İŞ KARŞILIĞI ÜCRET PROJESİ

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.03.2018 - 10:23, Güncelleme: 10.03.2018 - 10:23
 

İŞ KARŞILIĞI ÜCRET PROJESİ

Suriyeli mülteciler ve Türk vatandaşlarının mesleki becerilerinin geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen ‘İş Karşılığı Ücret’ Projesi (Cash forWork) kapsamında Manisa’da açılan 3 farklı kursta toplam 75 kursiyer eğitim alıyor. Yaklaşık 3 ay sürecek kurslarda katılımcılar hem meslek sahibi olacak, hem çocuklarına ücretsiz kreş imkanı sağlanacak hem de 800 lira ücret alacak.
Türkiye genelinde 7 pilot ilde bulunan 30 Halk Eğitim Merkezi’nde uygulanacak proje kapsamında 2 bin 500 Türk vatandaşı ile 2 bin 500 Suriyeli sığınmacı olmak üzere toplam 5 bin kişiye meslek kazandırılacak. Hazırlanan proje kapsamında kurslar başladı. 31 ağustos tarihine kadar devam edecek projenin toplam bütçesinin 4,2 milyon Euro olduğu öğrenilirken kurslara katılan kursiyerlerin de 3 ay boyunca 800 liraya kadar mali destek alacağı bildirildi. PROJEYE ŞEHZADELER HALK EĞİTİM MERKEZİ’NDE DE START VERİLDİ Şehzadeler Halk Eğitim Merkezinde uygulamaya başlanan proje kapsamında da 3 adet kurs açıldı. Kurumda Düz Dikiş Kursu ve Makyaj Yapma Teknikleri Kursu açılırken Bilgisayar Destekli Muhasebe Kursu da Bedensel Engelliler Derneğinde açıldı. MAYIS’IN İLK HAFTASINDA 2. KURSLARIN AÇILACAK Makyaj Yapma Teknikleri Kursuna 8’i Türk, 17’si Suriyeli toplam 25 kişi, Düz dikiş kursunda 5’i Türk, 20’si Suriyeli toplam 25 kişi ve Bilgisayar Destekli Muhasebe Kursuna da 16’sı Türk, 9’u Suriyeli toplam 25 kursiyerin yer aldığı bildirildi. Açılan Toplam 3 kursta 75 kursiyerin meslek öğrenmek için eğitimlerinin başladığı, kurslara katılanların çocuklarına da kurs süresince ücretsiz kreş eğitimi verildiği açıklandı. Mayıs’ın ilk haftasında da kriterleri taşıyan Suriyeliler ve geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlar için 2. kursların açılacağı ve bu kurslara da 100 kişinin alınacağı öğrenildi. KONUKLAR KAYMAKAM ÇORUMLUOĞLU’NA BİLGİ VERDİ İş Karşılığı Ücret Projesi kapsamında Şehzadeler Halk Eğitim Merkezinde açılan kursları yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak üzere gelen Almanya GIZ ve Ankara Hayat Boyu Genel Müdürlüğünden ekipler, kursları yerinde görme imkanı buldu. Manisa’ya gelen konuklar Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’nu da makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kaymakam Çorumluoğlu kurslara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Misafirler Kaymakam Çorumluoğlu’nu ziyaretin ardından Şehzadeler HEM’inYenihan Gümüş Atölyesini, Bedensel Engelliler Derneği’ndeki kurs merkezini ve TTK Manisa Bezi kurslarımızda incelemelerde bulundu.    
Suriyeli mülteciler ve Türk vatandaşlarının mesleki becerilerinin geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen ‘İş Karşılığı Ücret’ Projesi (Cash forWork) kapsamında Manisa’da açılan 3 farklı kursta toplam 75 kursiyer eğitim alıyor. Yaklaşık 3 ay sürecek kurslarda katılımcılar hem meslek sahibi olacak, hem çocuklarına ücretsiz kreş imkanı sağlanacak hem de 800 lira ücret alacak.
Türkiye genelinde 7 pilot ilde bulunan 30 Halk Eğitim Merkezi’nde uygulanacak proje kapsamında 2 bin 500 Türk vatandaşı ile 2 bin 500 Suriyeli sığınmacı olmak üzere toplam 5 bin kişiye meslek kazandırılacak. Hazırlanan proje kapsamında kurslar başladı. 31 ağustos tarihine kadar devam edecek projenin toplam bütçesinin 4,2 milyon Euro olduğu öğrenilirken kurslara katılan kursiyerlerin de 3 ay boyunca 800 liraya kadar mali destek alacağı bildirildi.



PROJEYE ŞEHZADELER HALK EĞİTİM MERKEZİ’NDE DE START VERİLDİ
Şehzadeler Halk Eğitim Merkezinde uygulamaya başlanan proje kapsamında da 3 adet kurs açıldı. Kurumda Düz Dikiş Kursu ve Makyaj Yapma Teknikleri Kursu açılırken Bilgisayar Destekli Muhasebe Kursu da Bedensel Engelliler Derneğinde açıldı.

MAYIS’IN İLK HAFTASINDA 2. KURSLARIN AÇILACAK
Makyaj Yapma Teknikleri Kursuna 8’i Türk, 17’si Suriyeli toplam 25 kişi, Düz dikiş kursunda 5’i Türk, 20’si Suriyeli toplam 25 kişi ve Bilgisayar Destekli Muhasebe Kursuna da 16’sı Türk, 9’u Suriyeli toplam 25 kursiyerin yer aldığı bildirildi. Açılan Toplam 3 kursta 75 kursiyerin meslek öğrenmek için eğitimlerinin başladığı, kurslara katılanların çocuklarına da kurs süresince ücretsiz kreş eğitimi verildiği açıklandı. Mayıs’ın ilk haftasında da kriterleri taşıyan Suriyeliler ve geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlar için 2. kursların açılacağı ve bu kurslara da 100 kişinin alınacağı öğrenildi.

KONUKLAR KAYMAKAM ÇORUMLUOĞLU’NA BİLGİ VERDİ
İş Karşılığı Ücret Projesi kapsamında Şehzadeler Halk Eğitim Merkezinde açılan kursları yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak üzere gelen Almanya GIZ ve Ankara Hayat Boyu Genel Müdürlüğünden ekipler, kursları yerinde görme imkanı buldu. Manisa’ya gelen konuklar Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’nu da makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kaymakam Çorumluoğlu kurslara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Misafirler Kaymakam Çorumluoğlu’nu ziyaretin ardından Şehzadeler HEM’inYenihan Gümüş Atölyesini, Bedensel Engelliler Derneği’ndeki kurs merkezini ve TTK Manisa Bezi kurslarımızda incelemelerde bulundu.
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.