“MANİSALI KADINLAR KENDİ HAKLARINI BİLMİYOR”

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.04.2017 - 11:47, Güncelleme: 29.04.2017 - 11:47
 

“MANİSALI KADINLAR KENDİ HAKLARINI BİLMİYOR”

Türk Kadınlar Birliği Manisa Şubesi Başkanı Sevgi Şanlı ile yönetim kurulu üyeleri Oda ve Dernekler Binası’nda bir basın düzenledi. Dernek yöneticileri; kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla 11 Mayıs 2001 yılında imzalanan, ‘İstanbul Sözleşmesi’ gereği yaptıkları çalışmalara hakkında bilgi verdi. Sevgi Şanlı, “Bilgilendirme çalışmalarımızda şunu gördük ki; Manisalı kadınlar kendi haklarını bilmiyor ve 6284 sayılı kanundan haberleri yok” ifadelerine yer verdi.
HABER MUSTAFA ATADİL Türk Kadınlar Birliği Manisa Şubesi, kadına yönelik şiddetin önüne geçmek ve kadına şiddete dikkat çekmek amacıyla imzalanan  ‘İstanbul Sözleşmesi’ni Oda ve Dernekler Binası’nda düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında tanıttı. Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde Avrupa’da imzalanan ilk ve tek sözleşme olduğunu ifade eden Türk Kadınlar Birliği Manisa Şubesi Başkanı Sevgi Şanlı, sözleşmede kadına yönelik şiddetin bir insan hakkı ihlali ve ayrımcılık olduğunun vurgulandığını ifade etti. “ÜCRETSİZ TELEFON YARDIM HATLARI AÇILMALI” Sözleşme çerçevesinde devletin yapması gerekenlerin olduğunu dile getiren Şanlı, “Sözleşmede, aile içi şiddet dahil evi içi şiddetle beraber kadın ve kız çocuklarına her türlü şiddeti önlemek, kovuşturmak ve ortadan kaldırmak için alınması gereken yasal ve diğer tedbirlere ilişkin düzenlemeler bulunmaktadır. Bu çerçevede devletin tüm yetkilileri ve kuruluşları tarafından benimsenecek toplumsal cinsiyete duyarlı kapsayıcı ve eş güdümlü politikalar geliştirmelidir. Özellikle kültür, örf ve adet gelenek veya sözde namusun kadına yönelik şiddet eylemlerine gerekçe gösterilmesinin önüne geçilmelidir. Yeterli sayıda erişilebilir sığınma evi ve günün her saati ulaşılabilecek ücretsiz telefon yardım hatları açılmalıdır’’ diye konuştu. “MANİSALI KADINLAR KENDİ HAKLARINI BİLMİYOR” Şube Başkanı Şanlı, 2016 yılı Aralık ayından bu zamana kadar İstanbul Sözleşmesi’ni anlatmak için Manisa’da kadınlara yönelik çeşitli çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, “Öncelikle kendi üyelerimize yönelik bilgilendirme, ardından Manisalı kadınlarımıza yönelik bilgilendirme toplantıları yaptık. Bilgilendirme çalışmalarımızda şunu gördük ki; Manisalı kadınlar kendi haklarını bilmiyor ve 6284 sayılı kanundan haberleri yok. Ayrıca Manisa’daki kadın sivil toplum örgütlerimizin kadına yönelik şiddetin önlenmesi, kanunlar hakkında bilgilendirici çalışmaları yeterli değil” dedi. “KADINLARIMIZA HAKLARINI ANLATACAĞIZ” Önümüzdeki aylar içerisinde il genelindeki kırsal mahallelerde çalışmalara başlayacaklarının altını çizen Şanlı, “Kırsal mahallerimizde muhtarlarımızla irtibata geçerek, kendi mahallelerinde bir yerde bu kahvehanede olabilir kadınlarımızı toplayıp toplantılar yapacağız. Haklarını anlatacağız. Ulaşabildiğimiz kadar kadınlarımıza ulaşacağız. Ayrıca kadınlarımız yanında erkekleri de bu konu hakkında bilgilendireceğiz’’ dedi. Şanlı son olarak 2 Mayıs tarihinde Oda ve Dernekler Binası’nın Konferans Salonu’nda avukatların ve akademisyenlerin konuşmacı olarak katıldığı ‘İstanbul Sözleşmesi’ konulu konferansa tüm kadınları beklediklerini ifade etti.  
Türk Kadınlar Birliği Manisa Şubesi Başkanı Sevgi Şanlı ile yönetim kurulu üyeleri Oda ve Dernekler Binası’nda bir basın düzenledi. Dernek yöneticileri; kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla 11 Mayıs 2001 yılında imzalanan, ‘İstanbul Sözleşmesi’ gereği yaptıkları çalışmalara hakkında bilgi verdi. Sevgi Şanlı, “Bilgilendirme çalışmalarımızda şunu gördük ki; Manisalı kadınlar kendi haklarını bilmiyor ve 6284 sayılı kanundan haberleri yok” ifadelerine yer verdi.
HABER
MUSTAFA ATADİL
Türk Kadınlar Birliği Manisa Şubesi, kadına yönelik şiddetin önüne geçmek ve kadına şiddete dikkat çekmek amacıyla imzalanan  ‘İstanbul Sözleşmesi’ni Oda ve Dernekler Binası’nda düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında tanıttı. Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde Avrupa’da imzalanan ilk ve tek sözleşme olduğunu ifade eden Türk Kadınlar Birliği Manisa Şubesi Başkanı Sevgi Şanlı, sözleşmede kadına yönelik şiddetin bir insan hakkı ihlali ve ayrımcılık olduğunun vurgulandığını ifade etti.

