MANİSA LİSESİ’NİN ÖĞRENCİLERİ DE ÖĞRETMENLERİ DE YETENEKLİ

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.11.2017 - 09:08, Güncelleme: 25.11.2017 - 09:08
 

MANİSA LİSESİ’NİN ÖĞRENCİLERİ DE ÖĞRETMENLERİ DE YETENEKLİ

Manisa’nın en köklü okullarından olan ve kuruluşu 130 yıl öncesine dayanan Manisa Lisesi ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ nedeniyle çok özel bir etkinliğe imza attı. Önce okulun mevcut ve emekli öğretmenleri, verilen kahvaltıda bir araya geldi. Daha sonra okulun;müzik, edebiyat, fizik öğretmenleri ve okul öğrencileri tarafından konferans salonunda mini bir konser düzenlendi. Gerek öğretmenlerin, gerekse öğrencilerin müziğe ve enstrüman kullanmaya olan yetenekleri hayranlıkla izlendi.
Kuruluşunun üzerinden 130 yıl geçen ve hatta Yunan İşgali yıllarında bir süre askeri hastane olarak kullanılan Manisa Lisesi, kentin artık neredeyse timsali haline geldi. 1887 yılında bugünkü Şehitler İlköğretim Okulunun bulunduğu yerde ‘Manisa İdadisi’adıyla eğitim ve öğretime açılan Manisa Lisesi; Daha sonra adı ‘Manisa Sultanisi’ olarak değiştirildi. 1945 yılından itibaren ‘Manisa Lisesi’ adıyla Eğitim ve Öğretimini sürdüren okul;1969-1970 eğitim ve öğretim yılında bugünkü binalarına taşındı. Okul 2010 yılında ise Anadolu Lisesi statüsüne kavuştu. Manisa’dan çıkmış ünlülerin ve hatta Manisa’da görev yapan öğretmenlerin yüzde 60’ının eğitim aldığı Manisa Lisesi hem başarıları, hem de sosyal faaliyetleriyle adından sıkça söz ettiriyor. ‘24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NE ÖZEL KAHVALTI Manisa Lisesi ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ nedeniyle okulun; hem mevcut, hem de emekli olan öğretmenleri için özel bir etkinlik düzenledi. Manisa Lisesi sabah saatlerinde okulun pansiyon salonunda; okulda görev yapan ve  emekli olan öğretmenler için ’24 kasım Öğretmenler Günü’ne özel kahvaltı organizasyonu yaptı. Kahvaltıya; Okul Aile Birliği Başkanı Recep Gül ve Manisa Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Abidin Yatkın, yönetim kurulları ile birlikte katıldı. Kahvaltıda; Okulda şu an görev yapan öğretmenler, emekli olan öğretmenler ile bir araya geldi, sohbetler edildi, eski günler yad edildi. OKUL ÖĞRETMENLERİNDEN MÜZİK ZİYAFETİ Daha Sonra okulun Konferans salonuna geçildi. Burada Okulun Müzik Öğretmenleri; Gülsüm Katırcı ve Necdet Şen Durur’un organize ettiği bir müzik ziyafeti verildi. Okulun fizik Öğretmeni Alirıza Uslu sazı ve sözüyle,  Edebiyat Öğretmeni Mustafa Can gitarı, türküleri ve şarkılarıyla kendilerini dinlemeye gelen meslektaşlarına, mükemmel bir müzik ziyafeti verdi. ÖĞRENCİLERİN MUHTEŞEM SAHNE PERFORMANSI Okulun Öğrencileri; MertkanAkengin, Mahmut emre Kaplan, Mahmut Sami Kurt, Tuncay Şafak Çayır, Aydın Battal, Mehmet Altunbulak, Fatma Pamuk, Dilek Atala, Rukiye Terut, Gökçe Selvi ve  Murat Yılmaz ise; hem sazlarıyla, hem sözleriyle, hem de profesyonellere taş çıkartacak sesleriyle kendilerini izleyen öğretmenlerine şarkılarını, türkülerini söyledi. HEM ÖĞRETMENLER HEM DE ÖĞRENCİLER ÇOK YETENEKLİ Gerek öğretmenlerin, gerekse öğrencilerin müziğe veenstrüman kullanmaya olan yetenekleri ise gözlerden kaçmadı. Özellikle öğrencilerin şarkı ve Türkü söylemekteki yetenekleri hayran bıraktırdı. Okulun Edebiyat Öğretmeni Mustafa Can’ın şiir ve şarkılarla harmanladığı sahne performansı ise meslektaşları tarafından alkışlarla ödüllendirildi. Okul Müdürü İlhan Kurban ve idareciler sahne performanslarından dolayı etkinlikte görev alan öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.      
Manisa’nın en köklü okullarından olan ve kuruluşu 130 yıl öncesine dayanan Manisa Lisesi ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ nedeniyle çok özel bir etkinliğe imza attı. Önce okulun mevcut ve emekli öğretmenleri, verilen kahvaltıda bir araya geldi. Daha sonra okulun;müzik, edebiyat, fizik öğretmenleri ve okul öğrencileri tarafından konferans salonunda mini bir konser düzenlendi. Gerek öğretmenlerin, gerekse öğrencilerin müziğe ve enstrüman kullanmaya olan yetenekleri hayranlıkla izlendi.




