“HOCALI ACISINI HAFIZALARDA DİRİ TUTMALIYIZ”

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.02.2017 - 10:27, Güncelleme: 24.02.2017 - 10:27
 

“HOCALI ACISINI HAFIZALARDA DİRİ TUTMALIYIZ”

Manisa Türk Büro Sen Yunusemre İlçe Temsilcisi Şentürk Hoşgül, “Hocalı Katliamı’nın yıl dönemindeyiz. Kardeş Ülke Azerbaycan’da çeyrek asır önce yaşanan bu acıyı hafızalarda diri tutmalıyız.” dedi.
Azerbaycan'ın Tiflis Büyükelçiliği tarafından, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında 25 yıl önce 26 Şubat tarihinde yaşanan "Hocalı Katliamı" nedeniyle Manisa Türk Büro Sen’den açıklama geldi. Çeyrek asır önce yaşanan bu acının hafızalarda diri tutulması gerektiğini vurgulayan Türk Büro Sen Yunusemre İlçe Temsilcisi Şentürk Hoşgül şu açıklamalarda bulundu;  “Ermenilerin, Azerbaycan Türklerine yapmış olduğu zulmün zirve yaptığı o gün, tarihe kara bir leke olarak geçmiştir. Hocalı katliamı’nda yaşlı genç, kadın çocuk, acımasızca katledilmiş, binlerce Hocali Türk’ü de toplu mezarlar bulunamadığı için kayıp olarak tarih sayfalarındaki yerini almıştır. Her ne kadar batılı devletler, BM İnsan hakları evrensel bildirgesi bu vahşeti kapsamına dahil etmeyerek Hocalı’da, Şuşa’da, Bakü’de yapılan katliamları, duymazdan görmezden gelse de unutulmamalıdır ki; ‘Soykırım’ zaman aşımına tabi olmayan bir suçtur. “HOCALI TÜRK’ÜN MİLLİ MESELESİDİR” Ermenistan askerleri tarafından hunharca katledilen yüzlerce çocuk, kadın ve ihtiyarın bulunduğu sivil halkın tek suçu, Türk olmaktı. Hocalı bu yüzden Türk’ün milli meselesidir. Asla unutulmayacaktır. Bununla beraber bu insanlık suçu, Türk Milleti için Ermenistan halkına karşı bir kin ve düşmanlık vesilesi olmamıştır; Çünkü bu Millet evlatlarını kin ve nefret duyguları ile büyütmez, bu necip Millet evlatlarını, milli kahraman Atatürk’ün “Yurtta sulh, Cihanda sulh” ilkesi ile yetiştirir. Unutulmamalıdır ki Hocalı’da katledilen sadece Azerbaycan halkı değil, insanlıktır. Suçlular cezalandırılana ve işgal altında ki Azerbaycan toprakları kurtarılana kadar mücadele etmek ise her Türk evladının görevidir. Bu vesile ile çeyrek asır önce yaşanan bu elim olay da hayatlarını kaybedenlerin ruhlarını şad etmek için her yıl bu kara günde onları rahmetle anacağız ve unutmayacağız.”                        
Manisa Türk Büro Sen Yunusemre İlçe Temsilcisi Şentürk Hoşgül, “Hocalı Katliamı’nın yıl dönemindeyiz. Kardeş Ülke Azerbaycan’da çeyrek asır önce yaşanan bu acıyı hafızalarda diri tutmalıyız.” dedi.
Azerbaycan'ın Tiflis Büyükelçiliği tarafından, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında 25 yıl önce 26 Şubat tarihinde yaşanan "Hocalı Katliamı" nedeniyle Manisa Türk Büro Sen’den açıklama geldi. Çeyrek asır önce yaşanan bu acının hafızalarda diri tutulması gerektiğini vurgulayan Türk Büro Sen Yunusemre İlçe Temsilcisi Şentürk Hoşgül şu açıklamalarda bulundu;  “Ermenilerin, Azerbaycan Türklerine yapmış olduğu zulmün zirve yaptığı o gün, tarihe kara bir leke olarak geçmiştir. Hocalı katliamı’nda yaşlı genç, kadın çocuk, acımasızca katledilmiş, binlerce Hocali Türk’ü de toplu mezarlar bulunamadığı için kayıp olarak tarih sayfalarındaki yerini almıştır. Her ne kadar batılı devletler, BM İnsan hakları evrensel bildirgesi bu vahşeti kapsamına dahil etmeyerek Hocalı’da, Şuşa’da, Bakü’de yapılan katliamları, duymazdan görmezden gelse de unutulmamalıdır ki; ‘Soykırım’ zaman aşımına tabi olmayan bir suçtur.

“HOCALI TÜRK’ÜN MİLLİ MESELESİDİR”
Ermenistan askerleri tarafından hunharca katledilen yüzlerce çocuk, kadın ve ihtiyarın bulunduğu sivil halkın tek suçu, Türk olmaktı. Hocalı bu yüzden Türk’ün milli meselesidir. Asla unutulmayacaktır. Bununla beraber bu insanlık suçu, Türk Milleti için Ermenistan halkına karşı bir kin ve düşmanlık vesilesi olmamıştır; Çünkü bu Millet evlatlarını kin ve nefret duyguları ile büyütmez, bu necip Millet evlatlarını, milli kahraman Atatürk’ün “Yurtta sulh, Cihanda sulh” ilkesi ile yetiştirir. Unutulmamalıdır ki Hocalı’da katledilen sadece Azerbaycan halkı değil, insanlıktır. Suçlular cezalandırılana ve işgal altında ki Azerbaycan toprakları kurtarılana kadar mücadele etmek ise her Türk evladının görevidir. Bu vesile ile çeyrek asır önce yaşanan bu elim olay da hayatlarını kaybedenlerin ruhlarını şad etmek için her yıl bu kara günde onları rahmetle anacağız ve unutmayacağız.”



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.