İŞİTME ENGELLİLERİN SESİNİ DUYURMAK İSTİYORLAR

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.03.2017 - 10:02, Güncelleme: 14.03.2017 - 10:02
 

İŞİTME ENGELLİLERİN SESİNİ DUYURMAK İSTİYORLAR

Manisa Sağır Dilsizleri Koruma Kalkındırma Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Derneği’nin yeni Başkanı Muhammed Fidan ile yönetim kurulu, Manisa Dernekler müdürünü makamında ziyaret ettiler.
Ziyarette Fidan’ın tercümanlığını yapan Bilal Cansu, işitme engelliler olarak iletişim kuracak insan bulamadıkları için sıkıntı yaşadıklarını söyleyerek, bundan dolayı iletişimde zorlandıklarını kaydetti. Dernekler İl Müdürlüğü’yle birlikte işitme engelliler için ortak projeler üretmek istediklerini belirten Cansu, işitme engellilerin sesini duyurmak istediklerini vurguladı.   “SESSİZ TİYATRO KONUSUNDA ÇOK İYİYİZ” Cansu, “İşitme engelliler olarak en büyük sorunumuz kendimizi ifade edememektir. Derdimizi anlatamıyoruz. İşitme engelliler için bir okula ihtiyacımız var. Manisa’da genelde sportif faaliyetlerde yoğunlaşmışlar. Bu sportif faaliyetleri yaparken çocuklar il dışına gittiklerinde okula gidip gelmelerinde çok büyük sıkıntılar yaşıyorlar. Manisa’da işitme engellilerle ilgili bir okul açılsa çok iyi olur. Kültür ve sanatsal anlamda da iyiyiz. Örneğin sessiz tiyatro konusunda çok iyiyiz. Bu konuda da yerel yöneticililerden destek bekliyoruz” dedi. Cansu, Manisa Merkez’de 200 üyenin bulunduğunu ifade etti.   “MANİSA’NIN ADINI TÜRKİYE’DE DUYURMAK İSTİYORUZ” Manisa İl Dernekler İl Müdürü Tekin Güzel ise, derneklerin proje yapmalarını ve devletten proje konusunda destek almalarını çok istediklerini söyledi. Bu konuda defalarca toplantı yaptıklarını ifade eden Güzel, Bakanlığın proje desteğinin olduğunu belirtti. Engellilerin yaşadığı sıkıntıları bildiğini ifade eden Güzel, “Toplumun ve engelliler için sorumluluk almış nadide insanlarsınız. Bu yüzden size ayrıca teşekkür ediyorum.  Bu kapsamda yapılacak olan her türlü projeye destek vermeye hazırız. Yapacağımız projelerle Manisa’nın adını Türkiye’de duyurmak istiyoruz” diye konuştu.       
Manisa Sağır Dilsizleri Koruma Kalkındırma Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Derneği’nin yeni Başkanı Muhammed Fidan ile yönetim kurulu, Manisa Dernekler müdürünü makamında ziyaret ettiler.
Ziyarette Fidan’ın tercümanlığını yapan Bilal Cansu, işitme engelliler olarak iletişim kuracak insan bulamadıkları için sıkıntı yaşadıklarını söyleyerek, bundan dolayı iletişimde zorlandıklarını kaydetti. Dernekler İl Müdürlüğü’yle birlikte işitme engelliler için ortak projeler üretmek istediklerini belirten Cansu, işitme engellilerin sesini duyurmak istediklerini vurguladı.
 
“SESSİZ TİYATRO KONUSUNDA ÇOK İYİYİZ”
Cansu, “İşitme engelliler olarak en büyük sorunumuz kendimizi ifade edememektir. Derdimizi anlatamıyoruz. İşitme engelliler için bir okula ihtiyacımız var. Manisa’da genelde sportif faaliyetlerde yoğunlaşmışlar. Bu sportif faaliyetleri yaparken çocuklar il dışına gittiklerinde okula gidip gelmelerinde çok büyük sıkıntılar yaşıyorlar. Manisa’da işitme engellilerle ilgili bir okul açılsa çok iyi olur. Kültür ve sanatsal anlamda da iyiyiz. Örneğin sessiz tiyatro konusunda çok iyiyiz. Bu konuda da yerel yöneticililerden destek bekliyoruz” dedi. Cansu, Manisa Merkez’de 200 üyenin bulunduğunu ifade etti.
 
“MANİSA’NIN ADINI TÜRKİYE’DE DUYURMAK İSTİYORUZ”
Manisa İl Dernekler İl Müdürü Tekin Güzel ise, derneklerin proje yapmalarını ve devletten proje konusunda destek almalarını çok istediklerini söyledi. Bu konuda defalarca toplantı yaptıklarını ifade eden Güzel, Bakanlığın proje desteğinin olduğunu belirtti. Engellilerin yaşadığı sıkıntıları bildiğini ifade eden Güzel, “Toplumun ve engelliler için sorumluluk almış nadide insanlarsınız. Bu yüzden size ayrıca teşekkür ediyorum.  Bu kapsamda yapılacak olan her türlü projeye destek vermeye hazırız. Yapacağımız projelerle Manisa’nın adını Türkiye’de duyurmak istiyoruz” diye konuştu. 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.