İYİ PARTİ'NİN İL BAŞKANI TAMER AKKAL

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.12.2017 - 17:52, Güncelleme: 07.12.2017 - 17:52
 

İYİ PARTİ'NİN İL BAŞKANI TAMER AKKAL

Yurt genelinde teşkilatlanma çalışmalarını sürdüren İYİ Parti, geçtiğimiz günlerde 6 il başkanını açıklamıştı. İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, 30 il başkanının daha belirlendiği duyurdu. İYİ Parti’nin Manisa Kurucu İl Başkanlığı; uzun yıllar Manisa MHP İl teşkilatında görev ve bir dönemde il başkanlığı yapan, Tamer Akkal’a verildi.
Nurgül YILMAZ İYİ Parti Manisa Kurucu İl Başkanlığı’na atanan Tamer Akkal, hedefinin partisini iktidara götürmek olduğu konusuna önemle vurgu yaptı. Tamer Akkal İYİ Parti Kurucu İl Başkanlığı’na atanmasının onur verici olduğunu dile getirerek, “Şehzadeler Şehri Manisamıza İYİ Parti Kurucu İl Başkanlığı görevinin şahsıma tevdi edilmiş olması, beni son derece onurlandırmıştır. Öncelikle şahsıma bu kutsal göreve layık gören Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Koray Aydın ve Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Müsavat Dervişoğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca bu süreçte beni yalnız bırakmayarak manevi desteklerinden dolayı tüm dostlarıma da şükranlarımı iletiyorum. Hedefimiz, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu içerisinde hiç kimseyi ötelemeden partimizi tek başına iktidara getirmektir. Manisa İYİ olacak” ifadelerine yer verdi. TAMER AKKAL’IN SİYASİ PROFİLİ Tamer Akkal 1999 yılında MHP il teşkilatına girdi. 2007 yılında MHP’de yönetici olarak siyaset yapmaya başladı. 2009 yılında MHP Merkez İlçe Başkanı, 2012 yılında MHP İl Başkanı koltuğuna oturdu. 2014’te ise MHP’den Şehzadeler Belediye Başkan Aday Adayı oldu. İyi Parti’nin kuruluş sancıları çektiği döneme de rastlayan; 15 Nisan 2017’de MHP’den istifa etti. Tamer Akkal’ın MHP’den bu istifasından sonra 29 Ağustos 2017’de; 549 MHP üyesi Akkal’ın ardından giderek, istifalarını sundular. Eylül 2017’de ise Turgutlu’da 200 MHP’li üye partilerinden istifa ettiklerini açıkladı. İYİ PARTİ’NİN MANİSA’DA KURULUŞ SÜRECİ İYİ Parti’nin Manisa Kurucu İl Başkanı olarak görevlendirilen Tamer Akkal bu Cumartesi günü Ankara’ya giderek; İYİ Parti’nin 1. Olağan kongresine katılacak. Pazar günüde genel merkez yöneticileri ile Manisa teşkilatlanması takvimini görüşerek, Manisa İl Başkanlığı kurulum sürecini; pazartesi günü düzenleyeceği bir basın toplantısı ile kamuoyunun bilgisine sunacak. Bir taraftan da İYİ Parti’nin il binası için şehir merkezinde bina arayışlarını sürdüren Tamer Akkal, kuruluş sürecini hızlandırmak için gerekli görüşme ve çalışmaları hareketlendirecek. İL YÖNETİMİ LİSTESİ BELİRLENMESİ İYİ Parti’nin tüzüğüne göre Kurucu İl Başkanı Tamer Akkal’ın il yönetimi 53 asıl, 53 yedek olmak üzere 106 kişiden oluşacak. Tamer Akkal en geç 20 gün içinde asil ve yedek olmak üzere; 106 kişilik il yönetimi listesini belirleyip, düzenleyeceği yeni bir basın toplantısı ile kamuoyuna tanıtacak. Devam eden de süreçte de; partisini Manisa’da yerel ve genel seçimlere hazır hale getirecek.
Yurt genelinde teşkilatlanma çalışmalarını sürdüren İYİ Parti, geçtiğimiz günlerde 6 il başkanını açıklamıştı. İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, 30 il başkanının daha belirlendiği duyurdu. İYİ Parti’nin Manisa Kurucu İl Başkanlığı; uzun yıllar Manisa MHP İl teşkilatında görev ve bir dönemde il başkanlığı yapan, Tamer Akkal’a verildi.

