Manisa valiliğinden yeni korona kararları

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.01.2021 - 13:45, Güncelleme: 27.01.2021 - 13:45
 

Manisa valiliğinden yeni korona kararları

Manisa İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, öğrenciler ve toplu taşıma ile ilgili alınan kararları duyurdu. Kararlara göre; 8. ve 12. sınıflarda öğrenim gören 20 yaş altı öğrenciler ile destekleme ve yetiştirme kurslarına katılanlar, belge göstererek toplu taşıma faaliyetlerinden yararlanabilecek. Öte yandan, HES kodu tanımlaması yapılmayan elektronik/akıllı seyahat kartları ile binişlere 08 Şubat 2021 tarihinden itibaren izin verilmeyeceği belirtildi.
Manisa İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 2021/2 ve 2021/3 nolu yeni kararlarını duyurdu. Buna göre; 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında, 8. ve 12. sınıflarda öğrenim gören öğrenciler ile örgün ve açık ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar, destekleme ve yetiştirme kurslarındaki yüz yüze eğitim faaliyetlerine 22 Ocak 2021 tarihinden itibaren tekrar başlamıştı. Bu doğrultuda; şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullanmaları yasaklanan ve 13:00-16:00 saatleri dışında sokağa çıkmaları yasaklanan 20 yaş altı öğrencilere ayrıcalık tanındı.Sohbet Hattı Ucuz Telefonda Canlı Ucuz Sohbet Hattı ile en Uygun Ucuz Sex Hattı deneyimini yaşayıp Sohbet Hattı Ucuz 7/24 arayabileceğiniz Seksi Azgın Kadınları tanıyın. Öğrencilerin eğitim faaliyetlerine gidip gelebilmeleri için öğrenci belgelerini, mezunların ise öğretim kurumlarından alacakları belgeyi ibraz etmeleri suretiyle yasaklardan muaf tutulmalarına karar verildi. Öte yandan bu kararların dışına çıkanlar hakkında idari para cezası uygulanacağı, aykırılığın durumuna göre işlem yapılacağı da belirtildi. KENTKART’LARA HES KODU ZORUNLULUĞU Başta belediyeler olmak üzere ilgili diğer kurum/kuruluşlar tarafından yürütülen her türlü şehir içi toplu ulaşım aracıyla yapılan seyahatlerde kullanılmak üzere, kişiye özel hale getirilmiş elektronik/akıllı seyahat kart sistemleri ile Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması arasında gerekli entegrasyonların sağlanmasına da karar verildi. Bu kapsamda; -Koronavirüs riskli kişilerin şehir içi toplu ulaşım hizmetlerinden faydalanmasının önüne geçilmesi amacıyla başta belediyeler olmak üzere ilgili diğer kurum/kuruluşlar tarafından işletilen şehir içi toplu taşıma araçlarına binişlerde elektronik/akıllı seyahat kartlarının kullanılmasına, -HES kodu tanımlaması yapılmayan elektronik/akıllı seyahat kartları ile binişlere 08.02.2021 tarihinden itibaren izin verilmemesine, -İlimizde misafir olmak vb. nedenlerle elektronik/akıllı seyahat kartı kullanımı olmayan vatandaşlarımızın HES kodu sorgulaması yapılmadan toplu ulaşım araçlarına binişlerine izin verilmemesine, -Sağlık çalışanlarının elektronik/akıllı seyahat kartı kullanımı uygulamasından muaf tutulmasına, -Şehir içi toplu taşımada HES kodu uygulamasının başlamasına ilişkin HES kodunun alınması, HES kodunun elektronik/akıllı seyahat kartlarına tanımlanması hususlarında vatandaşlara gerekli duyuru ve bilgilendirmenin Büyükşehir, ilçe belediyeleri ve ilgili odalarca yapılmasına karar verildi.
Manisa İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, öğrenciler ve toplu taşıma ile ilgili alınan kararları duyurdu. Kararlara göre; 8. ve 12. sınıflarda öğrenim gören 20 yaş altı öğrenciler ile destekleme ve yetiştirme kurslarına katılanlar, belge göstererek toplu taşıma faaliyetlerinden yararlanabilecek. Öte yandan, HES kodu tanımlaması yapılmayan elektronik/akıllı seyahat kartları ile binişlere 08 Şubat 2021 tarihinden itibaren izin verilmeyeceği belirtildi.

Manisa İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 2021/2 ve 2021/3 nolu yeni kararlarını duyurdu. Buna göre; 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında, 8. ve 12. sınıflarda öğrenim gören öğrenciler ile örgün ve açık ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar, destekleme ve yetiştirme kurslarındaki yüz yüze eğitim faaliyetlerine 22 Ocak 2021 tarihinden itibaren tekrar başlamıştı. Bu doğrultuda; şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullanmaları yasaklanan ve 13:00-16:00 saatleri dışında sokağa çıkmaları yasaklanan 20 yaş altı öğrencilere ayrıcalık tanındı.Sohbet Hattı Ucuz Telefonda Canlı Ucuz Sohbet Hattı ile en Uygun Ucuz Sex Hattı deneyimini yaşayıp Sohbet Hattı Ucuz 7/24 arayabileceğiniz Seksi Azgın Kadınları tanıyın. Öğrencilerin eğitim faaliyetlerine gidip gelebilmeleri için öğrenci belgelerini, mezunların ise öğretim kurumlarından alacakları belgeyi ibraz etmeleri suretiyle yasaklardan muaf tutulmalarına karar verildi. Öte yandan bu kararların dışına çıkanlar hakkında idari para cezası uygulanacağı, aykırılığın durumuna göre işlem yapılacağı da belirtildi.

KENTKART’LARA HES KODU ZORUNLULUĞU

Başta belediyeler olmak üzere ilgili diğer kurum/kuruluşlar tarafından yürütülen her türlü şehir içi toplu ulaşım aracıyla yapılan seyahatlerde kullanılmak üzere, kişiye özel hale getirilmiş elektronik/akıllı seyahat kart sistemleri ile Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması arasında gerekli entegrasyonların sağlanmasına da karar verildi. Bu kapsamda;

-Koronavirüs riskli kişilerin şehir içi toplu ulaşım hizmetlerinden faydalanmasının önüne geçilmesi amacıyla başta belediyeler olmak üzere ilgili diğer kurum/kuruluşlar tarafından işletilen şehir içi toplu taşıma araçlarına binişlerde elektronik/akıllı seyahat kartlarının kullanılmasına,

-HES kodu tanımlaması yapılmayan elektronik/akıllı seyahat kartları ile binişlere 08.02.2021 tarihinden itibaren izin verilmemesine,

-İlimizde misafir olmak vb. nedenlerle elektronik/akıllı seyahat kartı kullanımı olmayan vatandaşlarımızın HES kodu sorgulaması yapılmadan toplu ulaşım araçlarına binişlerine izin verilmemesine,

-Sağlık çalışanlarının elektronik/akıllı seyahat kartı kullanımı uygulamasından muaf tutulmasına,

-Şehir içi toplu taşımada HES kodu uygulamasının başlamasına ilişkin HES kodunun alınması, HES kodunun elektronik/akıllı seyahat kartlarına tanımlanması hususlarında vatandaşlara gerekli duyuru ve bilgilendirmenin Büyükşehir, ilçe belediyeleri ve ilgili odalarca yapılmasına karar verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.