MAHALLELİNİN İSTEDİĞİ OKULA KAMULAŞTIRMA ENGELİ

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.02.2018 - 10:57, Güncelleme: 03.02.2018 - 10:57
 

MAHALLELİNİN İSTEDİĞİ OKULA KAMULAŞTIRMA ENGELİ

Manisa'nın en büyük yerleşim birimlerinden 2. Anafartalar mahallesinde uzun yıllardır Tekel depoları olarak kullanılan 12 bin metrekare alana okul yapımı gündemde. Ancak kamulaştırma davaları nedeniyle okulun yapımına başlanamıyor. Mahalleli ise projenin bir an evvel hayata geçirilmesini bekliyor.
Manisa'da nüfusun hızla arttığı Şehzadeler ilçesi 2 Anafartalar Mahallesi’nde yeni bir okul ihtiyacı yetkililer harekete geçirdi. Mahalle içinde Tarım İl Müdürlüğü'nün batısında yer alan ve uzun yıllardır Tekel depoları olarak kullanılan 12 bin metrekarelik alana Anafartalar İlköğretim Okulu'nun yapılması kararlaştırıldı.   Alanda zemin tespit çalışmaları tamamlanarak bakanlığa gönderildi. ARAZİMİZİ VERMİYORUZ Ancak söz konusu bölgede daha önceden hayırseverler tarafından bağışlanan arazilere bazı varislerin bedel istemesi üzerine konu mahkemeye taşındı.  Alınan bilgiye göre 12 dönüm arazinin 6 dönümü şahıslara geri kalanı ise devlete ait. Uzun yıllar önce okul yapımı için bağışlanan arazilerin şu anki bazı varislerinin bedel talep etmesi nedeniyle kamulaştırma süreci başlatıldı.   GAZİ İLKOKULU YETMİYOR Şubat ayı içerisinde kamulaştırma mahkemelerinin yapılacağını belirten 2. Anafartalar Mahalle Muhtarı Korhan Akyüz, "Mahallemizin acilen İlkokulu ihtiyacımız var. Çocuklarımız Gazi İlköğretim Okulu'na gidiyor. Gazi İlköğretim Okulu kapasite olarak bunu kaldıramıyor artık. Ve hemzemin geçit olduğu için çocuklarımız ciddi bir yol problemi ile karşı karşıyalar. Uzun süredir ulaşımda bu sıkıntı yaşanıyor.  Şu anda yetkili bilimler okulun yapımı için çalışıyorlar biz de bir an evvel okulumuzun mahallemize kazandırılmasını istiyoruz ve bekliyoruz" dedi.  HEMZEMİN GEÇİDE ASANSÖR İSTEDİLER İstasyon hemzemin geçitteki üst geçidin asansörü olmadığına dikkat çeken muhtar Korhan Akyüz,  "Vatandaşlar karşıya geçmekte çok ciddi sıkıntılar yaşıyor. Özellikle 65 yaş üstü vatandaşlarımız ve engelli vatandaşlarımız mağdur durumdalar. Devlet Demir Yolları ile yaptığımız görüşmede yetkinin belediyelerde olduğu cevabını aldık. Bu durumda Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığına başvuruda bulunduk. Şu ana kadar bir sonuç almış değiliz. Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün'den ricamız mahallemizdeki vatandaşlarımızın bu mağduriyetin giderilmesidir." diye konuştu.    
Manisa'nın en büyük yerleşim birimlerinden 2. Anafartalar mahallesinde uzun yıllardır Tekel depoları olarak kullanılan 12 bin metrekare alana okul yapımı gündemde. Ancak kamulaştırma davaları nedeniyle okulun yapımına başlanamıyor. Mahalleli ise projenin bir an evvel hayata geçirilmesini bekliyor.
Manisa'da nüfusun hızla arttığı Şehzadeler ilçesi 2 Anafartalar Mahallesi’nde yeni bir okul ihtiyacı yetkililer harekete geçirdi. Mahalle içinde Tarım İl Müdürlüğü'nün batısında yer alan ve uzun yıllardır Tekel depoları olarak kullanılan 12 bin metrekarelik alana Anafartalar İlköğretim Okulu'nun yapılması kararlaştırıldı.   Alanda zemin tespit çalışmaları tamamlanarak bakanlığa gönderildi.

ARAZİMİZİ VERMİYORUZ
Ancak söz konusu bölgede daha önceden hayırseverler tarafından bağışlanan arazilere bazı varislerin bedel istemesi üzerine konu mahkemeye taşındı.  Alınan bilgiye göre 12 dönüm arazinin 6 dönümü şahıslara geri kalanı ise devlete ait. Uzun yıllar önce okul yapımı için bağışlanan arazilerin şu anki bazı varislerinin bedel talep etmesi nedeniyle kamulaştırma süreci başlatıldı.  

GAZİ İLKOKULU YETMİYOR
Şubat ayı içerisinde kamulaştırma mahkemelerinin yapılacağını belirten 2. Anafartalar Mahalle Muhtarı Korhan Akyüz, "Mahallemizin acilen İlkokulu ihtiyacımız var. Çocuklarımız Gazi İlköğretim Okulu'na gidiyor. Gazi İlköğretim Okulu kapasite olarak bunu kaldıramıyor artık. Ve hemzemin geçit olduğu için çocuklarımız ciddi bir yol problemi ile karşı karşıyalar. Uzun süredir ulaşımda bu sıkıntı yaşanıyor.  Şu anda yetkili bilimler okulun yapımı için çalışıyorlar biz de bir an evvel okulumuzun mahallemize kazandırılmasını istiyoruz ve bekliyoruz" dedi. 



HEMZEMİN GEÇİDE ASANSÖR İSTEDİLER
İstasyon hemzemin geçitteki üst geçidin asansörü olmadığına dikkat çeken muhtar Korhan Akyüz,  "Vatandaşlar karşıya geçmekte çok ciddi sıkıntılar yaşıyor. Özellikle 65 yaş üstü vatandaşlarımız ve engelli vatandaşlarımız mağdur durumdalar. Devlet Demir Yolları ile yaptığımız görüşmede yetkinin belediyelerde olduğu cevabını aldık. Bu durumda Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığına başvuruda bulunduk. Şu ana kadar bir sonuç almış değiliz. Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün'den ricamız mahallemizdeki vatandaşlarımızın bu mağduriyetin giderilmesidir." diye konuştu.
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.