MASKİ'DEN 17 İLÇEYEAVRUPA STANDARTLARINDA ALTYAPI

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.10.2017 - 09:50, Güncelleme: 05.10.2017 - 09:50
 

MASKİ'DEN 17 İLÇEYEAVRUPA STANDARTLARINDA ALTYAPI

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 17 ilçedeki altyapı gereksinimlerine cevap verecek etkili çözümler üretirken, hizmet standardını da üst noktalarda tutmaya devam ediyor. MASKİ alt yapıları Avrupa standartlarında inşa ediyor.
MASKİ, yapılan zemin etüt çalışmaları ve saha incelemeleri sonucunda bölgenin ihtiyacına en uygun projenin hazırlanmasından sonra, projenin yapım işi esnasında kullanılan tekniklerle inşa edilen hattın çok daha uzun ömürlü ve kullanışlı olması sağlanıyor. Uygulama öncesinde, çalışma yapılacak bölgenin kayaç yapısı ve hattın geçeceği güzergaha ilişkin parametreler, alanında uzman kişiler tarafından en ince ayrıntısına kadar hesaplanarak, bu koşullara uyumlu ekipmanlar seçiliyor. Hattın döşeneceği toprak yapısının sulu, balçık ya da çakıllı olduğu durumlarda ekipler tarafından çeşitli zemin iyileştirme çalışmaları yapılıyor. MASKİ ekipleri, kazı çalışmasını derinleştirerek, zemine kuru dolgu malzemesi ile yataklama işlemi yapıyor ve borular bu yatak üzerine yerleştiriliyor. Kanalizasyon hatlarında, bağlantıların yapılmasından önce iki baca arasına su basılarak sızdırmazlık testleri yapılıyor. İçme suyu hatlarında ise basınç testleri uygulanarak boruların olası patlaklara karşı dayanıklılığı ölçülüyor. Test çalışmaları sonrasında boru üzerine tekrar dolgu malzemesi koyularak, kompaktör adı verilen cihazla basınç uygulanıp sıkıştırma işlemi gerçekleştiriliyor ve şerit çekiliyor.Hattın kanalizasyon, içme suyu ya da yağmursuyu hattı olduğunu gösteren şerit sayesinde, başka kurum ya da kişilerce yapılan diğer kazı çalışmalarına önlem alınarak hattın olası zararlardan korunması sağlanıyor. Üst dolgunun da tamamlanıp sıkıştırılmasının ardından ise şeridin üzeri kazı toprağı kullanılarak kapatılıyor. Ayrıca hat döşeme işi boyunca kullanılan iksa sistemleri sayesinde de, olası çökme riskine karşı önlem alınarak çalışan güvenliği sağlanıyor.İnşaat süreci sonunda ise, son teknoloji olan mobil kanal görüntüleme araçlarıyla kanalizasyon borularının içindeki olası çatlak ya da sorunlar önceden tespit ediliyor. KALİTELİ ALT YAPI HİZMETİ MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, ” Yüklenici firmalar aracılığıyla yaptığımız işlerimizde de bu süreci, görevli kontrol mühendislerimiz iletakip ediyoruz. Manisalı hemşerilerimize, hak ettikleri, Avrupa standartlarındaki altyapı yatırımını sunarak hizmet kalitemizi mümkün olan en üst noktaya taşımanın ve vatandaşlarımızın refah seviyelerini yükseltmenin gayreti içerisindeyiz” dedi.  
Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 17 ilçedeki altyapı gereksinimlerine cevap verecek etkili çözümler üretirken, hizmet standardını da üst noktalarda tutmaya devam ediyor. MASKİ alt yapıları Avrupa standartlarında inşa ediyor.
MASKİ, yapılan zemin etüt çalışmaları ve saha incelemeleri sonucunda bölgenin ihtiyacına en uygun projenin hazırlanmasından sonra, projenin yapım işi esnasında kullanılan tekniklerle inşa edilen hattın çok daha uzun ömürlü ve kullanışlı olması sağlanıyor. Uygulama öncesinde, çalışma yapılacak bölgenin kayaç yapısı ve hattın geçeceği güzergaha ilişkin parametreler, alanında uzman kişiler tarafından en ince ayrıntısına kadar hesaplanarak, bu koşullara uyumlu ekipmanlar seçiliyor. Hattın döşeneceği toprak yapısının sulu, balçık ya da çakıllı olduğu durumlarda ekipler tarafından çeşitli zemin iyileştirme çalışmaları yapılıyor. MASKİ ekipleri, kazı çalışmasını derinleştirerek, zemine kuru dolgu malzemesi ile yataklama işlemi yapıyor ve borular bu yatak üzerine yerleştiriliyor. Kanalizasyon hatlarında, bağlantıların yapılmasından önce iki baca arasına su basılarak sızdırmazlık testleri yapılıyor. İçme suyu hatlarında ise basınç testleri uygulanarak boruların olası patlaklara karşı dayanıklılığı ölçülüyor. Test çalışmaları sonrasında boru üzerine tekrar dolgu malzemesi koyularak, kompaktör adı verilen cihazla basınç uygulanıp sıkıştırma işlemi gerçekleştiriliyor ve şerit çekiliyor.Hattın kanalizasyon, içme suyu ya da yağmursuyu hattı olduğunu gösteren şerit sayesinde, başka kurum ya da kişilerce yapılan diğer kazı çalışmalarına önlem alınarak hattın olası zararlardan korunması sağlanıyor. Üst dolgunun da tamamlanıp sıkıştırılmasının ardından ise şeridin üzeri kazı toprağı kullanılarak kapatılıyor. Ayrıca hat döşeme işi boyunca kullanılan iksa sistemleri sayesinde de, olası çökme riskine karşı önlem alınarak çalışan güvenliği sağlanıyor.İnşaat süreci sonunda ise, son teknoloji olan mobil kanal görüntüleme araçlarıyla kanalizasyon borularının içindeki olası çatlak ya da sorunlar önceden tespit ediliyor.



KALİTELİ ALT YAPI HİZMETİ
MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, ” Yüklenici firmalar aracılığıyla yaptığımız işlerimizde de bu süreci, görevli kontrol mühendislerimiz iletakip ediyoruz. Manisalı hemşerilerimize, hak ettikleri, Avrupa standartlarındaki altyapı yatırımını sunarak hizmet kalitemizi mümkün olan en üst noktaya taşımanın ve vatandaşlarımızın refah seviyelerini yükseltmenin gayreti içerisindeyiz” dedi.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.