Hastanede normal hasta bakılmayınca çalışamaz hale geldiler

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.02.2021 - 13:52, Güncelleme: 09.02.2021 - 13:52
 

Hastanede normal hasta bakılmayınca çalışamaz hale geldiler

Pandemi süresince sahada esnafın ve vatandaşların sıkıntılarını yakından dinleyen CHP, bu sefer pandemi hastanesine dönüştürülen Merkez Efendi Devlet Hastanesi’nin çevresindeki eczane, optik ve medikalcilere ziyarette bulundu.
CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak ve CHP Yunusemre Sağlık işlerinden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Eczacı Ada Emine Gözeten, Manisa Merkez Efendi Hastanesi civarındaki eczane, medikal ve optikleri ziyaret etti. Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi’nin pandemi hastanesine dönüştürülmesi ve normal hasta alımı yapmaması sebebiyle eczaneler, medikalciler ve optikçilerin büyük bir sıkıntı yaşadığını dile getiren CHP heyeti, bu sorunların bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi. “KİMİLERİ KAPANMA NOKTASINA GELMİŞ DURUMDA” CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, pandemi döneminde esnafın yanı sıra toplumda sıkıntı yaşayan her sektörün yanında olduklarını ifade ederek, “Özellikle Merkez Efendi Devlet Hastanesi’nin pandemi hastanesi olmasından sonra hasta kabullerinin yapılmaması hastane çevresindeki eczanelerimizi, medikalcilerimizi ve optikçilerimizi olumsuz yönde etkilemiş. Kimileri ise kapanma noktasına gelmiş durumda. Ayrıca devletten almaları gereken paylarında geç verilmesi bu sektördeki arkadaşlarımızı önemli bir sıkıntıya sokmuş durumda. Her ne kadar esnafına ve vatandaşına sahip çıkmakta güçlük çeken iktidarı bu sektördeki arkadaşlarımızın sorunlarına da kulak vermeye davet ediyoruz. Sıkıntı yaşayan her kesimin sorunlarını dinlemeye ve onların sesi olmaya devam edeceğiz” dedi. “BİR AN ÖNCE GEREKEN DESTEK SAĞLANMALI” CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak ise, sağlık sektörünün önemli kollarından biri olan eczanelerin, medikalcilerin ve optikçilerin pandemi döneminde bir an önce desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi. Arcak, “Pandemi hastanesine çevrilen hastanelerin çevresinde bulunan eczane, optik ve medikaller, çalışma şartları değişmeden ve destek almadan işlerinin büyük kısmını kaybetmiştir. Müşteri sayıları ciddi oranda düşmüş olan bu yurttaşlarımıza bir an önce ekonomik destek paketi açıklanmalıdır ve kendilerinin mağduriyetleri giderilmelidir.” ifadelerini kullandı.
Pandemi süresince sahada esnafın ve vatandaşların sıkıntılarını yakından dinleyen CHP, bu sefer pandemi hastanesine dönüştürülen Merkez Efendi Devlet Hastanesi’nin çevresindeki eczane, optik ve medikalcilere ziyarette bulundu.

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak ve CHP Yunusemre Sağlık işlerinden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Eczacı Ada Emine Gözeten, Manisa Merkez Efendi Hastanesi civarındaki eczane, medikal ve optikleri ziyaret etti. Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi’nin pandemi hastanesine dönüştürülmesi ve normal hasta alımı yapmaması sebebiyle eczaneler, medikalciler ve optikçilerin büyük bir sıkıntı yaşadığını dile getiren CHP heyeti, bu sorunların bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi.

KİMİLERİ KAPANMA NOKTASINA GELMİŞ DURUMDA”

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, pandemi döneminde esnafın yanı sıra toplumda sıkıntı yaşayan her sektörün yanında olduklarını ifade ederek, “Özellikle Merkez Efendi Devlet Hastanesi’nin pandemi hastanesi olmasından sonra hasta kabullerinin yapılmaması hastane çevresindeki eczanelerimizi, medikalcilerimizi ve optikçilerimizi olumsuz yönde etkilemiş. Kimileri ise kapanma noktasına gelmiş durumda. Ayrıca devletten almaları gereken paylarında geç verilmesi bu sektördeki arkadaşlarımızı önemli bir sıkıntıya sokmuş durumda. Her ne kadar esnafına ve vatandaşına sahip çıkmakta güçlük çeken iktidarı bu sektördeki arkadaşlarımızın sorunlarına da kulak vermeye davet ediyoruz. Sıkıntı yaşayan her kesimin sorunlarını dinlemeye ve onların sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

BİR AN ÖNCE GEREKEN DESTEK SAĞLANMALI”

CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak ise, sağlık sektörünün önemli kollarından biri olan eczanelerin, medikalcilerin ve optikçilerin pandemi döneminde bir an önce desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi. Arcak, “Pandemi hastanesine çevrilen hastanelerin çevresinde bulunan eczane, optik ve medikaller, çalışma şartları değişmeden ve destek almadan işlerinin büyük kısmını kaybetmiştir. Müşteri sayıları ciddi oranda düşmüş olan bu yurttaşlarımıza bir an önce ekonomik destek paketi açıklanmalıdır ve kendilerinin mağduriyetleri giderilmelidir.” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.