GAZİ'DEN 'HER ŞEY VATAN İÇİN' PROJESİ

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.04.2018 - 10:05, Güncelleme: 16.04.2018 - 10:05
 

GAZİ'DEN 'HER ŞEY VATAN İÇİN' PROJESİ

Manisa'nın en eski eğitim yuvalarından biri olan Şehzadeler ilçesindeki Gazi İlkokulu tarafından tarihe sahip çıkmak ve gelecek nesillere güzel bir eser bırakmak amacıyla hayata geçen 'Her şey vatan için' projesi kapsamında yılsonu gösterisi düzenledi. Gösteri öncesi, 'Geçmişten günümüze Gazi' konulu nostaljik fotoğraf sergisi açıldı. Sergide 1937 yılında açılan Gazi İlkokulu'ndan günümüze kadar gerçekleşen çalışmalardan bir kesit sunuldu.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Lale Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş, Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kanca, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, sergide yer alan eserleri inceledi. Sergi açılışının ardından yıl sonu gösterisi gerçekleşti. 1917'DE OKUL İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ 1937 YILINDA AÇILDI Programın açılış konuşmasını yapan Gazi İlkokulu Müdürü Abdullah Emeksiz, "Okulumuz 1917 yılında, temel için gerekli parası üzüm gelirinden elde edilmiş, temeli Manisa Mutasarrıfı Tevfik Bey tarafından Darüleytam Yetimler Yurdu olarak açılmıştır. Savaş yıllarında tamamlanamayan bina, 10 yıllık bir gecikmeyle Özel İdare bütçesinden ödenek temin edilerek Vali Fuat Bey tarafından 1927 yılında inşaatına tekrar başlandı ve 7 Ekim 1937 tarihinde tamamlanarak hizmete açıldı. Manisa'nın en güzide okulları arasında yer alan okulumuzun çok fazla emek sarf ederek elde ettiğimiz ve tarihimize sahip çıkmak, gelecek nesillere de bir eser bırakmak adına 'Geçmişten günümüze Gazi' fotoğraf sergimizi hep birlikte açtık" dedi. KOCA SEYİT ÇANAKKALE VE KINALI HASAN ORATORYOSU CANLANDIRILDI Çevresinde düşmanın, içerisinde hainin eksik olmadığı bir coğrafyada ayakta kalmanın ve hedeflere ulaşmanın zorluğunu bildiklerini vurgulayan Emeksiz, "Ama unutmamamız gereken bizim milletimizin diğerlerinden farkı, tarihin her döneminde bunu başarmış olmasıdır. Bugün de bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mazlumlar gözlerini ülkemize dikmişlerse, kalplerinde ve dudaklarında bizim için dualarını eksik etmiyorlarsa sebebi işte budur. Kendi evlatlarımız ve umudunu bize bağlamış tüm mazlumlar için bu sorumluluktan kaçamayız. Bir insanın canından daha değerli bir şey yoktur. Eğer şehitlerimiz en değerli varlıklarını gözlerini kırpmadan ülkemizin ve milletimizin geleceği için feda etmişlerse, bize düşen görev, onların davasına sahip çıkmaktır. İşte bu sebeple bu ülke için şehit olmuş, kahramanca savaşmış gazilerimizi unutmamak ve unutturmamak mecburiyetindeyiz. Gazi İlkokulu Müdürlüğü olarak öğrencilerimizde vatan sevgisinin ne demek olduğunu, vatanını seven kişilerin çalışkan, özverili, temiz ahlaklı, cesur, korkusuz ve fedakar oldukları, bu konuda örnek kahramanların, şahsiyetlerin tanıtılması amacıyla uyguladığımız 'Her şey vatan için' projesini Gazi İlkokulu olarak uyguladık. Bu bağlamda, başta büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için gazi olmuş ve şehitlik mertebesine ulaşmış olan kahramanlarımızı saygı ve hürmetle anıyoruz" diye konuştu. Konuşmanın ardından Koca Seyit Çanakkale ve Kınalı Hasan oratoryosunu canlandırıldı. Öğrenciler gösterileriyle büyülerken, oyunu izleyenler duygularına hakim olamadı. Şef Mustafa Kılınç öncülüğünde öğrencilerden oluşan Gazi İlkokulu Korosu da kahramanlık türkülerini seslendirdi.
Manisa'nın en eski eğitim yuvalarından biri olan Şehzadeler ilçesindeki Gazi İlkokulu tarafından tarihe sahip çıkmak ve gelecek nesillere güzel bir eser bırakmak amacıyla hayata geçen 'Her şey vatan için' projesi kapsamında yılsonu gösterisi düzenledi. Gösteri öncesi, 'Geçmişten günümüze Gazi' konulu nostaljik fotoğraf sergisi açıldı. Sergide 1937 yılında açılan Gazi İlkokulu'ndan günümüze kadar gerçekleşen çalışmalardan bir kesit sunuldu.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Lale Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş, Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kanca, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, sergide yer alan eserleri inceledi. Sergi açılışının ardından yıl sonu gösterisi gerçekleşti.



