HALK SAĞLIĞINDAN ÜCRETSİZ KANSER TARAMA TESTİ

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.09.2017 - 10:02, Güncelleme: 07.09.2017 - 10:02
 

HALK SAĞLIĞINDAN ÜCRETSİZ KANSER TARAMA TESTİ

Halk Sağlığı İl Müdürlüğü 3-9 Eylül tarihleri arasında kentin çeşitli bölgelerinde kurduğu stantlarda; halk sağlığının önemi, sağlıklı yaşam konularında vatandaşlara bilgiler verecek, ücretsiz kanser tarama testi yapacak.
HABER ÖZLEM UNCU Manisa'da 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan Halk Sağlığı Haftası çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenlemeye başladı. Manisa Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, Şehzadeler İlçesi'ndeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda stant açtı. Stantta hafta boyunca Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün görevleri, kanser çeşitleri ve korunma yolları, sağlıklı yaşam için neler yapılması gerektiği, obezite ile mücadelenin nasıl yapılması gerektiği konularında vatandaşlara broşürlerle bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca hafta kapsamında vatandaşlara ücretsiz kanser taraması yapılmasının yanı sıra gönüllü organ bağışı kayıtları alınacak. KANSER TARAMASINDA MANİSA BİRİNCİ SIRADA  Manisa Halk Sağlığı İl Müdürü Dr.Engin Yıldırım, bireyi sağlıklı ve üretken bir şekilde tutarak toplumsal gelişmeyi sağlamayı hedeflediklerini belirterek, "Bu hedefe ulaşmak amacıyla bireylerin sağlıklarını korumak ve geliştirmek için gereken tüm sağlık hizmetlerini sunmak esastır. Koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmak, eğitimler düzenleyip toplum bilincini artırarak hastalıkları meydana gelmeden önlemek ve hayat standardını yükseltmek halk sağlığı çalışmalarının temel amaçlarındandır" dedi. Halk Sağlığı İl Müdürü Yıldırım, en önemli çalışmalarının anne-bebek sağlığı, bulaşıcı hastalıklarla mücadele, kansere yol açan etkenleri ortadan kaldırma, erken kanser teşhisi, sağlıklı yaşam ve obezite ile mücadele olduğunu ifade etti. Yıldırım, bu yıl geçen 8 aylık süreç içerisinde il genelinde 60 bin kişiye kolon kanseri, 30 bin 155 kişiye rahim kanseri ve 6 bin 206 kişiye ise meme kanseri taraması yaptıklarını belirterek, 1 milyon 500 bin nüfuslu iller arasında kanser taramasında Manisa'nın birinci sırada yer aldığını ifade etti. Yıldırım ayrıca, Manisa'ya mülteci olarak sığınan Suriyelilerin de çocuklarının aşılandığını ifade ederek, il genelinde ulaşabildikleri tüm Suriyeli çocukların aşılarının yapıldığını ifade etti. Yıldırım açıklamasının ardından, sağlık personeli ile birlikte vatandaşlara broşür dağıttı.
Halk Sağlığı İl Müdürlüğü 3-9 Eylül tarihleri arasında kentin çeşitli bölgelerinde kurduğu stantlarda; halk sağlığının önemi, sağlıklı yaşam konularında vatandaşlara bilgiler verecek, ücretsiz kanser tarama testi yapacak.
HABER
ÖZLEM UNCU


Manisa'da 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan Halk Sağlığı Haftası çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenlemeye başladı. Manisa Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, Şehzadeler İlçesi'ndeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda stant açtı. Stantta hafta boyunca Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün görevleri, kanser çeşitleri ve korunma yolları, sağlıklı yaşam için neler yapılması gerektiği, obezite ile mücadelenin nasıl yapılması gerektiği konularında vatandaşlara broşürlerle bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca hafta kapsamında vatandaşlara ücretsiz kanser taraması yapılmasının yanı sıra gönüllü organ bağışı kayıtları alınacak.




KANSER TARAMASINDA MANİSA BİRİNCİ SIRADA
 Manisa Halk Sağlığı İl Müdürü Dr.Engin Yıldırım, bireyi sağlıklı ve üretken bir şekilde tutarak toplumsal gelişmeyi sağlamayı hedeflediklerini belirterek, "Bu hedefe ulaşmak amacıyla bireylerin sağlıklarını korumak ve geliştirmek için gereken tüm sağlık hizmetlerini sunmak esastır. Koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmak, eğitimler düzenleyip toplum bilincini artırarak hastalıkları meydana gelmeden önlemek ve hayat standardını yükseltmek halk sağlığı çalışmalarının temel amaçlarındandır" dedi. Halk Sağlığı İl Müdürü Yıldırım, en önemli çalışmalarının anne-bebek sağlığı, bulaşıcı hastalıklarla mücadele, kansere yol açan etkenleri ortadan kaldırma, erken kanser teşhisi, sağlıklı yaşam ve obezite ile mücadele olduğunu ifade etti. Yıldırım, bu yıl geçen 8 aylık süreç içerisinde il genelinde 60 bin kişiye kolon kanseri, 30 bin 155 kişiye rahim kanseri ve 6 bin 206 kişiye ise meme kanseri taraması yaptıklarını belirterek, 1 milyon 500 bin nüfuslu iller arasında kanser taramasında Manisa'nın birinci sırada yer aldığını ifade etti. Yıldırım ayrıca, Manisa'ya mülteci olarak sığınan Suriyelilerin de çocuklarının aşılandığını ifade ederek, il genelinde ulaşabildikleri tüm Suriyeli çocukların aşılarının yapıldığını ifade etti. Yıldırım açıklamasının ardından, sağlık personeli ile birlikte vatandaşlara broşür dağıttı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.