GÖRENLERİN İÇİ SIZLIYOR

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.02.2017 - 12:22, Güncelleme: 16.02.2017 - 12:22
 

GÖRENLERİN İÇİ SIZLIYOR

Bir Milli servet olan ve eğitim öğretim hayatına kapatılan bu okul, ilgisiz kaldığı için kimliği belirsiz kişi veya kişilerin saldırısına uğramaya ve her geçen gün adeta çürümeye terk ediliyor.
HABER TURAN IŞIK  İl genelinde kaderine terke edilen okul binalarından birisi de Yunusemre ilçesi Aşağı Kayapınar İlkokul binası. Geçtiğimiz yıl gazetemizin Haber Merkezi, Yunusemre ilçesi Aşağı Kayapınar Mahallesi’nde bulunan ve zamanında büyük bir bütçe ile inşa edilen İlkokul binasının nasıl talan edildiğini belgelemişti.  Kayapınar halkı, yetkililere talan edilen İlkokul binasının nasıl değerlendirileceği ve yeniden eğitim yuvası haline dönüştürülüp dönüştürülmeyeceğini sormuştu.   ‘MİLLİ EĞİTİM BİLMİYOR MU?’ DEMİŞTİK Gazetemiz, 21 Ekim tarihli sayısında Aşağı Kayapınar mahallesindeki ilkokulla ilgili ‘Milli Eğitim Bilmiyor mu?’ başlıklı haberin ardından Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçmişti. Okula giden Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül ile ilçe Halk Eğitim Müdürü Aynur Özdemir incelemelerde bulunarak, okulun eğitim öğretime açılmasının mümkün olmadığını belirtilmiş, Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılacak olan kurslarda kullanılması için öneri ve iş birliğine varılmıştı. Halk Eğitim Müdürlüğünün gerekli kaynakları sağlayamadığı ve kurslar açamadığı için Aşağı Kayapınar İlkokul binası yine kendi kaderiyle baş başa bırakıldı. KURS VEYA OKUL BİNASI OLARAK KULLANILABİLECEKKEN… Küçük bir tamirden geçirilmesi halinde Kayapınar İlkokulu çok verimli bir okul veya kurs binası olarak yeniden değerlendirilebilecekken, yıkılmaya terk edilmesi Kayapınar halkının tepkisine neden olmaya devam ediyor. Kayapınar halkı; yetkilileri yine göreve çağırarak;  İlkokul binasının yeniden faal hale getirilmesini talep etti. OKUL HER GEÇEN GÜN TAHRİP EDİLİYOR İlkokul binası her geçen gün çürümeye terk edilirken, kimliği belirsiz kişi veya kişilerin mekanları haline gelirken, bu kişilerin saldırısına uğruyor.   MİLLİ SERVET YOK EDİLMEMELİ İl genelinde birçok kamu kurumlarına ait olan taşınmazlar gibi Milli Eğitim bünyesinde bulunan ve eğitim öğretime açılmadığı için kullanılmayan çok sayıda okul binası lojman bulunuyor. Milli servet dediğimiz, kendi bütçemizden yapılan ve kaderlerine terk edilen bu taşınmazlara bir an önce sahip çıkılması gerekiyor. Vatandaşlar ise, eğitim öğretime açılmayan bu binaların kullanılmasını ve sahip çıkılarak değerlendirilmesini bir kez daha belirtiyor.  “YETKİLİLER GELSİN OKULUN DURUMUNU GÖRSÜN” Kayapınar halkı, “biz okul binamızı bu durumda görmekten çok utanıyoruz ve üzülüyoruz. Hiçbir yetkili de bina ile ilgilenmiyor. Oysa bu bina küçük bir tadilattan geçirilerek yeniden eğitime hizmet edebilir. Yetkililer buraya gelsin ve bu işe bir el atsın” dediler.   18 YIL ÖNCE VALİ MUZAFFER ECEMİŞ OKULU TAMİR ETTİRMİŞTİ Yaklaşık 18 yıl önce Aşağı Kayapınar Okulu yine aynı kaderi yaşamış, olayı yine Manisa’da Denge Gazetesi ortaya çıkarmıştı. Zamanın Manisa Valisi Muzaffer Ecemiş konu ile özel olarak ilgilenmiş, okulu yeniden tamir ettirmiş, tadilattan geçirerek yeniden eğitim-öğretime açmıştı.  
Bir Milli servet olan ve eğitim öğretim hayatına kapatılan bu okul, ilgisiz kaldığı için kimliği belirsiz kişi veya kişilerin saldırısına uğramaya ve her geçen gün adeta çürümeye terk ediliyor.

