GENÇ ÜLKÜCÜLER DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ ZULME DİKKAT ÇEKTİ

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.01.2019 - 16:23, Güncelleme: 02.01.2019 - 16:23
 

GENÇ ÜLKÜCÜLER DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ ZULME DİKKAT ÇEKTİ

Manisa Ülkü Ocakları gençleri, Çin’de Doğu Türkistan’da yaşayan binlerce Müslümana yönelik esir kamplarında yaşatılan zulme karşı dikkat çeken eylem gerçekleştirdi.
Manisa'da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda buluşan Ülkü Ocakları gençleri yüzlerinin yarısını Türk bayrağı diğer yarısını da Doğu Türkistan bayrağının renkleriyle simgeleştirerek, ellerinde ‘Ey dünya! Ölen Türk olunca susmaksa niyetin yerin dibine batsın medeniyetin!’, ‘Ve bir sabah ağarırken Tan Azad olsun sana’, ‘Al bayraktan gök bayrağa selam olsun’ ve ‘Esaret altında ana yurdum Doğu Türkistan’ yazılı dövizleriyle Manisalıları duyarlılığa davet ettiler. “HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR” Ülkü ocaklarının liseli öğrencileri hem bildiri dağıtıyor hem de vatandaşlara Çin’in Doğu Türkistan’daki binlerce Müslümana uyguladıkları zulmü anlatıyorlar. Gençler; durumun vahimliğini ; “Çin hükümeti 65 yıldır Doğu Türkistan’da rutin olarak zulüm ve baskı politikalarını sürdürüyor. 2009 yılındaki Urumçi olaylarından sonra, bilhassa Uygur Müslümanlarına karşı baskılarını arttırıyor. Çin’in uzun yıllardır Doğu Türkistan’da uyguladığı politikanın ana hedefinin, dini ve kültürel asimilasyonla Uygur Türklerini yok etmek olduğu anlaşılıyor. Çin’in eğitim merkezi olarak dünyaya lanse ettiği Doğu Türkistan’daki toplama kamplarında işkence ve zorla eğitim görmekte, fabrikalarda köle gibi ücretsiz yada cüzi rakamlarla çalıştırılmaktalar.7-8 aylık hamile kadınlar bile doğuma birkaç hafta kala polis nezaretinde yakalanarak zorla kürtaj edilmekte. Dünya Çin hükümetinin bu zulmüne kulaklarını tıkayamaz. Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurdu ‘Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.’ Bizler bu zulme sessiz kalmayacağız ve iblisten yana olmayacağız.” sözleriyle anlattılar.
Manisa Ülkü Ocakları gençleri, Çin’de Doğu Türkistan’da yaşayan binlerce Müslümana yönelik esir kamplarında yaşatılan zulme karşı dikkat çeken eylem gerçekleştirdi.
Manisa'da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda buluşan Ülkü Ocakları gençleri yüzlerinin yarısını Türk bayrağı diğer yarısını da Doğu Türkistan bayrağının renkleriyle simgeleştirerek, ellerinde ‘Ey dünya! Ölen Türk olunca susmaksa niyetin yerin dibine batsın medeniyetin!’, ‘Ve bir sabah ağarırken Tan Azad olsun sana’, ‘Al bayraktan gök bayrağa selam olsun’ ve ‘Esaret altında ana yurdum Doğu Türkistan’ yazılı dövizleriyle Manisalıları duyarlılığa davet ettiler.

HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR”

Ülkü ocaklarının liseli öğrencileri hem bildiri dağıtıyor hem de vatandaşlara Çin’in Doğu Türkistan’daki binlerce Müslümana uyguladıkları zulmü anlatıyorlar. Gençler; durumun vahimliğini ; “Çin hükümeti 65 yıldır Doğu Türkistan’da rutin olarak zulüm ve baskı politikalarını sürdürüyor. 2009 yılındaki Urumçi olaylarından sonra, bilhassa Uygur Müslümanlarına karşı baskılarını arttırıyor. Çin’in uzun yıllardır Doğu Türkistan’da uyguladığı politikanın ana hedefinin, dini ve kültürel asimilasyonla Uygur Türklerini yok etmek olduğu anlaşılıyor. Çin’in eğitim merkezi olarak dünyaya lanse ettiği Doğu Türkistan’daki toplama kamplarında işkence ve zorla eğitim görmekte, fabrikalarda köle gibi ücretsiz yada cüzi rakamlarla çalıştırılmaktalar.7-8 aylık hamile kadınlar bile doğuma birkaç hafta kala polis nezaretinde yakalanarak zorla kürtaj edilmekte. Dünya Çin hükümetinin bu zulmüne kulaklarını tıkayamaz. Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurdu ‘Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.’ Bizler bu zulme sessiz kalmayacağız ve iblisten yana olmayacağız.” sözleriyle anlattılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.