MANİSALI HAYIRSEVER HAYATINI KAYBETTİ

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.03.2017 - 10:03, Güncelleme: 27.03.2017 - 10:03
 

MANİSALI HAYIRSEVER HAYATINI KAYBETTİ

Hayırsever Hasan Ferdi Turgutlu yaşamını yitirdi.
Manisa’nın Turgutlu ilçesi hayırseverlerinden  Hasan Ferdi Turgutlu İzmir’deki evinde pazar akşamı saat 22.00 de yaşama gözlerini yumdu.88 yaşındaki Turgutlu üç gün önce rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı. Pazar akşamı istirahat ettiği evinde saat 22.00 sıralarında hayata gözlerini yumdu. Yakınları ölüm nedeni “Çoklu organ yetmezliğine  bağlı   belirtti.Turgutlu’da bir üniversite kampusu, 3 tane okul yaptıran  Turgutlu, bugün öğle vakti Alsancak Hocazade Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrası İzmir'de Altındağ Kokluca Mezarlığı'nda  toprağa verilecek. Hasan Ferdi Turgutlu Kimdir? Hasan Ferdi Turgutlu 1929 yılında Manisa ilinin eski adı Kasaba olan Turgutlu ilçesinde doğmuştur. Babası Ömer Efendi Kasaba’da tahsildar memurluğu yapmaktaydı. Annesi Hatice Hayriye Hanım ise ev hanımıydı. Küçük yaşlarda iken ailesiyle birlikte İzmir’e yerleşti. İlk ve orta öğrenimini İzmir’de tamamladı. Doğduğu ev İstiklal Mahallesi, Bülbül Sokak’ta halen durmaktadır. Aile İzmir’de olmalarına rağmen Turgutlu’dan hiçbir zaman kopmadı. Kasaba olan soyadlarını ilçenin isim değişikliğiyle birlikte Turgutlu olarak değiştirdi. İzmir’de bakkal dükkânı açarak ticarete atılan aile aynı zamanda tarımla da uğraşmaya başladı Daha sonraki yıllarda Hasan Ferdi Turgutlu, ticari gelişmelerle birlikte İzmir Borsasında pamuk ve üzüm tüccarlığı yaparken, aynı zamanda inşaat sektörüne girdi. İzmir’in çeşitli semtlerinde 1995’li yıllara kadar birçok konut ve işyeri inşa etti. 2000’li yıllardan sonra Belediye Başkanı Mustafa Serhat Orhan’ın teşvikleriyle doğduğu yer olan Turgutlu’da eğitim ve sağlık kuruluşlarına yatırım yaptı. Turgutlu Devlet Hastanesi, farklı adreslerde dört adet İlköğretim Okulu, Turgutlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ni,Öğrenci yurdu  yaptırdı. En son olarak Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi eğitim binaları ve yerleşkesini yaptırdı.
Hayırsever Hasan Ferdi Turgutlu yaşamını yitirdi.

Manisa’nın Turgutlu ilçesi hayırseverlerinden  Hasan Ferdi Turgutlu İzmir’deki evinde pazar akşamı saat 22.00 de yaşama gözlerini yumdu.88 yaşındaki Turgutlu üç gün önce rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı. Pazar akşamı istirahat ettiği evinde saat 22.00 sıralarında hayata gözlerini yumdu. Yakınları ölüm nedeni “Çoklu organ yetmezliğine  bağlı   belirtti.Turgutlu’da bir üniversite kampusu, 3 tane okul yaptıran  Turgutlu, bugün öğle vakti Alsancak Hocazade Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrası İzmir'de Altındağ Kokluca Mezarlığı'nda  toprağa verilecek.

Hasan Ferdi Turgutlu Kimdir?
Hasan Ferdi Turgutlu 1929 yılında Manisa ilinin eski adı Kasaba olan Turgutlu ilçesinde doğmuştur. Babası Ömer Efendi Kasaba’da tahsildar memurluğu yapmaktaydı. Annesi Hatice Hayriye Hanım ise ev hanımıydı. Küçük yaşlarda iken ailesiyle birlikte İzmir’e yerleşti. İlk ve orta öğrenimini İzmir’de tamamladı. Doğduğu ev İstiklal Mahallesi, Bülbül Sokak’ta halen durmaktadır.

Aile İzmir’de olmalarına rağmen Turgutlu’dan hiçbir zaman kopmadı. Kasaba olan soyadlarını ilçenin isim değişikliğiyle birlikte Turgutlu olarak değiştirdi.

İzmir’de bakkal dükkânı açarak ticarete atılan aile aynı zamanda tarımla da uğraşmaya başladı Daha sonraki yıllarda Hasan Ferdi Turgutlu, ticari gelişmelerle birlikte İzmir Borsasında pamuk ve üzüm tüccarlığı yaparken, aynı zamanda inşaat sektörüne girdi. İzmir’in çeşitli semtlerinde 1995’li yıllara kadar birçok konut ve işyeri inşa etti.

2000’li yıllardan sonra Belediye Başkanı Mustafa Serhat Orhan’ın teşvikleriyle doğduğu yer olan Turgutlu’da eğitim ve sağlık kuruluşlarına yatırım yaptı. Turgutlu Devlet Hastanesi, farklı adreslerde dört adet İlköğretim Okulu, Turgutlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ni,Öğrenci yurdu  yaptırdı. En son olarak Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi eğitim binaları ve yerleşkesini yaptırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.