GELİN VE DAMATLARA HİZMET YOK

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.01.2018 - 10:35, Güncelleme: 09.01.2018 - 10:35
 

GELİN VE DAMATLARA HİZMET YOK

Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu ile Manisa Berberler ve Kuaförler Odası işbirliğinde hazırlanan projede küçük yaşta evliliklerin önüne geçilmesi hedefleniyor. Manisa’da berber ve kuaförler küçük yaşta çocuk evliliklerinin önüne geçebilmek için 18 yaşından küçük kız ve erkeklere gelin başı ve damat tıraşı hizmeti vermeyecek.
Manisa’da 596 üye işyeri bulunan Berberler ve Kuaförler Odası ile Manisa Barosu işbirliğinde çocuk gelin ve damatların önüne geçebilmek için hazırlanan ‘Bu işyerinde 18 yaşından küçüklere gelin başı ve damat tıraşı yapılmaz’ projesi hayata geçti. Proje kapsamında odaya kayıtlı berber ve kuaförlere asılacak afişlerle hem toplumda bir algı oluşturulmaya çalışılacak hem de çocuk yaşta evliliklerin önüne geçilmesi sağlanacak. ‘GELİN BAŞI’ VE DAMAT TIRAŞI’ YAPILMAYACAK Manisa Berberler ve Kuaförler Odasında düzenlenen basın açıklamasıyla kamuoyuna tanıtılan proje hakkında bilgi veren Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Gözde Pasin, “Evrensel Çocuk Hakları Sözleşmesi ve iç hukukumuzdaki düzenlemelere göre 18 yaşını tamamlamamış herkes çocuktur. Yasalardaki birkaç istisna haricinde herkes 18 yaşını doldurmakla reşit olmaktadır. Bilimsel verilerle belirlenmeye çalışılan evlilik yaşı, ülkemizde Medeni Kanunun 124. Maddesinde ‘kadın ve erkekler için 16 yaşından küçükler hiçbir şekilde evlenemezler’, ’17 yaşını doldurmuş kişiler ise ancak yasal temsilcilerinin izniyle’ şeklinde düzenlenmiştir. Türkiye’nin pek çok bölgesinde olduğu gibi şehrimizde de reşit olmayan çocukların evliliklerine rastlanılmaktadır. Bugün burada Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu ve Manisa berberler ve Kuaförler Odası işbirliğiyle 18 yaşından küçük çocukların kuaförlerde ‘Gelin başı’ ve Damat Tıraşı’ yapılmaması için bir akımın öncüsü oluyoruz. Çocuklarımızın istismarına dur demek için, yasal zemin düzleminde buluşabilmek adına tüm berberler ve kuaförleri 18 yaş altı çocuklara gelin başı ve damat tıraşı yapmamaları için çağrıda bulunuyoruz” dedi. ÇOCUK GELİNLERİN ÖNÜNE GEÇMEK İSTİYORUZ Manisa Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ali Bartu da çocuk gelinlere her zaman karşı çıktıklarını ifade ederek, böyle bir projede yer almaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Manisa Barosu Başkanı Av. Ali Arslan, algıda farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir kampanya başlattıklarını söyledi. Arslan, “Burada kimliğini çıkar, yaşını sormaktan çok bir algı oluşturmak, çocuk evliliklerinin, çocuk gelinlerin önüne geçmek ve toplumda bunun öne çıkmasını sağlamak istiyoruz. Berberler ve kuaförlerimiz bu konuda bize katkı sağlayacak” diye konuştu. –Haber Merkezi  
Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu ile Manisa Berberler ve Kuaförler Odası işbirliğinde hazırlanan projede küçük yaşta evliliklerin önüne geçilmesi hedefleniyor. Manisa’da berber ve kuaförler küçük yaşta çocuk evliliklerinin önüne geçebilmek için 18 yaşından küçük kız ve erkeklere gelin başı ve damat tıraşı hizmeti vermeyecek.



Manisa’da 596 üye işyeri bulunan Berberler ve Kuaförler Odası ile Manisa Barosu işbirliğinde çocuk gelin ve damatların önüne geçebilmek için hazırlanan ‘Bu işyerinde 18 yaşından küçüklere gelin başı ve damat tıraşı yapılmaz’ projesi hayata geçti. Proje kapsamında odaya kayıtlı berber ve kuaförlere asılacak afişlerle hem toplumda bir algı oluşturulmaya çalışılacak hem de çocuk yaşta evliliklerin önüne geçilmesi sağlanacak.




‘GELİN BAŞI’ VE DAMAT TIRAŞI’ YAPILMAYACAK
Manisa Berberler ve Kuaförler Odasında düzenlenen basın açıklamasıyla kamuoyuna tanıtılan proje hakkında bilgi veren Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Gözde Pasin, “Evrensel Çocuk Hakları Sözleşmesi ve iç hukukumuzdaki düzenlemelere göre 18 yaşını tamamlamamış herkes çocuktur. Yasalardaki birkaç istisna haricinde herkes 18 yaşını doldurmakla reşit olmaktadır. Bilimsel verilerle belirlenmeye çalışılan evlilik yaşı, ülkemizde Medeni Kanunun 124. Maddesinde ‘kadın ve erkekler için 16 yaşından küçükler hiçbir şekilde evlenemezler’, ’17 yaşını doldurmuş kişiler ise ancak yasal temsilcilerinin izniyle’ şeklinde düzenlenmiştir. Türkiye’nin pek çok bölgesinde olduğu gibi şehrimizde de reşit olmayan çocukların evliliklerine rastlanılmaktadır. Bugün burada Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu ve Manisa berberler ve Kuaförler Odası işbirliğiyle 18 yaşından küçük çocukların kuaförlerde ‘Gelin başı’ ve Damat Tıraşı’ yapılmaması için bir akımın öncüsü oluyoruz. Çocuklarımızın istismarına dur demek için, yasal zemin düzleminde buluşabilmek adına tüm berberler ve kuaförleri 18 yaş altı çocuklara gelin başı ve damat tıraşı yapmamaları için çağrıda bulunuyoruz” dedi.

ÇOCUK GELİNLERİN ÖNÜNE GEÇMEK İSTİYORUZ
Manisa Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ali Bartu da çocuk gelinlere her zaman karşı çıktıklarını ifade ederek, böyle bir projede yer almaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Manisa Barosu Başkanı Av. Ali Arslan, algıda farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir kampanya başlattıklarını söyledi. Arslan, “Burada kimliğini çıkar, yaşını sormaktan çok bir algı oluşturmak, çocuk evliliklerinin, çocuk gelinlerin önüne geçmek ve toplumda bunun öne çıkmasını sağlamak istiyoruz. Berberler ve kuaförlerimiz bu konuda bize katkı sağlayacak” diye konuştu. –Haber Merkezi
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.