Manisa’da Havalimanına İhtiyaç Var

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.10.2020 - 15:01, Güncelleme: 13.10.2020 - 15:01
 

Manisa’da Havalimanına İhtiyaç Var

Manisa Kent Konseyi ile şehrin menfaati hakkında görüş alışverişinde bulunan Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, önemli konulara parmak bastı. Kaymakam Çaykara; "Manisa büyükşehir olmuş doğru, fiili olarak baktığımızda İzmir’in bir kazası gibi davranıyor. Manisa dışında havalimanı olmayan bir büyükşehir yok. Manisa’da üniversite olmasına rağmen, öğrencilerin çoğunluğu Manisa yerine İzmir’e gidiyor. Bunun şehre ne faydası var, şehri işgal etmekten başka?"diye konuştu.
Manisa Kent Konseyi Başkanı ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Karadağ, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara’yı ziyaret etti. Başkan Karadağ, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Kent Konseyi işbirliğiyle hazırlanan “Manisa Ekonomisi ve Vizyonu” isimli kitabı takdim etti.  Kaymakam Çaykara, büyükşehirler arasında tek havalimanı olmayan şehrin Manisa olduğunu ifade ederek, bu eksikliğin giderilmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini kaydetti. Başkan Karadağ ise, Manisa’da havalimanı olması için çalışma başlatacaklarını vurguladı. "MANİSA BÜYÜKŞEHİR OLMUŞ AMA İZMİR’İN BİR KAZASI GİBİ DAVRANIYOR" Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Manisa Kent Konseyi’nin Manisa’da etkili çalışmasından dolayı mutlu olduğunu kaydetti.  Manisa’nın güzel ve etkili potansiyeli olduğunu ama bunu çok iyi kullanamadığına dikkat çeken Çaykara, “Bunu çok iyi kullanamıyor. Bir kafa karışıklığı var. Bir sanayi şehri deniliyor, bir tarım şehri deniliyor. Bir Şehzadeler şehri deniliyor. Kültürden, kadim gelenekten böyle geldim diyor. Bunlar hepsi birden olabilir ama önemli olan vizyonun, stratejik planın insanlarda, yöneticilerde, sivil toplum kuruluşlarında şekil bulması, gelen bir yöneticinin de o havayı hissedip ona göre bir vizyon belirlemesi gerekir. Manisa büyükşehir olmuş doğru, fiili olarak baktığımızda İzmir’in bir kazası gibi davranıyor. Bunun da farkına varmak lazım. Bunu da bir hedef haline getirmek lazım. 32 yıldır idareciyim. Manisa dışında havalimanı olmayan bir büyükşehir yok. İzmir’in var, ona bakarsan İstanbul’un da var.  Ama o havalimanı o yapıyla bütünleşecek. O yapının içinde bir görev alacak. Bunu da problem olarak gündeme getirmeliyiz. Manisa merkez için bir sıkıntı olmayabilir ama Akhisar, Salihli, Alaşehir’i düşündüğümüzde havalimanına ihtiyaç var. Şırnak ve Hakkari’de bile havalimanı var. Bu vizyon kapsamında Manisa’nın gelecekteki potansiyelini daha etkili kullanması açısından Kent Konseyinin mutlaka önemli katkılarının olacağını düşünenlerdenim. Özellikle sivil toplum kuruluşları her platformda bunu dile getirmelidir” diye konuştu. "ÜNİVERSİTELİLER İZMİR’E GİDİYOR!" Manisa’da üniversitenin olmasına rağmen öğrencilerin çoğunluğunun Manisa yerine İzmir’e gittiğini hatırlatan Çankaya; “Bunun şehre ne faydası var? Şehri işgal etmekten başka... O yapıyla bütünleşip o kaktığı sağlamadıktan sonra ne anlamı var? Sanayicilerimizin çoğu İzmir’de kalıyor” dedi. "HAVALİMANI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATABİLİRİZ" Manisa Kent Konseyi Başkanı Ahmet Karadağ, sadece Manisa için değil, Türkiye için de projeler ürettiklerini açıkladı. Kent konseylerinin bir yönetişim biçimi olduğunu belirten Karadağ, “Şehirlerin yönetime katkı sağlamak için çalışır. Aslında bize yol gösterdiniz. Biz İzmir şurası, havalimanı yakın diye bakıyorduk ama Manisa’da havalimanı olsun diye bir çalışma başlatabiliriz” diye konuştu.
Manisa Kent Konseyi ile şehrin menfaati hakkında görüş alışverişinde bulunan Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, önemli konulara parmak bastı. Kaymakam Çaykara; "Manisa büyükşehir olmuş doğru, fiili olarak baktığımızda İzmir’in bir kazası gibi davranıyor. Manisa dışında havalimanı olmayan bir büyükşehir yok. Manisa’da üniversite olmasına rağmen, öğrencilerin çoğunluğu Manisa yerine İzmir’e gidiyor. Bunun şehre ne faydası var, şehri işgal etmekten başka?"diye konuştu.

