Manisa'da Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimi

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.11.2021 - 11:03, Güncelleme: 06.11.2021 - 11:03
 

Manisa'da Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimi

Manisa Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde Karadeniz Yeni Ufuklar Derneği tarafından hayata geçen ve AB tarafından desteklenen CEİD İzler Hibe Programı kapsamında finanse edilen Güvenli Kentler İçin Daha Çok Eşitlik Daha Çok İzleme Projesi eğitimi gerçekleştirildi.
Manisa’da kadının güçlenmesi alanında çalışan sivil toplum, kent konseyi, kadın meclisleri, muhtar, belediye temsilcilerinin katılımıyla eğitim düzenlendi. Karadeniz İlleri Kadın Platformu Samsun Derneği ile Türkiye Kent Konseyleri Birliği'nin proje ortakları arasında yer alan Projenin amacı; cinsiyete duyarlı kentsel haklar ve hizmetler alanında yerel düzeyde izleme odaklı güçlendirme ve uygulama faaliyetlerini güçlendirmek. 16 Ağustos 2021 tarihinde uygulamaya konulan proje Samsun, Çanakkale, Rize, Hatay, Manisa, Eskişehir ve Antalya illerinde 15 ay boyunca devam edecek.  Manisa Kent Konseyi Başkanı Ahmet Karadağ, Kent Konseyi olarak böyle bir eğitim çalışması içerisinde yer almaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, projede emeği geçenlere teşekkür ederek, Manisa Mesir Macunu hediye etti.  Karadeniz Yeni Ufuklar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hicran Karadoğan Kınık yaptığı açıklamada, “Karadeniz Yeni Ufuklar Derneği yapmış olduğu Türkiye Kent Konseyleri Birliği Samsun Kadın Platformu Derneği’nin de ortak olduğu bir çalışma kapsamında buradayız. CEİD İzler Hibe Programı kapsamında Avrupa Birliği tarafından desteklenen bir fon var. Bu fon kapsamında Güvenli kentler için daha çok izleme, daha çok eşitlik projesinin eğitimi için buradayız. Bu projenin amacı toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik hizmetleri yaygınlaştırmak ve var olan şehirlerde toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlayarak planlama yapmak. 7 ili kapsayan bir proje. Bu projenin ayaklarından biri de Manisa. Manisa Kent Konseyi ve Kadın Meclisinin desteğiyle buradayız. Amacımız burada 10 yerel yönetim, sivil toplum kuruluşu ve aktivist kadınların bu alandaki farkındalıklarını artırmak. Ve bu alanda daha sonra yapacağımız izleme ve değerlendirme çalışmasını raporlayacağız. Bu raporla birlikte karar vericilere bu çalışmalara yaparken kadınların ve farklı ihtiyacı olan bireylerin dikkatlerini çekmesini sağlamak. Eğitimimiz 3 gün boyunca sürecek. Katılımın sonunda katılımcılara sertifika vereceğiz. Bizi çok güzel ağırladılar onlara buradan teşekkür ediyoruz. Manisa bir de kadın gözüyle değerlendirmek istiyoruz. Projemiz 15 ay sürecek” diye konuştu.  Dernek Başkanı Mustafa Kınık, Manisa dışında Çanakkale, Eskişehir, Antalya, Samsun, Hatay ve Rize illerinde de eğitimlerin yapılacağını kaydetti. Proje koordinatörü Emine Yılmaz ise, kentsel haklar ve hizmetler alanında planlama ve karar alma süreçlerinde kadınların ve erkeklerin dengeli katılımlarının ve temsillerinin demokrasi için temel teşkil ettiğini ve bu konuda da tüm kurumlarla işbirliğine açık olduklarını ifade etti.
Manisa Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde Karadeniz Yeni Ufuklar Derneği tarafından hayata geçen ve AB tarafından desteklenen CEİD İzler Hibe Programı kapsamında finanse edilen Güvenli Kentler İçin Daha Çok Eşitlik Daha Çok İzleme Projesi eğitimi gerçekleştirildi.

Manisa’da kadının güçlenmesi alanında çalışan sivil toplum, kent konseyi, kadın meclisleri, muhtar, belediye temsilcilerinin katılımıyla eğitim düzenlendi. Karadeniz İlleri Kadın Platformu Samsun Derneği ile Türkiye Kent Konseyleri Birliği'nin proje ortakları arasında yer alan Projenin amacı; cinsiyete duyarlı kentsel haklar ve hizmetler alanında yerel düzeyde izleme odaklı güçlendirme ve uygulama faaliyetlerini güçlendirmek. 16 Ağustos 2021 tarihinde uygulamaya konulan proje Samsun, Çanakkale, Rize, Hatay, Manisa, Eskişehir ve Antalya illerinde 15 ay boyunca devam edecek. 

Manisa Kent Konseyi Başkanı Ahmet Karadağ, Kent Konseyi olarak böyle bir eğitim çalışması içerisinde yer almaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, projede emeği geçenlere teşekkür ederek, Manisa Mesir Macunu hediye etti. 

Karadeniz Yeni Ufuklar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hicran Karadoğan Kınık yaptığı açıklamada, “Karadeniz Yeni Ufuklar Derneği yapmış olduğu Türkiye Kent Konseyleri Birliği Samsun Kadın Platformu Derneği’nin de ortak olduğu bir çalışma kapsamında buradayız. CEİD İzler Hibe Programı kapsamında Avrupa Birliği tarafından desteklenen bir fon var. Bu fon kapsamında Güvenli kentler için daha çok izleme, daha çok eşitlik projesinin eğitimi için buradayız. Bu projenin amacı toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik hizmetleri yaygınlaştırmak ve var olan şehirlerde toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlayarak planlama yapmak. 7 ili kapsayan bir proje. Bu projenin ayaklarından biri de Manisa. Manisa Kent Konseyi ve Kadın Meclisinin desteğiyle buradayız. Amacımız burada 10 yerel yönetim, sivil toplum kuruluşu ve aktivist kadınların bu alandaki farkındalıklarını artırmak. Ve bu alanda daha sonra yapacağımız izleme ve değerlendirme çalışmasını raporlayacağız. Bu raporla birlikte karar vericilere bu çalışmalara yaparken kadınların ve farklı ihtiyacı olan bireylerin dikkatlerini çekmesini sağlamak. Eğitimimiz 3 gün boyunca sürecek. Katılımın sonunda katılımcılara sertifika vereceğiz. Bizi çok güzel ağırladılar onlara buradan teşekkür ediyoruz. Manisa bir de kadın gözüyle değerlendirmek istiyoruz. Projemiz 15 ay sürecek” diye konuştu. 

Dernek Başkanı Mustafa Kınık, Manisa dışında Çanakkale, Eskişehir, Antalya, Samsun, Hatay ve Rize illerinde de eğitimlerin yapılacağını kaydetti. Proje koordinatörü Emine Yılmaz ise, kentsel haklar ve hizmetler alanında planlama ve karar alma süreçlerinde kadınların ve erkeklerin dengeli katılımlarının ve temsillerinin demokrasi için temel teşkil ettiğini ve bu konuda da tüm kurumlarla işbirliğine açık olduklarını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.