Manisa’da Kesilen Ağaçlar Tepkiye Neden Oldu

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.02.2018 - 12:06, Güncelleme: 03.02.2018 - 12:06
 

Manisa’da Kesilen Ağaçlar Tepkiye Neden Oldu

Manisa’da özel bir firmaya ait arazideki ağaçların kesilmesi mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Mahalle sakinlerinin Manisa Büyükşehir Belediyesi zabıtasına haber vermesi üzerine olay yerine gelen ekipler, firma hakkında tutanak tutarken, firma yetkilileri ise alanın tapulu malları olduğunu ve gerekli izinlerin Orman İl Müdürlüğünden alındığını belirtti. 
Manisa’nın Yunusemre ilçesi Uncubozköy Mahallesi sakinleri sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kesilen ağaçların sesleriyle uyandı. Mimar Sinan Caddesi üzerindeki arsa içinde 15 çam, 3 zeytin ve 1 incir ağacının olduğu alanda ağaçların kesildiğini gören vatandaşlar duruma tepki göstererek Manisa Büyükşehir Belediyesi zabıtasına haber verdi. Kısa bir süre sonra olay yerine gelen ekipler ağaç kesimi için büyükşehirden izin alınmadığını belirterek, firma hakkında tutanak tuttu. Firma yetkilileri ise alanın tapulu malları olduğunu belirterek, “Firma olarak Orman İl Müdürlüğüne 8 Eylül 2017 tarihli başvurumuzun sonucu ilgili dairede bize 22 Aralık 2017’de ‘kesimi yapabilirsiniz’ cevabı yazısıyla ağaçları kesiyoruz. Burası bizim tapulu alanımız” şeklinde cevap verdi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Aydoğan İra ise, “Vatandaşlardan gelen duyarlı ihbarlar üzerine ekiplerimizi bölgeye yolladık. Orman İl Müdürlüğünden alındığını belirttikleri bir kesim yazısı olduğunu söylüyorlar. Ancak bizim belediyemizden herhangi bir iznin alındığına dair ellerinde yazıları yok. Biz konuyu Estetik Daire Başkanlığı ile birlikte ele alacağız. Vatandaşlarımızın gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi. Kesilen ağaçlar firma yetkilileri tarafından kamyonlara yüklenerek alandan uzaklaştırıldı. Kesilen çam ağaçlarının en az 60-70 yıllık olduğu öğrenildi. İddiaya göre, daha önceden çok sayıda ağacın bulunduğu alana 16-17 katlı otel yapılması için inşaat çalışması başlatılacağı öğrenildi.
Manisa’da özel bir firmaya ait arazideki ağaçların kesilmesi mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Mahalle sakinlerinin Manisa Büyükşehir Belediyesi zabıtasına haber vermesi üzerine olay yerine gelen ekipler, firma hakkında tutanak tutarken, firma yetkilileri ise alanın tapulu malları olduğunu ve gerekli izinlerin Orman İl Müdürlüğünden alındığını belirtti. 



Manisa’nın Yunusemre ilçesi Uncubozköy Mahallesi sakinleri sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kesilen ağaçların sesleriyle uyandı. Mimar Sinan Caddesi üzerindeki arsa içinde 15 çam, 3 zeytin ve 1 incir ağacının olduğu alanda ağaçların kesildiğini gören vatandaşlar duruma tepki göstererek Manisa Büyükşehir Belediyesi zabıtasına haber verdi. Kısa bir süre sonra olay yerine gelen ekipler ağaç kesimi için büyükşehirden izin alınmadığını belirterek, firma hakkında tutanak tuttu. Firma yetkilileri ise alanın tapulu malları olduğunu belirterek, “Firma olarak Orman İl Müdürlüğüne 8 Eylül 2017 tarihli başvurumuzun sonucu ilgili dairede bize 22 Aralık 2017’de ‘kesimi yapabilirsiniz’ cevabı yazısıyla ağaçları kesiyoruz. Burası bizim tapulu alanımız” şeklinde cevap verdi.


Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Aydoğan İra ise, “Vatandaşlardan gelen duyarlı ihbarlar üzerine ekiplerimizi bölgeye yolladık. Orman İl Müdürlüğünden alındığını belirttikleri bir kesim yazısı olduğunu söylüyorlar. Ancak bizim belediyemizden herhangi bir iznin alındığına dair ellerinde yazıları yok. Biz konuyu Estetik Daire Başkanlığı ile birlikte ele alacağız. Vatandaşlarımızın gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
Kesilen ağaçlar firma yetkilileri tarafından kamyonlara yüklenerek alandan uzaklaştırıldı. Kesilen çam ağaçlarının en az 60-70 yıllık olduğu öğrenildi.
İddiaya göre, daha önceden çok sayıda ağacın bulunduğu alana 16-17 katlı otel yapılması için inşaat çalışması başlatılacağı öğrenildi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.