Kuruluşunun üzerinden 130 yıl geçen ve hatta Yunan İşgali yıllarında bir süre askeri hastane olarak kullanılan Manisa Lisesi, kentin artık neredeyse timsali haline geldi. 1887 yılında bugünkü Şehitler İlköğretim Okulunun bulunduğu yerde ‘Manisa İdadisi’adıyla eğitim ve öğretime açılan Manisa Lisesi; Daha sonra adı ‘Manisa Sultanisi’ olarak değiştirildi. 1945 yılından itibaren ‘Manisa Lisesi’ adıyla Eğitim ve Öğretimini sürdüren okul;1969-1970 eğitim ve öğretim yılında bugünkü binalarına taşındı. Okul 2010 yılında ise Anadolu Lisesi statüsüne kavuştu. Manisa’dan çıkmış ünlülerin ve hatta Manisa’da görev yapan öğretmenlerin yüzde 60’ının eğitim aldığı Manisa Lisesi hem başarıları, hem de sosyal faaliyetleriyle adından sıkça söz ettiriyor.






‘24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NE ÖZEL KAHVALTI
Manisa Lisesi ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ nedeniyle okulun; hem mevcut, hem de emekli olan öğretmenleri için özel bir etkinlik düzenledi. Manisa Lisesi sabah saatlerinde okulun pansiyon salonunda; okulda görev yapan ve  emekli olan öğretmenler için ’24 kasım Öğretmenler Günü’ne özel kahvaltı organizasyonu yaptı. Kahvaltıya; Okul Aile Birliği Başkanı Recep Gül ve Manisa Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Abidin Yatkın, yönetim kurulları ile birlikte katıldı. Kahvaltıda; Okulda şu an görev yapan öğretmenler, emekli olan öğretmenler ile bir araya geldi, sohbetler edildi, eski günler yad edildi.






OKUL ÖĞRETMENLERİNDEN MÜZİK ZİYAFETİ
Daha Sonra okulun Konferans salonuna geçildi. Burada Okulun Müzik Öğretmenleri; Gülsüm Katırcı ve Necdet Şen Durur’un organize ettiği bir müzik ziyafeti verildi. Okulun fizik Öğretmeni Alirıza Uslu sazı ve sözüyle,  Edebiyat Öğretmeni Mustafa Can gitarı, türküleri ve şarkılarıyla kendilerini dinlemeye gelen meslektaşlarına, mükemmel bir müzik ziyafeti verdi.







ÖĞRENCİLERİN MUHTEŞEM SAHNE PERFORMANSI
Okulun Öğrencileri; MertkanAkengin, Mahmut emre Kaplan, Mahmut Sami Kurt, Tuncay Şafak Çayır, Aydın Battal, Mehmet Altunbulak, Fatma Pamuk, Dilek Atala, Rukiye Terut, Gökçe Selvi ve  Murat Yılmaz ise; hem sazlarıyla, hem sözleriyle, hem de profesyonellere taş çıkartacak sesleriyle kendilerini izleyen öğretmenlerine şarkılarını, türkülerini söyledi.





HEM ÖĞRETMENLER HEM DE ÖĞRENCİLER ÇOK YETENEKLİ
Gerek öğretmenlerin, gerekse öğrencilerin müziğe veenstrüman kullanmaya olan yetenekleri ise gözlerden kaçmadı. Özellikle öğrencilerin şarkı ve Türkü söylemekteki yetenekleri hayran bıraktırdı. Okulun Edebiyat Öğretmeni Mustafa Can’ın şiir ve şarkılarla harmanladığı sahne performansı ise meslektaşları tarafından alkışlarla ödüllendirildi. Okul Müdürü İlhan Kurban ve idareciler sahne performanslarından dolayı etkinlikte görev alan öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.