“GELECEĞİN İKLİMİ VE ÇOCUK DERNEĞİ” MANİSA’DA FAALİYETLERİNE BAŞLIYOR

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.01.2022 - 02:11, Güncelleme: 24.01.2022 - 02:11
 

“GELECEĞİN İKLİMİ VE ÇOCUK DERNEĞİ” MANİSA’DA FAALİYETLERİNE BAŞLIYOR

Dünyayı tehdit eden iklim krizinin olumsuz sonuçlarına karşı mücadele edebilmek için kurulan “Geleceğin İklimi ve Çocuk Derneği” Manisa’da kuruldu. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Gözde Aytaç olurken Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ise, Ayşe Taşkan oldu.
Derneğimiz öğretim görevlisi, öğretmen, psikolog ve yeminli tercümanlardan oluşan geniş bir fikir ekibiyle kurulmuştur diyerek sözlerine başlayan Aytaç; “Günümüzde bir milyar çocuğun iklim krizi sebebiyle risk altında olduğunu UNICEF duyurmuştur. Derneğimizin bakış açısına göre bir toplumu bir konuda eğitmek istiyorsak ilk olarak erken çocukluk eğitiminden itibaren çocukları eğitmek ile başlamalıyız. Bu yüzden derneğimiz sadece çocuk eğitimi değil, iklim değişikliği temelli bir çocuk eğitimini benimsemiştir.Biz inanıyoruz ki ileride Dünyayı, ülkemizi emanet edeceğimiz bilinçli nesiller sorumsuzca davranan biz yetişkinlerin yarattığı sorunları ortadan kaldıracaklardır.” dedi. “EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ ÖNCELİĞİMİZ” Aytaç sözlerine şöyle devam etti; “Dernek olarak öncelikle yaşadığımız şehirden başlayarak tüm çocukların eğitimde fırsat eşitliğine sahip olmasını istemekteyiz. Dezavantajlı bölgelerde bulunan çocuklarımız, özellikle kız çocuklarımızı eğitim-öğretime kazandırmak için çalışmalar yürüteceğiz ve gerekli materyal desteğinde bulunmak için çalışmalar yürüteceğiz.”dedi AYŞE TAŞKAN; “BİR ÇOCUĞUN DAHA GÜLÜMSEMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ” Manisa-Yuntdağı Bölgesi’nde bulunan 19 okul ile işbirliğinde bulunup gerekli ihtiyaç analizlerini yaptıklarını belirten Ayşe Taşkan; “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de onayıyla sürdüreceğimiz projemizde öğrencilerin ihtiyacına yönelik materyal desteği, okullaşma oranının düştüğü ulaşım sorunu yaşanılan köylerimize ulaşım desteği, velilere psikolojik destekler ve öğretmenlerimizde eğitimler verilecektir. Bir diğer projemiz ise iklim değişikli temelli bir öğretim modelini ve eğitim materyallerini eğitim sistemimize kazandırmaktır. Geleceğin İklimi ve Çocuk Eğitimi Derneği olarak öncelikle Manisa’mızda ve ardından ülkemizin her köşesinde bir çocuğun gülümsemesinin sebebi olabilmek için tüm yardımlaşma gönüllülerini derneğimize davet ediyoruz.” dedi.-
Dünyayı tehdit eden iklim krizinin olumsuz sonuçlarına karşı mücadele edebilmek için kurulan “Geleceğin İklimi ve Çocuk Derneği” Manisa’da kuruldu. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Gözde Aytaç olurken Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ise, Ayşe Taşkan oldu.

Derneğimiz öğretim görevlisi, öğretmen, psikolog ve yeminli tercümanlardan oluşan geniş bir fikir ekibiyle kurulmuştur diyerek sözlerine başlayan Aytaç; “Günümüzde bir milyar çocuğun iklim krizi sebebiyle risk altında olduğunu UNICEF duyurmuştur. Derneğimizin bakış açısına göre bir toplumu bir konuda eğitmek istiyorsak ilk olarak erken çocukluk eğitiminden itibaren çocukları eğitmek ile başlamalıyız. Bu yüzden derneğimiz sadece çocuk eğitimi değil, iklim değişikliği temelli bir çocuk eğitimini benimsemiştir.Biz inanıyoruz ki ileride Dünyayı, ülkemizi emanet edeceğimiz bilinçli nesiller sorumsuzca davranan biz yetişkinlerin yarattığı sorunları ortadan kaldıracaklardır.” dedi.

“EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ ÖNCELİĞİMİZ”

Aytaç sözlerine şöyle devam etti; “Dernek olarak öncelikle yaşadığımız şehirden başlayarak tüm çocukların eğitimde fırsat eşitliğine sahip olmasını istemekteyiz. Dezavantajlı bölgelerde bulunan çocuklarımız, özellikle kız çocuklarımızı eğitim-öğretime kazandırmak için çalışmalar yürüteceğiz ve gerekli materyal desteğinde bulunmak için çalışmalar yürüteceğiz.”dedi

AYŞE TAŞKAN; “BİR ÇOCUĞUN DAHA GÜLÜMSEMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Manisa-Yuntdağı Bölgesi’nde bulunan 19 okul ile işbirliğinde bulunup gerekli ihtiyaç analizlerini yaptıklarını belirten Ayşe Taşkan; “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de onayıyla sürdüreceğimiz projemizde öğrencilerin ihtiyacına yönelik materyal desteği, okullaşma oranının düştüğü ulaşım sorunu yaşanılan köylerimize ulaşım desteği, velilere psikolojik destekler ve öğretmenlerimizde eğitimler verilecektir. Bir diğer projemiz ise iklim değişikli temelli bir öğretim modelini ve eğitim materyallerini eğitim sistemimize kazandırmaktır. Geleceğin İklimi ve Çocuk Eğitimi Derneği olarak öncelikle Manisa’mızda ve ardından ülkemizin her köşesinde bir çocuğun gülümsemesinin sebebi olabilmek için tüm yardımlaşma gönüllülerini derneğimize davet ediyoruz.” dedi.-

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.