“ÜCRETSİZ TELEFON YARDIM HATLARI AÇILMALI”
Sözleşme çerçevesinde devletin yapması gerekenlerin olduğunu dile getiren Şanlı, “Sözleşmede, aile içi şiddet dahil evi içi şiddetle beraber kadın ve kız çocuklarına her türlü şiddeti önlemek, kovuşturmak ve ortadan kaldırmak için alınması gereken yasal ve diğer tedbirlere ilişkin düzenlemeler bulunmaktadır. Bu çerçevede devletin tüm yetkilileri ve kuruluşları tarafından benimsenecek toplumsal cinsiyete duyarlı kapsayıcı ve eş güdümlü politikalar geliştirmelidir. Özellikle kültür, örf ve adet gelenek veya sözde namusun kadına yönelik şiddet eylemlerine gerekçe gösterilmesinin önüne geçilmelidir. Yeterli sayıda erişilebilir sığınma evi ve günün her saati ulaşılabilecek ücretsiz telefon yardım hatları açılmalıdır’’ diye konuştu.

“MANİSALI KADINLAR KENDİ HAKLARINI BİLMİYOR”
Şube Başkanı Şanlı, 2016 yılı Aralık ayından bu zamana kadar İstanbul Sözleşmesi’ni anlatmak için Manisa’da kadınlara yönelik çeşitli çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, “Öncelikle kendi üyelerimize yönelik bilgilendirme, ardından Manisalı kadınlarımıza yönelik bilgilendirme toplantıları yaptık. Bilgilendirme çalışmalarımızda şunu gördük ki; Manisalı kadınlar kendi haklarını bilmiyor ve 6284 sayılı kanundan haberleri yok. Ayrıca Manisa’daki kadın sivil toplum örgütlerimizin kadına yönelik şiddetin önlenmesi, kanunlar hakkında bilgilendirici çalışmaları yeterli değil” dedi.

“KADINLARIMIZA HAKLARINI ANLATACAĞIZ”
Önümüzdeki aylar içerisinde il genelindeki kırsal mahallelerde çalışmalara başlayacaklarının altını çizen Şanlı, “Kırsal mahallerimizde muhtarlarımızla irtibata geçerek, kendi mahallelerinde bir yerde bu kahvehanede olabilir kadınlarımızı toplayıp toplantılar yapacağız. Haklarını anlatacağız. Ulaşabildiğimiz kadar kadınlarımıza ulaşacağız. Ayrıca kadınlarımız yanında erkekleri de bu konu hakkında bilgilendireceğiz’’ dedi. Şanlı son olarak 2 Mayıs tarihinde Oda ve Dernekler Binası’nın Konferans Salonu’nda avukatların ve akademisyenlerin konuşmacı olarak katıldığı ‘İstanbul Sözleşmesi’ konulu konferansa tüm kadınları beklediklerini ifade etti.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.