HABER
TURAN IŞIK 

İl genelinde kaderine terke edilen okul binalarından birisi de Yunusemre ilçesi Aşağı Kayapınar İlkokul binası. Geçtiğimiz yıl gazetemizin Haber Merkezi, Yunusemre ilçesi Aşağı Kayapınar Mahallesi’nde bulunan ve zamanında büyük bir bütçe ile inşa edilen İlkokul binasının nasıl talan edildiğini belgelemişti.  Kayapınar halkı, yetkililere talan edilen İlkokul binasının nasıl değerlendirileceği ve yeniden eğitim yuvası haline dönüştürülüp dönüştürülmeyeceğini sormuştu.
 
‘MİLLİ EĞİTİM BİLMİYOR MU?’ DEMİŞTİK
Gazetemiz, 21 Ekim tarihli sayısında Aşağı Kayapınar mahallesindeki ilkokulla ilgili ‘Milli Eğitim Bilmiyor mu?’ başlıklı haberin ardından Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçmişti. Okula giden Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül ile ilçe Halk Eğitim Müdürü Aynur Özdemir incelemelerde bulunarak, okulun eğitim öğretime açılmasının mümkün olmadığını belirtilmiş, Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılacak olan kurslarda kullanılması için öneri ve iş birliğine varılmıştı. Halk Eğitim Müdürlüğünün gerekli kaynakları sağlayamadığı ve kurslar açamadığı için Aşağı Kayapınar İlkokul binası yine kendi kaderiyle baş başa bırakıldı.

KURS VEYA OKUL BİNASI OLARAK KULLANILABİLECEKKEN…
Küçük bir tamirden geçirilmesi halinde Kayapınar İlkokulu çok verimli bir okul veya kurs binası olarak yeniden değerlendirilebilecekken, yıkılmaya terk edilmesi Kayapınar halkının tepkisine neden olmaya devam ediyor. Kayapınar halkı; yetkilileri yine göreve çağırarak;  İlkokul binasının yeniden faal hale getirilmesini talep etti.

OKUL HER GEÇEN GÜN TAHRİP EDİLİYOR
İlkokul binası her geçen gün çürümeye terk edilirken, kimliği
belirsiz kişi veya kişilerin mekanları haline gelirken, bu kişilerin saldırısına uğruyor.
 
MİLLİ SERVET YOK EDİLMEMELİ
İl genelinde birçok kamu kurumlarına ait olan taşınmazlar gibi Milli Eğitim bünyesinde bulunan ve eğitim öğretime açılmadığı için kullanılmayan çok sayıda okul binası lojman bulunuyor. Milli servet dediğimiz, kendi bütçemizden yapılan ve kaderlerine terk edilen bu taşınmazlara bir an önce sahip çıkılması gerekiyor. Vatandaşlar ise, eğitim öğretime açılmayan bu binaların kullanılmasını ve sahip çıkılarak değerlendirilmesini bir kez daha belirtiyor.

 “YETKİLİLER GELSİN OKULUN DURUMUNU GÖRSÜN”
Kayapınar halkı, “biz okul binamızı bu durumda görmekten çok utanıyoruz ve üzülüyoruz. Hiçbir yetkili de bina ile ilgilenmiyor. Oysa bu bina küçük bir tadilattan geçirilerek yeniden eğitime hizmet edebilir. Yetkililer buraya gelsin ve bu işe bir el atsın” dediler.
 
18 YIL ÖNCE VALİ MUZAFFER ECEMİŞ OKULU TAMİR ETTİRMİŞTİ
Yaklaşık 18 yıl önce Aşağı Kayapınar Okulu yine aynı kaderi yaşamış, olayı yine Manisa’da Denge Gazetesi ortaya çıkarmıştı. Zamanın Manisa Valisi Muzaffer Ecemiş konu ile özel olarak ilgilenmiş, okulu yeniden tamir ettirmiş, tadilattan geçirerek yeniden eğitim-öğretime açmıştı.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.