HAK-İŞ’ten fidan seferberliği

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.08.2021 - 16:10, Güncelleme: 05.08.2021 - 16:10
 

HAK-İŞ’ten fidan seferberliği

HAK-İŞ Manisa İl Başkanı Turan Karafil, ‘Daha Yeşil Bir Türkiye’ hedefiyle geçen yıl ortaklaşa 1 milyon fidan diken TİSK, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ’in, ağaçlandırma çalışmalarına 5 yılda 10 milyon fidanla devam edeceğini açıkladı.
İlki 2019 yılında düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu'nda (OFP) ‘Daha Yeşil Bir Türkiye’ hedefi için iş birliği kararı alan Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) ve Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), Türkiye’nin dört bir yanında devam eden orman yangınları sebebiyle ağaçlandırma çalışmalarına katkı sağlamaya ve kampanyasını güçlendirerek uygulamaya devam ediyor. Hak-İş Manisa İl Başkanı Turan Karafil, “Yeşile Ortak Ol’ Kampanyası kapsamında çevre duyarlılığıyla güçlerini birleştiren TİSK, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ, bu kapsamda geçen yıl ortaklaşa 1 milyon fidanı toprakla buluşturdu. Her yıl milyonlarca fidan dikme hedefiyle yola çıkan üç konfederasyon, Orman Genel Müdürlüğü ile yaptığı iş birliğiyle ve proje tecrübesiyle öne çıkan Tohum Eğitim, Kültür ve Doğa Derneği ile yürütülen proje kapsamında bu yıl ağaçlandırma çalışmalarına 2 milyon fidanla destek verecek.” dedi. Hedef 5 yılda 10 milyon fidan Kampanya ile Türkiye’nin dört bir yanında çıkan orman yangınları sebebiyle zarar gören bölgeler başta olmak üzere her yıl 2 milyon olmak üzere 5 yılda 10 milyon fidanın dikilmesinin hedeflendiğini kaydeden Karafil şunları söyledi: “Derneğin ‘Fidanla Projesi’ (fidanla.org) ile koordineli şekilde hazırlanan ‘Yeşile Ortak Ol’ (yesileortakol.com) web sitesi üzerinden tüm sosyal tarafların ağaç dikim taleplerine etkin şekilde aracılık edilirken, kurum ve bireyler istedikleri ağaçlandırma alanına diledikleri miktarda fidan bağışlayabiliyor. Sitenin özel olarak tasarlanmış kullanıcı dostu ara yüzü ile yapılan bağışlar ve hedefe ulaşmak için gerekli fidan sayısı düzenli olarak takip edilebiliyor.”
HAK-İŞ Manisa İl Başkanı Turan Karafil, ‘Daha Yeşil Bir Türkiye’ hedefiyle geçen yıl ortaklaşa 1 milyon fidan diken TİSK, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ’in, ağaçlandırma çalışmalarına 5 yılda 10 milyon fidanla devam edeceğini açıkladı.

İlki 2019 yılında düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu'nda (OFP) ‘Daha Yeşil Bir Türkiye’ hedefi için iş birliği kararı alan Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) ve Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), Türkiye’nin dört bir yanında devam eden orman yangınları sebebiyle ağaçlandırma çalışmalarına katkı sağlamaya ve kampanyasını güçlendirerek uygulamaya devam ediyor.

Hak-İş Manisa İl Başkanı Turan Karafil, “Yeşile Ortak Ol’ Kampanyası kapsamında çevre duyarlılığıyla güçlerini birleştiren TİSK, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ, bu kapsamda geçen yıl ortaklaşa 1 milyon fidanı toprakla buluşturdu. Her yıl milyonlarca fidan dikme hedefiyle yola çıkan üç konfederasyon, Orman Genel Müdürlüğü ile yaptığı iş birliğiyle ve proje tecrübesiyle öne çıkan Tohum Eğitim, Kültür ve Doğa Derneği ile yürütülen proje kapsamında bu yıl ağaçlandırma çalışmalarına 2 milyon fidanla destek verecek.” dedi.

Hedef 5 yılda 10 milyon fidan

Kampanya ile Türkiye’nin dört bir yanında çıkan orman yangınları sebebiyle zarar gören bölgeler başta olmak üzere her yıl 2 milyon olmak üzere 5 yılda 10 milyon fidanın dikilmesinin hedeflendiğini kaydeden Karafil şunları söyledi: “Derneğin ‘Fidanla Projesi’ (fidanla.org) ile koordineli şekilde hazırlanan ‘Yeşile Ortak Ol’ (yesileortakol.com) web sitesi üzerinden tüm sosyal tarafların ağaç dikim taleplerine etkin şekilde aracılık edilirken, kurum ve bireyler istedikleri ağaçlandırma alanına diledikleri miktarda fidan bağışlayabiliyor. Sitenin özel olarak tasarlanmış kullanıcı dostu ara yüzü ile yapılan bağışlar ve hedefe ulaşmak için gerekli fidan sayısı düzenli olarak takip edilebiliyor.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.