KADIN MUHTAR ADAYLARI VİZYONA ÇIKTI  

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.11.2018 - 15:57, Güncelleme: 20.11.2018 - 15:57
 

KADIN MUHTAR ADAYLARI VİZYONA ÇIKTI  

Manisa Kadın Meclisi, yerel seçimlerde adaylık başvurusunda bulunan 7 kadın muhtar adayını düzenledikleri kahvaltıda tanıttı.
Manisa Kadın Meclisi, 31 Mart 2019’da yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri öncesi kentin merkez ve Şehzadeler ilçesine bağlı 7 ayrı mahallede adaylık başvurusunda bulunan 7 kadın muhtar adayını düzenledikleri kahvaltıyla basına tanıttı. Merkez ilçeye bağlı Uncubozköy Mahallesi ile Şehzadeler ilçesine bağlı Hafsa Sultan, Yarhasanlar, Şehitler, Ayni Ali, Laleli Mahalleleri ve Yenimahalle’nin kadın muhtar adaylarının tanıtıldığı etkinliğe bir çok vatandaş, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim, CHP’li kadın yöneticiler de katıldı. ‘EŞİTSİZLİĞİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUZ’ Etkinlikte konuşan Laleli Mahallesi Muhtar Adayı Yadigar Şahin, kadın ve erkeklerin her açıdan eşit olduğu, sınıflara, ayrıcalıklara yer vermeyen bir toplum istediklerini dile getirdi. Türkiye’de 31 bin 963 mahalle, 18 bin 329 köy olmak üzere 50 bin 292 muhtar bulunduğuna ve sistemin erkekler tarafından şekillendiğine dikkat çeken Şahin, kadınların ise oranın  yüzde 1,3'lerde olduğunu söyledi.  Şahin, “Bu sadece muhtarlıkta değil, Meclis’te, belediye başkanlıklarında da düşüktür. Meclis’te yüzde 17.45, belediyelerde 2.96 oranında. Bu da eşitsizliği, demokrasinin zayıf olduğunu gösteriyor. Biz de bu eşitsizliği muhtarlıklarda değiştirmek istiyoruz” şeklinde konuştu. ‘HER GÖRÜŞTEN BİR ARAYA GELELİM’ İstanbul’dan, Manisalı kadınlara destek vermek amacıyla gelen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Atasever, yerel seçimlerin kadınlar açısından önemine değinerek;  “Kadınlarla ilgili bir şeyler yapacaklar diye oy vermek değil, kadınlar ülkenin nasıl yönetilebileceğiyle ilgili de iyi önermeler verebilirler diye seçilmelidir. Hem merkezi politikayı hem de yereldeki il, ilçe ve mahallelerdeki politikaları da üretebilirler. Bunun adımlarından biri 7 arkadaşımızın çalışmasıdır. Yerel yönetimlerde muhtarlığın farklı bir yönetim şeklinde örülmesi sağlanabilir. Mahallelerde de her görüşten insanlarla bir araya gelelim. Yetkililere buradan doğru bir basınç uygulayalım. Bunları yapmanın yolu, kadın ve çocuk istismarının korunması süreçlerinde çokça deneyimlendi. Şimdi bu deneyimimizi halk için uygulamak istiyor adaylarımız” dedi. -Özlem ŞAHİN
Manisa Kadın Meclisi, yerel seçimlerde adaylık başvurusunda bulunan 7 kadın muhtar adayını düzenledikleri kahvaltıda tanıttı.
Manisa Kadın Meclisi, 31 Mart 2019’da yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri öncesi kentin merkez ve Şehzadeler ilçesine bağlı 7 ayrı mahallede adaylık başvurusunda bulunan 7 kadın muhtar adayını düzenledikleri kahvaltıyla basına tanıttı. Merkez ilçeye bağlı Uncubozköy Mahallesi ile Şehzadeler ilçesine bağlı Hafsa Sultan, Yarhasanlar, Şehitler, Ayni Ali, Laleli Mahalleleri ve Yenimahalle’nin kadın muhtar adaylarının tanıtıldığı etkinliğe bir çok vatandaş, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim, CHP’li kadın yöneticiler de katıldı.

‘EŞİTSİZLİĞİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUZ’
Etkinlikte konuşan Laleli Mahallesi Muhtar Adayı Yadigar Şahin, kadın ve erkeklerin her açıdan eşit olduğu, sınıflara, ayrıcalıklara yer vermeyen bir toplum istediklerini dile getirdi.
Türkiye’de 31 bin 963 mahalle, 18 bin 329 köy olmak üzere 50 bin 292 muhtar bulunduğuna ve sistemin erkekler tarafından şekillendiğine dikkat çeken Şahin, kadınların ise oranın  yüzde 1,3'lerde olduğunu söyledi.  Şahin, “Bu sadece muhtarlıkta değil, Meclis’te, belediye başkanlıklarında da düşüktür. Meclis’te yüzde 17.45, belediyelerde 2.96 oranında. Bu da eşitsizliği, demokrasinin zayıf olduğunu gösteriyor. Biz de bu eşitsizliği muhtarlıklarda değiştirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

‘HER GÖRÜŞTEN BİR ARAYA GELELİM’
İstanbul’dan, Manisalı kadınlara destek vermek amacıyla gelen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Atasever, yerel seçimlerin kadınlar açısından önemine değinerek;  “Kadınlarla ilgili bir şeyler yapacaklar diye oy vermek değil, kadınlar ülkenin nasıl yönetilebileceğiyle ilgili de iyi önermeler verebilirler diye seçilmelidir. Hem merkezi politikayı hem de yereldeki il, ilçe ve mahallelerdeki politikaları da üretebilirler. Bunun adımlarından biri 7 arkadaşımızın çalışmasıdır. Yerel yönetimlerde muhtarlığın farklı bir yönetim şeklinde örülmesi sağlanabilir. Mahallelerde de her görüşten insanlarla bir araya gelelim. Yetkililere buradan doğru bir basınç uygulayalım. Bunları yapmanın yolu, kadın ve çocuk istismarının korunması süreçlerinde çokça deneyimlendi. Şimdi bu deneyimimizi halk için uygulamak istiyor adaylarımız” dedi. -Özlem ŞAHİN
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.