"İYİ GEÇİNMEK İSTİYORSAN, KARŞINDAKİNİ HOŞ GÖRECEKSİN"

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.08.2017 - 16:34, Güncelleme: 09.08.2017 - 16:34
 

"İYİ GEÇİNMEK İSTİYORSAN, KARŞINDAKİNİ HOŞ GÖRECEKSİN"

Manisa'da yaşayan Osman ve Akide Karacasu çifti, adeta yıllara meydan okuyor. Biri 100 diğeri ise 90 yaşında olan çift, 70 yıllık birlikteliklerinin sırrını "İyi geçinmek istiyorsan, karşındakini hoş göreceksin" sözleriyle anlattı ve gençlere de altın değerinde öğütler verdi.
Manisa'da, 100 yaşındaki Osman Karacasu ve 90 yaşındaki Akide Karacasu çifti yıllara meydan okuyor. Yaklaşık 70 yıllık evli olan çift, genç çiftlere de öğütler verdi. Yunan işgali sırasında Manisa'nın yakılmasından Atatürk'ün Manisa'ya gelişine kadar olan süreyi hafızasına kazıyan 100 yaşındaki Osman dede, adeta Manisa'nın yaşayan tarih kitabı özelliğini taşıyor. Atatürk'ün Manisa'ya gelişini anlatan Karacasu, "Atatürk'ü gördüm. İran şahıyla beraber geçtiler. Biz de çocuğuz. Selam verdik. O da kalktı bize faytonun içinden selam verdi" dedi. SAĞLIKLI YAŞAMIN SIRRINI ANLATTI 100 yaşına rağmen böylesine sağlıklı olmasını da içki ve sigara kullanmamasına borçlu olduğunu söyleyen Karacasu, "Ben içki içmedim. Askerlikte de malum ya 'Saat 10, yatağa kon' derler. O prensip bende hala devam eder. Uykumu alırım. Yemek her şeyi yerim. Şunu yemem, bunu yemem diye bir şeyim yok" diye konuştu. "PRENSİBİMİZ; NE İNCİN NE DE İNCİT" Osman dedenin eşi 90 yaşındaki Akide nine ise 70 yıla dayanan evliliklerinde birbirlerini hiç incitmediklerini belirterek, "Kıl kadar incinmedik o senelerden beri. Ne o beni kırdı ne ben onu kırdım. Öyle bir kapışma da görmedi evlatlarımız bizden" ifadelerini kullandı. Hoşgörünün evlilikteki önemini anlatan Osman Karacasu ise "İyi geçinmek istiyorsan, sen karşındakini hoş göreceksin. Karşındaki de seni hoş görecek. Bizim prensip buydu. Herkes hata işleyebilir. Sen benim hatamı affedersin. Ben senin hatanı affederim. Ne incin ne incit. Bizim prensip buydu" diye konuştu. 60 YAŞINDA EŞİNDEN KUR'AN OKUMAYI ÖĞRENDİ İlerleyen yaşına rağmen halen Kur'an-ı Kerim okuduğunu belirten Osman Karacasu, "Bugüne kadar o namazları kılmanın Kur'an okumanın çok faydasını gördüm. Hala daha görüyorum" dedi. Akide Karacasu ise 60 yaşında eşinden Kur'an okumayı öğrendiğini söyledi. Karacasu çiftinin 2 kızı 1 oğlu ve 5 tane de torunu bulunuyor. –Haber Merkezi  
Manisa'da yaşayan Osman ve Akide Karacasu çifti, adeta yıllara meydan okuyor. Biri 100 diğeri ise 90 yaşında olan çift, 70 yıllık birlikteliklerinin sırrını "İyi geçinmek istiyorsan, karşındakini hoş göreceksin" sözleriyle anlattı ve gençlere de altın değerinde öğütler verdi.
Manisa'da, 100 yaşındaki Osman Karacasu ve 90 yaşındaki Akide Karacasu çifti yıllara meydan okuyor. Yaklaşık 70 yıllık evli olan çift, genç çiftlere de öğütler verdi. Yunan işgali sırasında Manisa'nın yakılmasından Atatürk'ün Manisa'ya gelişine kadar olan süreyi hafızasına kazıyan 100 yaşındaki Osman dede, adeta Manisa'nın yaşayan tarih kitabı özelliğini taşıyor. Atatürk'ün Manisa'ya gelişini anlatan Karacasu, "Atatürk'ü gördüm. İran şahıyla beraber geçtiler. Biz de çocuğuz. Selam verdik. O da kalktı bize faytonun içinden selam verdi" dedi.
SAĞLIKLI YAŞAMIN SIRRINI ANLATTI
100 yaşına rağmen böylesine sağlıklı olmasını da içki ve sigara kullanmamasına borçlu olduğunu söyleyen Karacasu, "Ben içki içmedim. Askerlikte de malum ya 'Saat 10, yatağa kon' derler. O prensip bende hala devam eder. Uykumu alırım. Yemek her şeyi yerim. Şunu yemem, bunu yemem diye bir şeyim yok" diye konuştu.
"PRENSİBİMİZ; NE İNCİN NE DE İNCİT"
Osman dedenin eşi 90 yaşındaki Akide nine ise 70 yıla dayanan evliliklerinde birbirlerini hiç incitmediklerini belirterek, "Kıl kadar incinmedik o senelerden beri. Ne o beni kırdı ne ben onu kırdım. Öyle bir kapışma da görmedi evlatlarımız bizden" ifadelerini kullandı. Hoşgörünün evlilikteki önemini anlatan Osman Karacasu ise "İyi geçinmek istiyorsan, sen karşındakini hoş göreceksin. Karşındaki de seni hoş görecek. Bizim prensip buydu. Herkes hata işleyebilir. Sen benim hatamı affedersin. Ben senin hatanı affederim. Ne incin ne incit. Bizim prensip buydu" diye konuştu.
60 YAŞINDA EŞİNDEN KUR'AN OKUMAYI ÖĞRENDİ
İlerleyen yaşına rağmen halen Kur'an-ı Kerim okuduğunu belirten Osman Karacasu, "Bugüne kadar o namazları kılmanın Kur'an okumanın çok faydasını gördüm. Hala daha görüyorum" dedi. Akide Karacasu ise 60 yaşında eşinden Kur'an okumayı öğrendiğini söyledi. Karacasu çiftinin 2 kızı 1 oğlu ve 5 tane de torunu bulunuyor. –Haber Merkezi
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.