MANİSA’DA GİRİTLİLER RÜZGARI ESTİ

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.11.2017 - 09:13, Güncelleme: 25.11.2017 - 09:13
 

MANİSA’DA GİRİTLİLER RÜZGARI ESTİ

Manisa’da haziran ayında kurulan ‘Manisa Giritliler Derneği’ üyeleri geçtiğimiz gün tanışma yemeğinde bir araya geldi. Manisa’ya mübadil ve göçmen olarak gelen kişiler ile bir araya gelerek; kültürlerini gençlere aktarmayı amaçlayan derneğin düzenlediği programa katılım, bir hayli yoğun oldu.
Yemekleri, müzikleri, gelenekleri ve görenekleri ile özel bir kimliğe sahip olan Giritliler, Manisa’da geçtiğimiz haziran ayında başkanlığını Gülseren Toker’in yaptığı bir dernek kurdu. Türkiye genelinde çeşitli illerde faaliyet gösteren bu derneğin Manisa Şubesine katılım yoğun oldu. Giritlilerin kültürünü Manisa’da da yaşatmak istediklerini belirten Gülseren Toker; “Çok güzel bir geceye ev sahipliği yaptık, katılım çok yoğun oldu. Derneğimizi kurduktan sonra daha önce neredeydiniz? Diye tatlı sitemler dahi aldık. Biz Manisa Giritliler Derneği ismi ile faaliyetlerimiz sürdürüyoruz ama diğer göçmenlerimizi ve mübadillerimize de kapımız her zaman açık. Hepimiz Manisa’da kendi kültürlerimizi anlatalım, tanıtalım ve unutturmayalım. Yeni bir dernek olduğumuz için etkinliklerimize katılmak isteyenler  facebook’tan ‘Manisa Giritliler Derneği’ sayfasını takip edebilir. Bu anlamlı gece teşrif eden herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. GECEYE ÖNEMLİ İSİMLER DE KATILDI Manisa Giritliler Derneği tarafından düzenlenen tanışma yemeğine Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Müdürü Ergün Aksoy, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şaver Yüksel, Giritliler Derneği Federasyon Başkanı Yunus Çengel katılırken; Mersin,İzmir, Kuşadası, Ayvalık, Eşrefpaşa, Bornova’dan Dernek başkanları da katıldı.      
Manisa’da haziran ayında kurulan ‘Manisa Giritliler Derneği’ üyeleri geçtiğimiz gün tanışma yemeğinde bir araya geldi. Manisa’ya mübadil ve göçmen olarak gelen kişiler ile bir araya gelerek; kültürlerini gençlere aktarmayı amaçlayan derneğin düzenlediği programa katılım, bir hayli yoğun oldu.
Yemekleri, müzikleri, gelenekleri ve görenekleri ile özel bir kimliğe sahip olan Giritliler, Manisa’da geçtiğimiz haziran ayında başkanlığını Gülseren Toker’in yaptığı bir dernek kurdu. Türkiye genelinde çeşitli illerde faaliyet gösteren bu derneğin Manisa Şubesine katılım yoğun oldu. Giritlilerin kültürünü Manisa’da da yaşatmak istediklerini belirten Gülseren Toker; “Çok güzel bir geceye ev sahipliği yaptık, katılım çok yoğun oldu. Derneğimizi kurduktan sonra daha önce neredeydiniz? Diye tatlı sitemler dahi aldık. Biz Manisa Giritliler Derneği ismi ile faaliyetlerimiz sürdürüyoruz ama diğer göçmenlerimizi ve mübadillerimize de kapımız her zaman açık. Hepimiz Manisa’da kendi kültürlerimizi anlatalım, tanıtalım ve unutturmayalım. Yeni bir dernek olduğumuz için etkinliklerimize katılmak isteyenler  facebook’tan ‘Manisa Giritliler Derneği’ sayfasını takip edebilir. Bu anlamlı gece teşrif eden herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.



GECEYE ÖNEMLİ İSİMLER DE KATILDI
Manisa Giritliler Derneği tarafından düzenlenen tanışma yemeğine Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Müdürü Ergün Aksoy, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şaver Yüksel, Giritliler Derneği Federasyon Başkanı Yunus Çengel katılırken; Mersin,İzmir, Kuşadası, Ayvalık, Eşrefpaşa, Bornova’dan Dernek başkanları da katıldı.
 


 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.