sürdüren basın kuruluşlarının muhabirlerine  bir sürpriz yaparak, onları Bursa gezisine götürdü. Perşembe gecesi karayoluyla yola çıkan gazeteciler,  Cuma sabahı Bursa’da oldu. Sabah namazını Bursa Ulucami’de kılan  Manisalı gazeteciler, Pazar gününe kadar tarih kokan şehri gezecek ve yılın yorgunluğunu atacak. Geziye Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Dandin, Belediye Basın Müdürü Musa Dirik, Basın Koordinatrü Barış Can Coşkun, Yunusemre Belediyesi basın büro çalışanları,Yunusemre Belediyesi Meclis Üyesi Necip Denktaş, meclis üyeleri ve Manisalı Gazeteciler katıldı.  Yunusemre Belediye Başkanı Dr.Mehmet Çerçi ‘de Cumartesi akşamı, Bursa’da gazetecilerle birlikte yemek yiyecek. Yunusemre Belediye Başkanı Dr.Mehmet Çerçi  gazetecileri Manisa’dan uğurlarken yaptığı konuşmada; “Manisalı gazeteci arkadaşlarımızın emeklerini çok takdir ediyorum.  Onlar yağmur, çamur, hastalık demeden sürekli bizler ve Manisa kamuoyu için çalışıyor. Onlar; demokrasinin güçlü ve sağlam temeller üzerine oturtulması, fikir ve düşünce hürriyetinin geliştirilmesi ve gerçeklerin araştırılması gibi çok önemli görevleri yerine getiriyor. Hiçte şikayet etmiyorlar.  Ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmeler konusundaki bilgilere zor şartlar altında dahi olsa bizlere ulaştıran ve görevlerini büyük bir fedakarlık ve özveriyle yerine getiren basın mensuplarımızın çalışmalarını tüm Yunusemre Belediyesi  mensupları olarak takdir ediyorum.  Bu duygu ve düşüncelerle; basın meslek ilkeleri doğrultusunda doğru ve tarafsız gazetecilik anlayışı çerçevesinde kamuoyunu aydınlatan, öncelikle kentimizdeki değerli gazetecilerimiz olmak üzere tüm basın mensuplarımızın 21 Ekim Gazeteciler Bayramı'nı kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum “ cümlelerine yer verdi.    
Agah Efendi ve İbrahim Şinasi tarafından ilk özel fikir gazetesi olan Tercüman-ı Ahval'in yayın hayatına başladığı tarih olan 21 Ekim 1860, her yıl "Gazeteciler Bayramı" olarak kutlanıyor. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Manisa’da yayın hayatını sürdüren basın kuruluşlarının muhabirlerine bir sürpriz yaparak onları Bursa gezisine götürdü. Cuma sabahı Bursa’da olan Manisalı gazeteciler, Pazar gününe kadar tarih kokan şehri gezecek ve yılın yorgunluğunu atacak.

Nurgül YILMAZ

Basın kuruluşları haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olarak yıllardır 4. Kuvvet görevi görüyor. Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesinin sağlanmasını sağlayan gazetecilerin bayramı olan 21 Ekim, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’nin Manisalı gazetecilere yaptığı sürprizle  şenlendi. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi Manisa’da yayın hayatını sürdüren basın kuruluşlarının muhabirlerine  bir sürpriz yaparak, onları Bursa gezisine götürdü. Perşembe gecesi karayoluyla yola çıkan gazeteciler,  Cuma sabahı Bursa’da oldu. Sabah namazını Bursa Ulucami’de kılan  Manisalı gazeteciler, Pazar gününe kadar tarih kokan şehri gezecek ve yılın yorgunluğunu atacak.

Geziye Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Dandin, Belediye Basın Müdürü Musa Dirik, Basın Koordinatrü Barış Can Coşkun, Yunusemre Belediyesi basın büro çalışanları,Yunusemre Belediyesi Meclis Üyesi Necip Denktaş, meclis üyeleri ve Manisalı Gazeteciler katıldı.  Yunusemre Belediye Başkanı Dr.Mehmet Çerçi ‘de Cumartesi akşamı, Bursa’da gazetecilerle birlikte yemek yiyecek.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr.Mehmet Çerçi  gazetecileri Manisa’dan uğurlarken yaptığı konuşmada; “Manisalı gazeteci arkadaşlarımızın emeklerini çok takdir ediyorum.  Onlar yağmur, çamur, hastalık demeden sürekli bizler ve Manisa kamuoyu için çalışıyor. Onlar; demokrasinin güçlü ve sağlam temeller üzerine oturtulması, fikir ve düşünce hürriyetinin geliştirilmesi ve gerçeklerin araştırılması gibi çok önemli görevleri yerine getiriyor. Hiçte şikayet etmiyorlar.  Ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmeler konusundaki bilgilere zor şartlar altında dahi olsa bizlere ulaştıran ve görevlerini büyük bir fedakarlık ve özveriyle yerine getiren basın mensuplarımızın çalışmalarını tüm Yunusemre Belediyesi  mensupları olarak takdir ediyorum.  Bu duygu ve düşüncelerle; basın meslek ilkeleri doğrultusunda doğru ve tarafsız gazetecilik anlayışı çerçevesinde kamuoyunu aydınlatan, öncelikle kentimizdeki değerli gazetecilerimiz olmak üzere tüm basın mensuplarımızın 21 Ekim Gazeteciler Bayramı'nı kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum “ cümlelerine yer verdi.  
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.