İYİ Parti'nin KAYSÜ davası sonuçlandı

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.02.2021 - 16:08, Güncelleme: 24.02.2021 - 16:08
 

İYİ Parti'nin KAYSÜ davası sonuçlandı

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, başlattıkları KAYSÜ davası hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Akan, bu idari işlemin iptaline yönelik dava açtıklarını, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini açıkladı.
İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, KAYSÜ davasıyla ilgili geniş katılımlı basın açıklaması yaptı. Şehzadeler ilçesi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda yapılan açıklamaya İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, ilçe başkanları ve partililer katıldı. KAYSÜ bedeli adı altında alınan ücrete karşı çıkarak, bu bedelin alınmamasına ilişkin Manisa 1. İdare Mahkemesi’ne başvurduklarını söyleyen Başkan Akan, bu idari işlemin iptaline yönelik dava açtıklarını, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini açıkladı. "EKONOMİK KRİZLE MÜCADELE EDEN VATANDAŞLARIMIZI BİR DE KAYSÜ ÜCRETİ İLE KARŞI KARŞIYA BIRAKTILAR" İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, "Bugün burada pandemi koşullarıyla mücadele eden, her ne kadar iktidar kanadı kabul etmese de Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik kriziyle mücadele eden vatandaşlarımızı, bir de KAYSÜ ücreti ile karşı karşıya bırakıldı. AK Partili Yunusemre Belediyesi’ne karşı verdiğimiz hukuk mücadelesini kazandığımızı müjdelemek için toplandık. Peki, nedir KAYSÜ ücreti? Katı Atık Yönetim Sistemi Ücreti’dir. Daha net bir ifade ile çöp toplama ücretidir. Tarih 3 Kasım 2020. Yunusemre Belediye Meclisinde İYİ Parti Grubu olarak bizim ret oyu verdiğimiz, Cumhur İttifakı’nın oyları ile kabul edilen maddeye göre, vatandaşlarımızdan alınan KAYSÜ bedeli konutlarda yüzde 30 oranında zamlanmıştı. Bu bedellerde, öyle adaletsizlikler vardı ki bazı işletmelerde KAYSÜ ücreti yüzde 2000 artış gösterirken, bazı kurumlardan KAYSÜ ücretinin hiç alınmaması söz konusuydu. Vatandaşlarımızın konutlarına gelen su faturalarında KAYSÜ ücreti 10.90 TL iken 13.81 TL ye yükselmişti. Vatandaşlarımızın böylesine büyük bir krizden geçtiği bu günlerde KAYSÜ bedeli adı altında yapılan soyguna karşı çıkarak, bu bedelin alınmamasına ilişkin Yunusemre Belediyesine, Manisa 1. İdare Mahkemesi’nde bu idari işlemin iptaline yönelik iptal davası açtık. Manisa 1. İdare Mahkemesi, talebimizi haklı bularak, İYİ Parti grubunun mahkemeye taşıdığı bu maddeye ilişkin yürütmeyi durdurma kararı almıştır. "DİĞER İLÇELERİNE DE EMSAL TEŞKİL EDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ" Türk yargısının Yunusemre Belediyesi için vermiş olduğu bu kararın Manisa'mızın diğer ilçelerine de emsal teşkil edeceğini düşünüyoruz. Bu nedenle vatandaşlarımız için kazandığımız hukuk zaferimizin bir an önce uygulanmaya başlamasını, Yunusemreli vatandaşlarımızın su faturalarına yansıtılan KAYSÜ bedelinin bir an önce kaldırılmasını istiyoruz. İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı olarak buradan bir şeyin sözünü veriyorum. Ne ben, ne de meclis üyelerimiz vatandaşımızın aleyhine olan, cebine dokunan hiç bir karara imza atmayacağız. Bu zor dönemde bile, vatandaşımızın cebindeki paraya göz diken bu düzenden hukuk önünde hesap sormaya devam edeceğiz." –Özlem ŞAHİN
İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, başlattıkları KAYSÜ davası hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Akan, bu idari işlemin iptaline yönelik dava açtıklarını, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini açıkladı.

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, KAYSÜ davasıyla ilgili geniş katılımlı basın açıklaması yaptı. Şehzadeler ilçesi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda yapılan açıklamaya İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, ilçe başkanları ve partililer katıldı. KAYSÜ bedeli adı altında alınan ücrete karşı çıkarak, bu bedelin alınmamasına ilişkin Manisa 1. İdare Mahkemesi’ne başvurduklarını söyleyen Başkan Akan, bu idari işlemin iptaline yönelik dava açtıklarını, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini açıkladı.

"EKONOMİK KRİZLE MÜCADELE EDEN VATANDAŞLARIMIZI BİR DE KAYSÜ ÜCRETİ İLE KARŞI KARŞIYA BIRAKTILAR"

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, "Bugün burada pandemi koşullarıyla mücadele eden, her ne kadar iktidar kanadı kabul etmese de Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik kriziyle mücadele eden vatandaşlarımızı, bir de KAYSÜ ücreti ile karşı karşıya bırakıldı. AK Partili Yunusemre Belediyesi’ne karşı verdiğimiz hukuk mücadelesini kazandığımızı müjdelemek için toplandık. Peki, nedir KAYSÜ ücreti? Katı Atık Yönetim Sistemi Ücreti’dir. Daha net bir ifade ile çöp toplama ücretidir. Tarih 3 Kasım 2020. Yunusemre Belediye Meclisinde İYİ Parti Grubu olarak bizim ret oyu verdiğimiz, Cumhur İttifakı’nın oyları ile kabul edilen maddeye göre, vatandaşlarımızdan alınan KAYSÜ bedeli konutlarda yüzde 30 oranında zamlanmıştı. Bu bedellerde, öyle adaletsizlikler vardı ki bazı işletmelerde KAYSÜ ücreti yüzde 2000 artış gösterirken, bazı kurumlardan KAYSÜ ücretinin hiç alınmaması söz konusuydu. Vatandaşlarımızın konutlarına gelen su faturalarında KAYSÜ ücreti 10.90 TL iken 13.81 TL ye yükselmişti. Vatandaşlarımızın böylesine büyük bir krizden geçtiği bu günlerde KAYSÜ bedeli adı altında yapılan soyguna karşı çıkarak, bu bedelin alınmamasına ilişkin Yunusemre Belediyesine, Manisa 1. İdare Mahkemesi’nde bu idari işlemin iptaline yönelik iptal davası açtık. Manisa 1. İdare Mahkemesi, talebimizi haklı bularak, İYİ Parti grubunun mahkemeye taşıdığı bu maddeye ilişkin yürütmeyi durdurma kararı almıştır.

"DİĞER İLÇELERİNE DE EMSAL TEŞKİL EDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Türk yargısının Yunusemre Belediyesi için vermiş olduğu bu kararın Manisa'mızın diğer ilçelerine de emsal teşkil edeceğini düşünüyoruz. Bu nedenle vatandaşlarımız için kazandığımız hukuk zaferimizin bir an önce uygulanmaya başlamasını, Yunusemreli vatandaşlarımızın su faturalarına yansıtılan KAYSÜ bedelinin bir an önce kaldırılmasını istiyoruz. İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı olarak buradan bir şeyin sözünü veriyorum. Ne ben, ne de meclis üyelerimiz vatandaşımızın aleyhine olan, cebine dokunan hiç bir karara imza atmayacağız. Bu zor dönemde bile, vatandaşımızın cebindeki paraya göz diken bu düzenden hukuk önünde hesap sormaya devam edeceğiz." –Özlem ŞAHİN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.