MANİSA ÇEVRECİ ULAŞIMA HAZIRLANIYOR

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.02.2018 - 10:27, Güncelleme: 01.02.2018 - 10:27
 

MANİSA ÇEVRECİ ULAŞIMA HAZIRLANIYOR

Manisa’da şehir içi ulaşımda kullanılacak olan elektrikli otobüslerin şarj ve bakımı için kullanılacak olan istasyonda inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çalışmaları inceleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, çevreci elektrikli otobüsler, şarj istasyonları ile yaklaşık 90 milyon TL’lik bir yatırımı Manisa’ya kazandırdıklarını belirterek hayırlı olmasını diledi. 
Manisa’nın ihtiyaçları noktasında yatırımlarını bir bir hayata geçiren Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin önümüzdeki aylarda hizmet verecek olan elektrikli otobüsler için yapımına başladığı şarj ve bakımı istasyonunda çalışmalar devam devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ertuğrul Yıldırım, Zabıta Dairesi Başkanı Aydoğan İra, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Erdinç Karaköse ile birlikte Şehirlerarası Otobüs Terminali içinde yürütülen şarj ve bakım istasyonu çalışmalarını inceledi. 90 milyon TL’lik yatırım Çevreci elektrikli otobüsler, şarj istasyonları ile yaklaşık 90 milyon TL’lik bir yatırımı da Manisa’ya kazandırdıklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ”Manisa şehir trafiği noktasında büyük bir sıkıntı yaşıyor. Ana arterlerimizde planladığımız ve şehrin içerisindeki servis araçlarının ve diğer araçların getirdiği sıkıntıları çözme noktasında biliyorsunuz geçtiğimiz aylarda elektrikli otobüs ihalemizi yapmıştık. Temmuz ortalarında teslim alacağımız 18 metrelik 20 adet ve 25 metrelik 2 adet otobüsümüzün akşamları şarjını ve bunun yanı sıra her türlü bakımına yapacakları olan bölgede binaların inşaat çalışmaları devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak gerek otobüslerimiz, gerekse bu şarj istasyonlarına yaklaşık 90 milyon TL’lik yatırım yapmaktayız. Eş zamanlı olarak mevcut inşaatı da tamamlamayı planlıyoruz. Zemin çalışmaları tamamlandı. Manisa için güzel bir yatırım” diye konuştu. Şehrin sıkıntılarına birer birer neşteri vurduklarını belirten Başkan Ergün, “Tabi bu yatırımın bir bacağı da Organize Sanayi Bölgesinde. Mevcut alanımıza oranla daha küçük bir alanı Organize Sanayi Bölgesi Başkanımız Sait Türek yapımını üstlendiler, yerini tahsis ettiler. Manisalılar adına kendisine teşekkür ediyorum. Buradaki modelin biraz daha küçüğü Organize Sanayi Bölgesinde yapılıyor. Hayırlı olsun. Emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin sıkıntılarını çözme noktasında yatırımlarımızı birer birer hayata geçiriyoruz” dedi. Başkan Ergün ardından Şehirler Arası Otobüs Terminali’nde esnafı ziyaret etti. Terminal esnafı ve vatandaşla tek tek tokalaşarak sohbet eden Başkan Ergün’e Manisalılar hizmete giren modern Öğretmenevi Kavşağı ve Çevre Düzenlemesi için teşekkür etti.
Manisa’da şehir içi ulaşımda kullanılacak olan elektrikli otobüslerin şarj ve bakımı için kullanılacak olan istasyonda inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çalışmaları inceleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, çevreci elektrikli otobüsler, şarj istasyonları ile yaklaşık 90 milyon TL’lik bir yatırımı Manisa’ya kazandırdıklarını belirterek hayırlı olmasını diledi. 

Manisa’nın ihtiyaçları noktasında yatırımlarını bir bir hayata geçiren Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin önümüzdeki aylarda hizmet verecek olan elektrikli otobüsler için yapımına başladığı şarj ve bakımı istasyonunda çalışmalar devam devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ertuğrul Yıldırım, Zabıta Dairesi Başkanı Aydoğan İra, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Erdinç Karaköse ile birlikte Şehirlerarası Otobüs Terminali içinde yürütülen şarj ve bakım istasyonu çalışmalarını inceledi.



90 milyon TL’lik yatırım
Çevreci elektrikli otobüsler, şarj istasyonları ile yaklaşık 90 milyon TL’lik bir yatırımı da Manisa’ya kazandırdıklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ”Manisa şehir trafiği noktasında büyük bir sıkıntı yaşıyor. Ana arterlerimizde planladığımız ve şehrin içerisindeki servis araçlarının ve diğer araçların getirdiği sıkıntıları çözme noktasında biliyorsunuz geçtiğimiz aylarda elektrikli otobüs ihalemizi yapmıştık. Temmuz ortalarında teslim alacağımız 18 metrelik 20 adet ve 25 metrelik 2 adet otobüsümüzün akşamları şarjını ve bunun yanı sıra her türlü bakımına yapacakları olan bölgede binaların inşaat çalışmaları devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak gerek otobüslerimiz, gerekse bu şarj istasyonlarına yaklaşık 90 milyon TL’lik yatırım yapmaktayız. Eş zamanlı olarak mevcut inşaatı da tamamlamayı planlıyoruz. Zemin çalışmaları tamamlandı. Manisa için güzel bir yatırım” diye konuştu.



Şehrin sıkıntılarına birer birer neşteri vurduklarını belirten Başkan Ergün, “Tabi bu yatırımın bir bacağı da Organize Sanayi Bölgesinde. Mevcut alanımıza oranla daha küçük bir alanı Organize Sanayi Bölgesi Başkanımız Sait Türek yapımını üstlendiler, yerini tahsis ettiler. Manisalılar adına kendisine teşekkür ediyorum. Buradaki modelin biraz daha küçüğü Organize Sanayi Bölgesinde yapılıyor. Hayırlı olsun. Emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin sıkıntılarını çözme noktasında yatırımlarımızı birer birer hayata geçiriyoruz” dedi.




Başkan Ergün ardından Şehirler Arası Otobüs Terminali’nde esnafı ziyaret etti. Terminal esnafı ve vatandaşla tek tek tokalaşarak sohbet eden Başkan Ergün’e Manisalılar hizmete giren modern Öğretmenevi Kavşağı ve Çevre Düzenlemesi için teşekkür etti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.