Nurgül YILMAZ

İYİ Parti Manisa Kurucu İl Başkanlığı’na atanan Tamer Akkal, hedefinin partisini iktidara götürmek olduğu konusuna önemle vurgu yaptı. Tamer Akkal İYİ Parti Kurucu İl Başkanlığı’na atanmasının onur verici olduğunu dile getirerek, “Şehzadeler Şehri Manisamıza İYİ Parti Kurucu İl Başkanlığı görevinin şahsıma tevdi edilmiş olması, beni son derece onurlandırmıştır. Öncelikle şahsıma bu kutsal göreve layık gören Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Koray Aydın ve Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Müsavat Dervişoğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca bu süreçte beni yalnız bırakmayarak manevi desteklerinden dolayı tüm dostlarıma da şükranlarımı iletiyorum. Hedefimiz, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu içerisinde hiç kimseyi ötelemeden partimizi tek başına iktidara getirmektir. Manisa İYİ olacak” ifadelerine yer verdi.

TAMER AKKAL’IN SİYASİ PROFİLİ

Tamer Akkal 1999 yılında MHP il teşkilatına girdi. 2007 yılında MHP’de yönetici olarak siyaset yapmaya başladı. 2009 yılında MHP Merkez İlçe Başkanı, 2012 yılında MHP İl Başkanı koltuğuna oturdu. 2014’te ise MHP’den Şehzadeler Belediye Başkan Aday Adayı oldu. İyi Parti’nin kuruluş sancıları çektiği döneme de rastlayan; 15 Nisan 2017’de MHP’den istifa etti. Tamer Akkal’ın MHP’den bu istifasından sonra 29 Ağustos 2017’de; 549 MHP üyesi Akkal’ın ardından giderek, istifalarını sundular. Eylül 2017’de ise Turgutlu’da 200 MHP’li üye partilerinden istifa ettiklerini açıkladı.

İYİ PARTİ’NİN MANİSA’DA KURULUŞ SÜRECİ

İYİ Parti’nin Manisa Kurucu İl Başkanı olarak görevlendirilen Tamer Akkal bu Cumartesi günü Ankara’ya giderek; İYİ Parti’nin 1. Olağan kongresine katılacak. Pazar günüde genel merkez yöneticileri ile Manisa teşkilatlanması takvimini görüşerek, Manisa İl Başkanlığı kurulum sürecini; pazartesi günü düzenleyeceği bir basın toplantısı ile kamuoyunun bilgisine sunacak. Bir taraftan da İYİ Parti’nin il binası için şehir merkezinde bina arayışlarını sürdüren Tamer Akkal, kuruluş sürecini hızlandırmak için gerekli görüşme ve çalışmaları hareketlendirecek.

İL YÖNETİMİ LİSTESİ BELİRLENMESİ

İYİ Parti’nin tüzüğüne göre Kurucu İl Başkanı Tamer Akkal’ın il yönetimi 53 asıl, 53 yedek olmak üzere 106 kişiden oluşacak. Tamer Akkal en geç 20 gün içinde asil ve yedek olmak üzere; 106 kişilik il yönetimi listesini belirleyip, düzenleyeceği yeni bir basın toplantısı ile kamuoyuna tanıtacak. Devam eden de süreçte de; partisini Manisa’da yerel ve genel seçimlere hazır hale getirecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.