MANİSA’DA KADINA ŞİDDETE KARŞI YÜRÜDÜLER

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.11.2018 - 11:06, Güncelleme: 26.11.2018 - 11:06
 

MANİSA’DA KADINA ŞİDDETE KARŞI YÜRÜDÜLER

AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Aynil Yavaş ve beraberindeki kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Uluslararası Dayanışma Günü kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak 15 Temmuz Meydanı'na yürüdü.  
Burada AK Partili kadınlar,  kadına yönelik şiddetin her türlüsüne turuncu çizgi çekti. Basın açıklaması yapan Başkan Aynil Yavaş, kadına yönelik şiddetin dünyanın her yerinde aynı bicimde tezahür ettiğini aktardı. Başkan Yavaş, “Aile içi şiddet ne yazık ki hala en yaygın şiddet biçimi olmaya devam ediyor. AK Kadınlar olarak, kadına yönelik şiddetin bir insan hakkı ihlali olduğunu dün olduğu gibi bugün de dile getirmekten vazgeçmiyor, ekonomik ya da kültürel hiçbir gerekçenin ardına sığınılmasına  müsaade etmeden kadına yönelik her turlu şiddete karsı turuncu çizgimizi çekiyoruz. Kadim medeniyetimizin yüzyıllar boyunca barındırdığı din, ahlak, şuur ve vicdan öğretilerinin tümünde, kadına ve kız çocuklarına karsı yapılan herhangi bir kotu muameleye kati suretle karsı çıkılmıştır. Yüzyıllar öncesinden, henüz İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi yokken, kadın erkek ayrımı yapmadan insani bir mesajın dünyaya yayılmasına öncü olan Hz. Peygamber’in sözünü hatırlamak ve hatırlatmak hepimizin üzerine düşen önemli bir vazifedir. ‘İnsanlara merhamet etmeyene, Allah da merhamet etmez’ Hiçbir ayrım gözetmeksizin yaşam biçimi olarak tüm insanlığa karşı kötü muameleyi bizlere men eden dinimizin, kadına ve kız çocuklarına uygulanacak kötü muameleyi kabul etmesi de mümkün değildir” dedi.   AK PARTİ NELER YAPTI? Yavaş açıklamasının devamında, AK Parti’nin kadına yönelik hizmetlerinden bahsederek, “AK Parti döneminde, Türkiye’de ilk kez 6284 sayılı ‘Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi’ yasası Meclis’te kabul edilmiştir. AK Parti kurulduğu günden itibaren, kadınların ekonomi, siyaset, bilim ve eğitimde güçlendirilmesi misyonu ile atılan her adımda kadınların iş ve aile hayatlarını dengeleyebilmeleri adına kolaylaştırıcı düzenlemeler getirilmiş ve her alanda kadınların varlığının normalleştirilmesi için çalışmalar yapılmıştır. Kadınlar aynı anda ailede, iste, siyasette ve daha nice birçok alanda özne ve aktör olarak varlık göstermiş her alanda iradelerini ailenin ve toplumun yararına kullanmıştır. Bulundukları her pozisyonda yalnızca cinsiyet temelinde bir temsil durumunda kalmadan, kadın olduklarının farkında olarak çalışmalarını sürdürmektedirler. Hayal ettiklerinin yalnızca kendi yararlarına olmadığının, ailesinin ve içinde yaşadığı toplumun da kazanımları olacağının bilincinde hareket etmektedir” diye konuştu. Basın açıklamasının ardından AK Partili kadınlar turuncu renklerle el boyaması yaptı. -Özlem ŞAHİN
AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Aynil Yavaş ve beraberindeki kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Uluslararası Dayanışma Günü kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak 15 Temmuz Meydanı'na yürüdü.  
Burada AK Partili kadınlar,  kadına yönelik şiddetin her türlüsüne turuncu çizgi çekti. Basın açıklaması yapan Başkan Aynil Yavaş, kadına yönelik şiddetin dünyanın her yerinde aynı bicimde tezahür ettiğini aktardı. Başkan Yavaş, “Aile içi şiddet ne yazık ki hala en yaygın şiddet biçimi olmaya devam ediyor. AK Kadınlar olarak, kadına yönelik şiddetin bir insan hakkı ihlali olduğunu dün olduğu gibi bugün de dile getirmekten vazgeçmiyor, ekonomik ya da kültürel hiçbir gerekçenin ardına sığınılmasına  müsaade etmeden kadına yönelik her turlu şiddete karsı turuncu çizgimizi çekiyoruz. Kadim medeniyetimizin yüzyıllar boyunca barındırdığı din, ahlak, şuur ve vicdan öğretilerinin tümünde, kadına ve kız çocuklarına karsı yapılan herhangi bir kotu muameleye kati suretle karsı çıkılmıştır. Yüzyıllar öncesinden, henüz İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi yokken, kadın erkek ayrımı yapmadan insani bir mesajın dünyaya yayılmasına öncü olan Hz. Peygamber’in sözünü hatırlamak ve hatırlatmak hepimizin üzerine düşen önemli bir vazifedir. ‘İnsanlara merhamet etmeyene, Allah da merhamet etmez’ Hiçbir ayrım gözetmeksizin yaşam biçimi olarak tüm insanlığa karşı kötü muameleyi bizlere men eden dinimizin, kadına ve kız çocuklarına uygulanacak kötü muameleyi kabul etmesi de mümkün değildir” dedi.
 
AK PARTİ NELER YAPTI?
Yavaş açıklamasının devamında, AK Parti’nin kadına yönelik hizmetlerinden bahsederek, “AK Parti döneminde, Türkiye’de ilk kez 6284 sayılı ‘Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi’ yasası Meclis’te kabul edilmiştir. AK Parti kurulduğu günden itibaren, kadınların ekonomi, siyaset, bilim ve eğitimde güçlendirilmesi misyonu ile atılan her adımda kadınların iş ve aile hayatlarını dengeleyebilmeleri adına kolaylaştırıcı düzenlemeler getirilmiş ve her alanda kadınların varlığının normalleştirilmesi için çalışmalar yapılmıştır. Kadınlar aynı anda ailede, iste, siyasette ve daha nice birçok alanda özne ve aktör olarak varlık göstermiş her alanda iradelerini ailenin ve toplumun yararına kullanmıştır. Bulundukları her pozisyonda yalnızca cinsiyet temelinde bir temsil durumunda kalmadan, kadın olduklarının farkında olarak çalışmalarını sürdürmektedirler. Hayal ettiklerinin yalnızca kendi yararlarına olmadığının, ailesinin ve içinde yaşadığı toplumun da kazanımları olacağının bilincinde hareket etmektedir” diye konuştu. Basın açıklamasının ardından AK Partili kadınlar turuncu renklerle el boyaması yaptı. -Özlem ŞAHİN
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.