KILIÇDAROĞLU MANİSA’YA GELİYOR

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.03.2022 - 16:04, Güncelleme: 17.03.2022 - 16:04
 

KILIÇDAROĞLU MANİSA’YA GELİYOR

Manisa’da görev yapan basın temsilcileriyle kahvaltıda buluşan CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu ay sonunda açılışlar yapmak üzere Manisa’ya geleceğini duyurdu. Gürtunca ve programa katılan CHP Grup Başkanvekili Özgür ekonomik krizden, işsizliğe kadar gündemdeki konuları değerlendirdiler. CHP'li Özel, TBMM'ye sunulan yeni seçim kanunu teklifi ile ilgili iktidara yüklendi.
Basın mensuplarını kahvaltıda ağırlayan CHP’li Gürtunca, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun kent merkezinde ve bazı ilçelerde çeşitli programlara katılmak üzere, 31 Mart Perşembe günü Manisa’ya geleceğini belirtti. CHP Şehzadeler İlçe Başkanlığı, Manisa’da görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP İl Başkanı Semih Balaban, partili yöneticiler, belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları da katıldı. “KEYFOGRASİ İLE YÖNETİLİYORUZ” Kahvaltıda ilk olarak konuşan Gürtunca yaptığı açıklamada ilk olarak ekonomik krize değinerek, “Ülkemiz zor dönemden geçiyor. Ülkenin yönetimi bir kişinin dudağından çıkacak iki sözle şekillendirilmeye çalışılıyor. Buna kısaca keyfograsi ile yönetiliyoruz diyorum. Keyfim ne isterse onunla yönetim anlayışı diyoruz. Gere yarısı bakanlar alınıyor, Resmi Gazete’de bir şeyler yayımlanıyor, ertesi sabah geri alınıyor. Her geçen gün hayat pahalılığı altında halk inim inim inliyor. Pazar da tane ile meyve-sebze alınıyor. Kasabın önünden geçen insanlar sadece bakabiliyor. Girdi maliyetlerini artışı sebebiyle çiftçi sayıları her geçen gün azalıyor. Ülkemizdeki genel manzara bu. Rusya’dan Ayçiçek yağı geliyor diye gemilerin önünde bir kılıç kalkan ekibi oynatmadığımız kalıyor. 20 yılın sonunda kendi kendine yeten 7 ülkeden biri olan Türkiye’nin geldiği nokta budur. İnşallah bu ülke bereketli, adaletli, halkça bölüşen bir ülkeye dönüşecek.” dedi. “YÜZDE 7, SEÇİM BARAJINI KÜÇÜK ORTAĞIN BOYUNA GÖRE AYALAMAKTIR” Cumhur İttifakı tarafından TBMM'ye sunulan seçim barajının yüzde 7'ye düşürülmesine yönelik kanun teklifiyle ilgili açıklamada bulunan CHP'li Özel, vatandaşın derdinin geçim, AK Parti'nin derdinin ise seçim olduğunu söyledi. CHP'li Özel yaptığı açıklamada bu ifadelere yer verdi: “Esnafın, memurun, işçinin derdi geçim. Ama AKP'nin derdi seçim. Onlar vatandaşın yaşadığı bu yoksulluğa karşı siyasetin iflas edenleri gibi seçim kanunu ile oynamaya başladılar. Seçim kanunuyla ilgili 3 iş yaptılar. Bir tanesi barajı yüzde 7'ye indirmek. Kenan Evren Türkiye'ye yüzde 10 baraj hediye etmişti, yani 12 Eylül darbesinin ürünüdür. AK Parti iktidara geldiğinde ‘20 yıllık ayıba son vereceğiz, baraj sıfır olacak' diyordu. 20 yıl boyunca bundan yararlanmaya devam ettiler. Bugün de yüzde 7'ye indiriyorlar. CHP sıfırlansın diyordu, ittifak ortakları birlikte de yüzde 3 olması konusunda bir mutabakatımız var. Parti görüşümüz sıfır barajdır. Yüzde 7'ye indirmek küçük ortağın boyuna göre ayarlamaktır. MHP'nin atlayabileceği kadar bir baraj olsun ama yeni kurulan partiler onların seçmenleri ‘bu partiler barajı aşamaz' diye onlara yönelmesin barajıdır. Yüzde 7'lik baraj siyaset mühendisliğidir, psikolojik ayarlamadır. MHP'nin gerçek oyunun yüzde 5,5 olduğunu ve seçimlerde AK Parti olmasa 7'yi dahi geçemeyeceğini buradan bir kez daha altını çize çize ifade ederiz. HDP’nin seçime girmesine engel olma hazırlığındalar” -Özlem ŞAHİN
Manisa’da görev yapan basın temsilcileriyle kahvaltıda buluşan CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu ay sonunda açılışlar yapmak üzere Manisa’ya geleceğini duyurdu. Gürtunca ve programa katılan CHP Grup Başkanvekili Özgür ekonomik krizden, işsizliğe kadar gündemdeki konuları değerlendirdiler. CHP'li Özel, TBMM'ye sunulan yeni seçim kanunu teklifi ile ilgili iktidara yüklendi.

