Manisa´da kış lastiği zorunlu değil!

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.12.2020 - 11:48, Güncelleme: 10.12.2020 - 11:48
 

Manisa´da kış lastiği zorunlu değil!

Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Karaağaç, Türkiye’de 1 Aralık 2020 tarihi itibariyle kış lastiği takma zorunluluğunun başlamasına karşılık bu uygulamanın hava sıcakları nedeniyle Manisa’da zorunlu hale getirilmediğini belirtti.
Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Karaağaç, Manisa Valiliğine kış lastiği takma zorunluluğu ile ilgili yazı yazdıklarını ve valiliğin Meteoroloji Müdürlüğü’nden elde ettiği verilere göre Manisa’da belirlenen aylarda hava sıcaklık ortalamasının 7 derecenin üzerinde olduğu için Manisa’da kıs lastiği takmanın zorunlu olmadığını belirtti. Başkan Karaağaç, “Kış lastiği takma zorunluluğu ilimizde yok. Ancak şehirlerarası yolculuk yapan araçlarımız var. Bazı ilçelerimizde kışın sıcaklık eksilere düştüğü için araç sahiplerimiz kış lastiğini takmaları gerekiyor, herhangi bir olumsuz durumla karşı karşıya kalmamaları için” dedi. MANİSA’DA 4 AYLIK SICAKLIK ORTALAMALARI BELİRLENEN DEĞERİN ÜZERİNDE Manisa Meteoroloji Müdürlüğü verilerine göre 1930-2019 yılları arasındaki aylık ortalama sıcaklıkları aralık ayı için 8 derece, ocak ayı için 6,6 derece, şubat ayı için 7,9 derece ve mart ayı için 10,5 derece olarak belirlendi. Kış lastiği uygulamasının 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda uygulanması gerektiğinden Manisa’da 4 aylık (Aralık, Ocak, Şubat ve Mart) sıcaklık ortalamaları belirlenen değerin üzerindedir.
Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Karaağaç, Türkiye’de 1 Aralık 2020 tarihi itibariyle kış lastiği takma zorunluluğunun başlamasına karşılık bu uygulamanın hava sıcakları nedeniyle Manisa’da zorunlu hale getirilmediğini belirtti.

Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Karaağaç, Manisa Valiliğine kış lastiği takma zorunluluğu ile ilgili yazı yazdıklarını ve valiliğin Meteoroloji Müdürlüğü’nden elde ettiği verilere göre Manisa’da belirlenen aylarda hava sıcaklık ortalamasının 7 derecenin üzerinde olduğu için Manisa’da kıs lastiği takmanın zorunlu olmadığını belirtti. Başkan Karaağaç, “Kış lastiği takma zorunluluğu ilimizde yok. Ancak şehirlerarası yolculuk yapan araçlarımız var. Bazı ilçelerimizde kışın sıcaklık eksilere düştüğü için araç sahiplerimiz kış lastiğini takmaları gerekiyor, herhangi bir olumsuz durumla karşı karşıya kalmamaları için” dedi.

MANİSA’DA 4 AYLIK SICAKLIK ORTALAMALARI BELİRLENEN DEĞERİN ÜZERİNDE

Manisa Meteoroloji Müdürlüğü verilerine göre 1930-2019 yılları arasındaki aylık ortalama sıcaklıkları aralık ayı için 8 derece, ocak ayı için 6,6 derece, şubat ayı için 7,9 derece ve mart ayı için 10,5 derece olarak belirlendi. Kış lastiği uygulamasının 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda uygulanması gerektiğinden Manisa’da 4 aylık (Aralık, Ocak, Şubat ve Mart) sıcaklık ortalamaları belirlenen değerin üzerindedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.