1917'DE OKUL İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ 1937 YILINDA AÇILDI
Programın açılış konuşmasını yapan Gazi İlkokulu Müdürü Abdullah Emeksiz, "Okulumuz 1917 yılında, temel için gerekli parası üzüm gelirinden elde edilmiş, temeli Manisa Mutasarrıfı Tevfik Bey tarafından Darüleytam Yetimler Yurdu olarak açılmıştır. Savaş yıllarında tamamlanamayan bina, 10 yıllık bir gecikmeyle Özel İdare bütçesinden ödenek temin edilerek Vali Fuat Bey tarafından 1927 yılında inşaatına tekrar başlandı ve 7 Ekim 1937 tarihinde tamamlanarak hizmete açıldı. Manisa'nın en güzide okulları arasında yer alan okulumuzun çok fazla emek sarf ederek elde ettiğimiz ve tarihimize sahip çıkmak, gelecek nesillere de bir eser bırakmak adına 'Geçmişten günümüze Gazi' fotoğraf sergimizi hep birlikte açtık" dedi.





KOCA SEYİT ÇANAKKALE VE KINALI HASAN ORATORYOSU CANLANDIRILDI
Çevresinde düşmanın, içerisinde hainin eksik olmadığı bir coğrafyada ayakta kalmanın ve hedeflere ulaşmanın zorluğunu bildiklerini vurgulayan Emeksiz, "Ama unutmamamız gereken bizim milletimizin diğerlerinden farkı, tarihin her döneminde bunu başarmış olmasıdır. Bugün de bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mazlumlar gözlerini ülkemize dikmişlerse, kalplerinde ve dudaklarında bizim için dualarını eksik etmiyorlarsa sebebi işte budur. Kendi evlatlarımız ve umudunu bize bağlamış tüm mazlumlar için bu sorumluluktan kaçamayız. Bir insanın canından daha değerli bir şey yoktur. Eğer şehitlerimiz en değerli varlıklarını gözlerini kırpmadan ülkemizin ve milletimizin geleceği için feda etmişlerse, bize düşen görev, onların davasına sahip çıkmaktır. İşte bu sebeple bu ülke için şehit olmuş, kahramanca savaşmış gazilerimizi unutmamak ve unutturmamak mecburiyetindeyiz. Gazi İlkokulu Müdürlüğü olarak öğrencilerimizde vatan sevgisinin ne demek olduğunu, vatanını seven kişilerin çalışkan, özverili, temiz ahlaklı, cesur, korkusuz ve fedakar oldukları, bu konuda örnek kahramanların, şahsiyetlerin tanıtılması amacıyla uyguladığımız 'Her şey vatan için' projesini Gazi İlkokulu olarak uyguladık. Bu bağlamda, başta büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için gazi olmuş ve şehitlik mertebesine ulaşmış olan kahramanlarımızı saygı ve hürmetle anıyoruz" diye konuştu. Konuşmanın ardından Koca Seyit Çanakkale ve Kınalı Hasan oratoryosunu canlandırıldı. Öğrenciler gösterileriyle büyülerken, oyunu izleyenler duygularına hakim olamadı. Şef Mustafa Kılınç öncülüğünde öğrencilerden oluşan Gazi İlkokulu Korosu da kahramanlık türkülerini seslendirdi.





Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.