Manisa’da Vali Ve Öğrencilerden Yaya Geçidine 'Kırmızı Çizgi'

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.03.2021 - 14:58, Güncelleme: 30.03.2021 - 14:58
 

Manisa’da Vali Ve Öğrencilerden Yaya Geçidine 'Kırmızı Çizgi'

İçişleri Bakanlığı'nın 'Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir' uygulaması kapsamında, Manisa'da ‘Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz’ sloganıyla farkındalık etkinliği düzenlendi. Manisa Valisi Yaşar Karadeniz’in öncülük ettiği etkinlikte, şehrin en işlek noktalarından biri olan 8 Eylül Caddesi’ndeki ışıksız yaya geçitlerinde bulunan beyaz şeritlerin ortası kırmızıya boyandı.
“Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” sloganıyla 8 Eylül Caddesi’nde gerçekleşen etkinliğe Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi başkanı Hüseyin Üstün, Manisa İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Karaağaç, Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, 32 öğrenci katıldı. Vali Karadeniz, protokol üyeleri ve öğrenciler kırmızı düdükleri çalarak yaya geçidini kullandılar. “BUGÜNE KADAR OLDUĞU GİBİ BUNDAN SONRA DA ÖNCELİK YAYANIN OLACAKTIR” Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, trafikte yaşanan olumsuzlukların insan hayatını olumsuz etkilediğini belirterek şöyle konuştu: “İçişleri Bakanlığımızın 2 yıldır yürütmek olduğu öncelik yayanın projesi çok önemli bir aşama kat etmemizi sağlamıştır. Bugün de burada “Kırmızı Çizgimizi Çiziyoruz” sloganıyla yayaların trafikte önceliğini vurgulayan bir sürecin bir aşaması daha gerçekleşiyor. Burada amaç yayaların güvenli bir şekilde yolda yürümelerini sağlayarak, karşıdan karşıya sağlıklı bir şekilde geçebilmelerini sağlayabilmektir. Bunun iki taraflı olduğu unutulmamalıdır. Yaya karşıdan karşıya geçerken önceliği sadece yaya geçitlerinde kullanabilecek. Yoksa yolun her tarafında geçebilecekleri algısı yanlış. Eğer orada trafik polisi varsa trafik polisinin yönlendirmesi daha önemlidir. Trafik polisinin, sinyalizasyonun olmadığı yerlerde yaya geçitlerinde öncelik bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yayanın olacaktır” diye konuştu.
İçişleri Bakanlığı'nın 'Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir' uygulaması kapsamında, Manisa'da ‘Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz’ sloganıyla farkındalık etkinliği düzenlendi. Manisa Valisi Yaşar Karadeniz’in öncülük ettiği etkinlikte, şehrin en işlek noktalarından biri olan 8 Eylül Caddesi’ndeki ışıksız yaya geçitlerinde bulunan beyaz şeritlerin ortası kırmızıya boyandı.

“Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” sloganıyla 8 Eylül Caddesi’nde gerçekleşen etkinliğe Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi başkanı Hüseyin Üstün, Manisa İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Karaağaç, Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, 32 öğrenci katıldı. Vali Karadeniz, protokol üyeleri ve öğrenciler kırmızı düdükleri çalarak yaya geçidini kullandılar.

BUGÜNE KADAR OLDUĞU GİBİ BUNDAN SONRA DA ÖNCELİK YAYANIN OLACAKTIR”

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, trafikte yaşanan olumsuzlukların insan hayatını olumsuz etkilediğini belirterek şöyle konuştu: “İçişleri Bakanlığımızın 2 yıldır yürütmek olduğu öncelik yayanın projesi çok önemli bir aşama kat etmemizi sağlamıştır. Bugün de burada “Kırmızı Çizgimizi Çiziyoruz” sloganıyla yayaların trafikte önceliğini vurgulayan bir sürecin bir aşaması daha gerçekleşiyor. Burada amaç yayaların güvenli bir şekilde yolda yürümelerini sağlayarak, karşıdan karşıya sağlıklı bir şekilde geçebilmelerini sağlayabilmektir. Bunun iki taraflı olduğu unutulmamalıdır. Yaya karşıdan karşıya geçerken önceliği sadece yaya geçitlerinde kullanabilecek. Yoksa yolun her tarafında geçebilecekleri algısı yanlış. Eğer orada trafik polisi varsa trafik polisinin yönlendirmesi daha önemlidir. Trafik polisinin, sinyalizasyonun olmadığı yerlerde yaya geçitlerinde öncelik bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yayanın olacaktır” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.