Manisa Kent Konseyi Başkanı ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Karadağ, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara’yı ziyaret etti. Başkan Karadağ, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Kent Konseyi işbirliğiyle hazırlanan “Manisa Ekonomisi ve Vizyonu” isimli kitabı takdim etti.  Kaymakam Çaykara, büyükşehirler arasında tek havalimanı olmayan şehrin Manisa olduğunu ifade ederek, bu eksikliğin giderilmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini kaydetti. Başkan Karadağ ise, Manisa’da havalimanı olması için çalışma başlatacaklarını vurguladı.

"MANİSA BÜYÜKŞEHİR OLMUŞ AMA İZMİR’İN BİR KAZASI GİBİ DAVRANIYOR"

Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Manisa Kent Konseyi’nin Manisa’da etkili çalışmasından dolayı mutlu olduğunu kaydetti.  Manisa’nın güzel ve etkili potansiyeli olduğunu ama bunu çok iyi kullanamadığına dikkat çeken Çaykara, “Bunu çok iyi kullanamıyor. Bir kafa karışıklığı var. Bir sanayi şehri deniliyor, bir tarım şehri deniliyor. Bir Şehzadeler şehri deniliyor. Kültürden, kadim gelenekten böyle geldim diyor. Bunlar hepsi birden olabilir ama önemli olan vizyonun, stratejik planın insanlarda, yöneticilerde, sivil toplum kuruluşlarında şekil bulması, gelen bir yöneticinin de o havayı hissedip ona göre bir vizyon belirlemesi gerekir. Manisa büyükşehir olmuş doğru, fiili olarak baktığımızda İzmir’in bir kazası gibi davranıyor. Bunun da farkına varmak lazım. Bunu da bir hedef haline getirmek lazım. 32 yıldır idareciyim. Manisa dışında havalimanı olmayan bir büyükşehir yok. İzmir’in var, ona bakarsan İstanbul’un da var.  Ama o havalimanı o yapıyla bütünleşecek. O yapının içinde bir görev alacak. Bunu da problem olarak gündeme getirmeliyiz. Manisa merkez için bir sıkıntı olmayabilir ama Akhisar, Salihli, Alaşehir’i düşündüğümüzde havalimanına ihtiyaç var. Şırnak ve Hakkari’de bile havalimanı var. Bu vizyon kapsamında Manisa’nın gelecekteki potansiyelini daha etkili kullanması açısından Kent Konseyinin mutlaka önemli katkılarının olacağını düşünenlerdenim. Özellikle sivil toplum kuruluşları her platformda bunu dile getirmelidir” diye konuştu.

"ÜNİVERSİTELİLER İZMİR’E GİDİYOR!"

Manisa’da üniversitenin olmasına rağmen öğrencilerin çoğunluğunun Manisa yerine İzmir’e gittiğini hatırlatan Çankaya; “Bunun şehre ne faydası var? Şehri işgal etmekten başka... O yapıyla bütünleşip o kaktığı sağlamadıktan sonra ne anlamı var? Sanayicilerimizin çoğu İzmir’de kalıyor” dedi.

"HAVALİMANI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATABİLİRİZ"

Manisa Kent Konseyi Başkanı Ahmet Karadağ, sadece Manisa için değil, Türkiye için de projeler ürettiklerini açıkladı. Kent konseylerinin bir yönetişim biçimi olduğunu belirten Karadağ, “Şehirlerin yönetime katkı sağlamak için çalışır. Aslında bize yol gösterdiniz. Biz İzmir şurası, havalimanı yakın diye bakıyorduk ama Manisa’da havalimanı olsun diye bir çalışma başlatabiliriz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Ali YILMAZ
(13.10.2020 18:11 - #3082)
Sevgili admin 1. Manisa da yıllar önce bakan pakdemirli nin seçtiği bir havalimanı var. Bu geliştirilebilir. Yeni bir yip gerek yok. Yolcu garantiside sökmez. 2. Üniversite kenti değiliz. CBÜ toplum , kent ve yaşam kültürü konusunda kurucuları manisalı olmasına rağmen miskal örneği yararlanmamıştır. Bundan uzak bırakılmıştır. 3. İl danışma kurullarinda öğrenci ve işçi sirkülasyonunu ekonomik katkısı milyonlara varırken yerel yöneticiler dahil kimse kılını kıpırdatmamıştır. 4. Akademisyen ve üst düzey bürokratlar bile bornova tercihli olmuşlardır. 5. Tüm seçilmişlerin ortak hareketle yerel yönetici seçmeleri ve atanmalarını sağlamaları gerekir. 6. OSB gelişmiş kurumları yönetim merkezlerini Manisa odaklı yapmalıdırlar. Sevgiler
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.