Basın mensuplarını kahvaltıda ağırlayan CHP’li Gürtunca, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun kent merkezinde ve bazı ilçelerde çeşitli programlara katılmak üzere, 31 Mart Perşembe günü Manisa’ya geleceğini belirtti. CHP Şehzadeler İlçe Başkanlığı, Manisa’da görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP İl Başkanı Semih Balaban, partili yöneticiler, belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları da katıldı.

“KEYFOGRASİ İLE YÖNETİLİYORUZ”

Kahvaltıda ilk olarak konuşan Gürtunca yaptığı açıklamada ilk olarak ekonomik krize değinerek, “Ülkemiz zor dönemden geçiyor. Ülkenin yönetimi bir kişinin dudağından çıkacak iki sözle şekillendirilmeye çalışılıyor. Buna kısaca keyfograsi ile yönetiliyoruz diyorum. Keyfim ne isterse onunla yönetim anlayışı diyoruz. Gere yarısı bakanlar alınıyor, Resmi Gazete’de bir şeyler yayımlanıyor, ertesi sabah geri alınıyor. Her geçen gün hayat pahalılığı altında halk inim inim inliyor. Pazar da tane ile meyve-sebze alınıyor. Kasabın önünden geçen insanlar sadece bakabiliyor. Girdi maliyetlerini artışı sebebiyle çiftçi sayıları her geçen gün azalıyor. Ülkemizdeki genel manzara bu. Rusya’dan Ayçiçek yağı geliyor diye gemilerin önünde bir kılıç kalkan ekibi oynatmadığımız kalıyor. 20 yılın sonunda kendi kendine yeten 7 ülkeden biri olan Türkiye’nin geldiği nokta budur. İnşallah bu ülke bereketli, adaletli, halkça bölüşen bir ülkeye dönüşecek.” dedi.

“YÜZDE 7, SEÇİM BARAJINI KÜÇÜK ORTAĞIN BOYUNA GÖRE AYALAMAKTIR”

Cumhur İttifakı tarafından TBMM'ye sunulan seçim barajının yüzde 7'ye düşürülmesine yönelik kanun teklifiyle ilgili açıklamada bulunan CHP'li Özel, vatandaşın derdinin geçim, AK Parti'nin derdinin ise seçim olduğunu söyledi. CHP'li Özel yaptığı açıklamada bu ifadelere yer verdi: “Esnafın, memurun, işçinin derdi geçim. Ama AKP'nin derdi seçim. Onlar vatandaşın yaşadığı bu yoksulluğa karşı siyasetin iflas edenleri gibi seçim kanunu ile oynamaya başladılar. Seçim kanunuyla ilgili 3 iş yaptılar. Bir tanesi barajı yüzde 7'ye indirmek. Kenan Evren Türkiye'ye yüzde 10 baraj hediye etmişti, yani 12 Eylül darbesinin ürünüdür. AK Parti iktidara geldiğinde ‘20 yıllık ayıba son vereceğiz, baraj sıfır olacak' diyordu. 20 yıl boyunca bundan yararlanmaya devam ettiler. Bugün de yüzde 7'ye indiriyorlar. CHP sıfırlansın diyordu, ittifak ortakları birlikte de yüzde 3 olması konusunda bir mutabakatımız var. Parti görüşümüz sıfır barajdır. Yüzde 7'ye indirmek küçük ortağın boyuna göre ayarlamaktır. MHP'nin atlayabileceği kadar bir baraj olsun ama yeni kurulan partiler onların seçmenleri ‘bu partiler barajı aşamaz' diye onlara yönelmesin barajıdır. Yüzde 7'lik baraj siyaset mühendisliğidir, psikolojik ayarlamadır. MHP'nin gerçek oyunun yüzde 5,5 olduğunu ve seçimlerde AK Parti olmasa 7'yi dahi geçemeyeceğini buradan bir kez daha altını çize çize ifade ederiz. HDP’nin seçime girmesine engel olma hazırlığındalar” -Özlem ŞAHİN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.