Manisa Büyükşehir Belediyesi Yine Zirvede

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.06.2021 - 15:36, Güncelleme: 29.06.2021 - 15:36
 

Manisa Büyükşehir Belediyesi Yine Zirvede

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılı faaliyet raporları karşılaştırmasında bütçe performans birincisi oldu. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına rağmen Manisalılara hizmet etmeye devam ettiklerini ve projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Manisa Büyükşehir Belediyemizin 2020 yılı bütçe performansı ile 30 büyükşehir arasında birinci olması, bizler için gurur kaynağıdır” dedi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılındaki çalışmalarıyla Bütçe Performansı Birincisi oldu. 2020 yılı faaliyet raporlarının karşılaştırması sonrasında yapılan puanlama ile Manisa Büyükşehir Belediyesi 300 puan ile birinci, 260 puanla Kayseri Büyükşehir Belediyesi ikinci, 220 puanla Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ise üçüncü sırada yer aldı. 2015 yılında da birinci olan Manisa Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılında da bütçe performansıyla yine birinciliğe ulaştı. Yapılan araştırmada, 30 büyükşehir belediyesinin faaliyet raporlarındaki tahsilatın harcamaya oranı, gelir bütçesi gerçekleşmesi, sermaye ve sermaye transferi giderleri, personel giderleri, gider bütçesi gerçekleşmesi, taşınır ve taşınmaz satış giderleri, mal ve hizmet alım giderleri ve faiz giderlerinin tahsilat oranı olmak üzere sekiz kategorinin dördünden toplamda 300 puan alan Manisa Büyükşehir Belediyesi, böylece 2020 yılında da zirvede yerini aldı. “MALİ DİSİPLİN VE ÜRETKEN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIYLA” Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, mali disiplin ve üretken belediyecilik anlayışı ile hareket ettiklerini ifade ederek, “Ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına rağmen hizmet ve yatırımlarımıza hiç ara vermedik. Asfalt çalışmalarımızdan prestij caddelerine, atıksu arıtma tesislerinden altyapı yatırımlarına, kırsal kalkınma desteklerinden eğitim öğretim çalışmalarına kadar birçok alanda projelerimizi hayata geçirdik. Bu çalışmalarımızı gerçekleştirirken mali disipline ve yatırım harcamalarımıza da azami derecede önem verdik. Gelinen bu nokta; bütçemizin ne kadar doğru kullanıldığının ve bütçe disiplininden taviz verilmediğinin bir ispatı niteliğindedir. Bütçe disiplini ve bu bağlamda attığımız kararlı adımlar, Manisa'mızı her dönem zirveye taşıyor. Şehrimizin parasını hemşehrilerimize yatırım olarak geri döndürmenin gururunu yaşıyor, kamu kaynaklarını da etkin ve verimli kullanmanın meyvelerini topluyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyemizin 2020 yılı bütçesiyle 30 büyükşehir arasında birinci olması, bizler için gurur kaynağıdır Güzel Manisa'mız için çalışmaya, emanetiniz olan kaynakları en iyi şekilde kullanmaya devam edeceğiz” dedi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılı faaliyet raporları karşılaştırmasında bütçe performans birincisi oldu. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına rağmen Manisalılara hizmet etmeye devam ettiklerini ve projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Manisa Büyükşehir Belediyemizin 2020 yılı bütçe performansı ile 30 büyükşehir arasında birinci olması, bizler için gurur kaynağıdır” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılındaki çalışmalarıyla Bütçe Performansı Birincisi oldu. 2020 yılı faaliyet raporlarının karşılaştırması sonrasında yapılan puanlama ile Manisa Büyükşehir Belediyesi 300 puan ile birinci, 260 puanla Kayseri Büyükşehir Belediyesi ikinci, 220 puanla Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ise üçüncü sırada yer aldı. 2015 yılında da birinci olan Manisa Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılında da bütçe performansıyla yine birinciliğe ulaştı. Yapılan araştırmada, 30 büyükşehir belediyesinin faaliyet raporlarındaki tahsilatın harcamaya oranı, gelir bütçesi gerçekleşmesi, sermaye ve sermaye transferi giderleri, personel giderleri, gider bütçesi gerçekleşmesi, taşınır ve taşınmaz satış giderleri, mal ve hizmet alım giderleri ve faiz giderlerinin tahsilat oranı olmak üzere sekiz kategorinin dördünden toplamda 300 puan alan Manisa Büyükşehir Belediyesi, böylece 2020 yılında da zirvede yerini aldı.

“MALİ DİSİPLİN VE ÜRETKEN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIYLA”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, mali disiplin ve üretken belediyecilik anlayışı ile hareket ettiklerini ifade ederek, “Ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına rağmen hizmet ve yatırımlarımıza hiç ara vermedik. Asfalt çalışmalarımızdan prestij caddelerine, atıksu arıtma tesislerinden altyapı yatırımlarına, kırsal kalkınma desteklerinden eğitim öğretim çalışmalarına kadar birçok alanda projelerimizi hayata geçirdik. Bu çalışmalarımızı gerçekleştirirken mali disipline ve yatırım harcamalarımıza da azami derecede önem verdik. Gelinen bu nokta; bütçemizin ne kadar doğru kullanıldığının ve bütçe disiplininden taviz verilmediğinin bir ispatı niteliğindedir. Bütçe disiplini ve bu bağlamda attığımız kararlı adımlar, Manisa'mızı her dönem zirveye taşıyor. Şehrimizin parasını hemşehrilerimize yatırım olarak geri döndürmenin gururunu yaşıyor, kamu kaynaklarını da etkin ve verimli kullanmanın meyvelerini topluyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyemizin 2020 yılı bütçesiyle 30 büyükşehir arasında birinci olması, bizler için gurur kaynağıdır Güzel Manisa'mız için çalışmaya, emanetiniz olan kaynakları en iyi şekilde kullanmaya devam edeceğiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.