MASKİ 'KARALAMA HABER’ DEDİ

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.12.2017 - 09:49, Güncelleme: 18.12.2017 - 09:49
 

MASKİ 'KARALAMA HABER’ DEDİ

MASKİ Genel Müdürlüğü, Somalı vatandaşları yağmursuyu baskınlarından kurtararak can ve mal kayıplarının önüne geçmek amacıyla ilçe merkezinde 8 buçuk milyonluk yatırım yürüttüklerini ancak bu çalışmalara yönelik karalama haber yapıldığını belirterek açıklama yaptı.
MASKİ Genel Müdürlüğü’nün, 17 ilçedeki vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek için yatırımları hayata geçirmeye devam ettiği belirtilen açıklamada, Soma ilçesinde 8 buçuk milyon TL ile inşa edilen 7 buçuk kilometrelik yağmursuyu hattı kapsamında basında çıkan haberlerin asılsız olduğu belirtildi. KAMU YARARI GÖZ ÖNÜNDE TUTULMAKTADIR Yapılan açıklamada, “Kamu yararı gözetilerek Soma ilçesinde bulunan Atatürk Caddesi’ndeki yağmur suyu hatlarını birleştirmek için Gazi Osman Paşa Caddesi’nin altından hat çalışması yapılmaktadır. Yatay delgi tekniği olarak adlandırılan bu çalışma ile Atatürk Caddesi’nin alt ve üst kısımlarında bulunan yağmursuyu hatları birleştirilerek su akışı sağlanacak ve vatandaşlarımızın yağmursuyu baskınlarından dolayı yaşadığı mağduriyet ortadan kaldırılacaktır” denildi. 25 METRELİK KAZI YAPILDI Açıklama şöyle tamamlandı: “MASKİ Genel Müdürlüğümüz, Atatürk Caddesi’ni ikiye bölen Gazi Osman Paşa Caddesi’nin altından yağmursuyu hattına ait boruları geçirmek için yaptığı çalışmada sadece 25 metre uzunluğunda, 1 metre genişliğinde kazı çalışması gerçekleştirmiştir. Zorunlu olarak yapılan bu kazı sonrasındaki üstyapı tamiratı ise, teknik şartnamede belirtildiği üzere yüklenici firma tarafından karşılanacak olup, MASKİ veya Büyükşehir Belediyesi’ne herhangi bir maddi zararı olmayacaktır. Somalı vatandaşlarımızın daha yaşanılabilir bir kentte ikamet etmesi için MASKİ tarafından 8 buçuk milyon TL yatırım ile 7 buçuk kilometrelik yağmursuyu hattı inşa edilmektedir. Yılların sorununu çözen Genel Müdürlüğümüz, Manisa Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışarak alt ve üstyapı çalışmalarını hızlı bir şekilde yürütmektedir. Basında yer bulan bu tip haberlere Somalı hemşerilerimizin itibar etmeyeceğine yönelik inancımız tamdır.”    
MASKİ Genel Müdürlüğü, Somalı vatandaşları yağmursuyu baskınlarından kurtararak can ve mal kayıplarının önüne geçmek amacıyla ilçe merkezinde 8 buçuk milyonluk yatırım yürüttüklerini ancak bu çalışmalara yönelik karalama haber yapıldığını belirterek açıklama yaptı.
MASKİ Genel Müdürlüğü’nün, 17 ilçedeki vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek için yatırımları hayata geçirmeye devam ettiği belirtilen açıklamada, Soma ilçesinde 8 buçuk milyon TL ile inşa edilen 7 buçuk kilometrelik yağmursuyu hattı kapsamında basında çıkan haberlerin asılsız olduğu belirtildi.

KAMU YARARI GÖZ ÖNÜNDE TUTULMAKTADIR
Yapılan açıklamada, “Kamu yararı gözetilerek Soma ilçesinde bulunan Atatürk Caddesi’ndeki yağmur suyu hatlarını birleştirmek için Gazi Osman Paşa Caddesi’nin altından hat çalışması yapılmaktadır. Yatay delgi tekniği olarak adlandırılan bu çalışma ile Atatürk Caddesi’nin alt ve üst kısımlarında bulunan yağmursuyu hatları birleştirilerek su akışı sağlanacak ve vatandaşlarımızın yağmursuyu baskınlarından dolayı yaşadığı mağduriyet ortadan kaldırılacaktır” denildi.

25 METRELİK KAZI YAPILDI
Açıklama şöyle tamamlandı: “MASKİ Genel Müdürlüğümüz, Atatürk Caddesi’ni ikiye bölen Gazi Osman Paşa Caddesi’nin altından yağmursuyu hattına ait boruları geçirmek için yaptığı çalışmada sadece 25 metre uzunluğunda, 1 metre genişliğinde kazı çalışması gerçekleştirmiştir. Zorunlu olarak yapılan bu kazı sonrasındaki üstyapı tamiratı ise, teknik şartnamede belirtildiği üzere yüklenici firma tarafından karşılanacak olup, MASKİ veya Büyükşehir Belediyesi’ne herhangi bir maddi zararı olmayacaktır. Somalı vatandaşlarımızın daha yaşanılabilir bir kentte ikamet etmesi için MASKİ tarafından 8 buçuk milyon TL yatırım ile 7 buçuk kilometrelik yağmursuyu hattı inşa edilmektedir. Yılların sorununu çözen Genel Müdürlüğümüz, Manisa Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışarak alt ve üstyapı çalışmalarını hızlı bir şekilde yürütmektedir. Basında yer bulan bu tip haberlere Somalı hemşerilerimizin itibar etmeyeceğine yönelik inancımız tamdır.”
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.