MASKİ SALGIN İDDİALARINI YALANLADI

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.03.2017 - 09:45, Güncelleme: 24.03.2017 - 09:45
 

MASKİ SALGIN İDDİALARINI YALANLADI

MASKİ Genel Müdürlüğü, Köprübaşı ilçesine bağlı Borlu Mahallesine 4 kilometre uzaklıktaki Esentepe Sokak hakkında yerel basında yer bulan haberle ilgili kamuoyunu aydınlattı.
İddiaya göre; Esentepe sokak sakinleri salgın hastalıklardan muzdarip ve mahalleye MASKİ tarafından  içme suyu şebekesi sağlanmadı. Haberin asılsız olduğu yönünde açıklama yapan MASKİ yetkilileri, kurumun adını lekeleme amacıyla yapılan bu gibi haberlere, itibar edilmemesi konusunda da uyarıda bulundu. MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, “Bu tarz haberlerle, olaylar çarpıtılarak kamuoyu yanlış bilgilendirilmektedir” dedi. MASKİ Genel Müdürlüğü konuyla ilgili yaptığı açıklamada; bölgede açılacak olan yeni sondaj kuyusuyla, yaz aylarında yapılan bağ bahçe sulamaları gibi bilinçsiz tüketim nedeniyle yaşanan olası su sıkıntısının önüne geçileceğini ifade etti.  MASKİ’den yapılan açıklamaya göre; İhale sürecinde olan sondaj programının uygulamaya koyulmasıyla birlikte, Karacaibrahim Mahallesine de yeterli içme suyu temin edilmiş olacak. “SALGIN HASTALIK YOK!” Esentepe Sokak sakinlerinden eski muhtar Necati Kaya, “Yaşadığımız yerin ihtiyaçlarını Büyükşehir Belediyemize bildirdik. Sağolsunlar, ilgilendiler. Proje çalışmaları başlatılmış. Daha önce kanalizasyonumuzun bir kısmı yapılmıştı. Yazın suyumuz yetersiz geliyor. Kuraklık veya tütüncülük yapanlardan dolayı sıkıntı yaşıyoruz. O da yeni sondajla çözülecek inşallah. Söyledikleri gibi salgın hastalık da yok köyümüzde. Her yerde sıcak mevsimlerde olan sivilce benzeri cilt rahatsızlıkları var sadece.Basın bazı şeyleri abartıp çarpıtmış olabilir” diye konuştu. “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ HİZMETLER GETİRİYOR” Sokak sakinlerinden Ramazan Dilbaz ise, “Su ihtiyacımızı kaynak sularından karşılıyoruz. Kışın pek problem olmuyor, ama yazın su yetersiz geliyor. Normalde burada 5 hane var, o da toplamda 20-25 kişi kadar ediyor. Ama yazın tütüncülükten dolayı sayı da, kullanım da artıyor. Sağ olsun Büyükşehir Belediyemiz hizmetleri getiriyor. Kanalizasyon ihtiyacımız vardı; ilettik, ilgilendiler. Şimdi yetersiz su sıkıntımızı da giderecekler” dedi. “KARALAMA AMACIYLA YAPILAN HABERLERE İTİBAR ETMEYİNİZ” Konuyla ilgili açıklama yapan MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, “Köprübaşı ilçemizin Borlu Mahallesi’ne bağlı Esentepe Sokak’la ilgili haber maalesef çarpıtılmıştır. Burada yer alan 5 hanemizdeki vatandaşlarımız da sularını, ilimizin birçok bölgesinde olduğu gibi cazibeli su dediğimiz kaynak suyundan karşılamaktadırlar. Sadece yaz aylarında artan tüketim ve amaç dışı kullanım nedeniyle zaman zaman yetersizlik yaşanmakta olup, bu sıkıntıyı da gidermek için yöremizi zaten sondaj programımıza almıştık. Şuan ihale aşamasında. Bu tarz haberlerle, olaylar çarpıtılarak kamuoyu yanlış bilgilendirilmektedir. Vatandaşlarımız bu gibi asılsız haberlere itibar etmesinler. MASKİ Genel Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın altyapı konusunda mağduriyet yaşamasının önüne geçmek için 17 ilçemizde aktif olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.  
MASKİ Genel Müdürlüğü, Köprübaşı ilçesine bağlı Borlu Mahallesine 4 kilometre uzaklıktaki Esentepe Sokak hakkında yerel basında yer bulan haberle ilgili kamuoyunu aydınlattı.
İddiaya göre; Esentepe sokak sakinleri salgın hastalıklardan muzdarip ve mahalleye MASKİ tarafından  içme suyu şebekesi sağlanmadı. Haberin asılsız olduğu yönünde açıklama yapan MASKİ yetkilileri, kurumun adını lekeleme amacıyla yapılan bu gibi haberlere, itibar edilmemesi konusunda da uyarıda bulundu. MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, “Bu tarz haberlerle, olaylar çarpıtılarak kamuoyu yanlış bilgilendirilmektedir” dedi.


MASKİ Genel Müdürlüğü konuyla ilgili yaptığı açıklamada; bölgede açılacak olan yeni sondaj kuyusuyla, yaz aylarında yapılan bağ bahçe sulamaları gibi bilinçsiz tüketim nedeniyle yaşanan olası su sıkıntısının önüne geçileceğini ifade etti.  MASKİ’den yapılan açıklamaya göre; İhale sürecinde olan sondaj programının uygulamaya koyulmasıyla birlikte, Karacaibrahim Mahallesine de yeterli içme suyu temin edilmiş olacak.

“SALGIN HASTALIK YOK!”
Esentepe Sokak sakinlerinden eski muhtar Necati Kaya, “Yaşadığımız yerin ihtiyaçlarını Büyükşehir Belediyemize bildirdik. Sağolsunlar, ilgilendiler. Proje çalışmaları başlatılmış. Daha önce kanalizasyonumuzun bir kısmı yapılmıştı. Yazın suyumuz yetersiz geliyor. Kuraklık veya tütüncülük yapanlardan dolayı sıkıntı yaşıyoruz. O da yeni sondajla çözülecek inşallah. Söyledikleri gibi salgın hastalık da yok köyümüzde. Her yerde sıcak mevsimlerde olan sivilce benzeri cilt rahatsızlıkları var sadece.Basın bazı şeyleri abartıp çarpıtmış olabilir” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ HİZMETLER GETİRİYOR”
Sokak sakinlerinden Ramazan Dilbaz ise, “Su ihtiyacımızı kaynak sularından karşılıyoruz. Kışın pek problem olmuyor, ama yazın su yetersiz geliyor. Normalde burada 5 hane var, o da toplamda 20-25 kişi kadar ediyor. Ama yazın tütüncülükten dolayı sayı da, kullanım da artıyor. Sağ olsun Büyükşehir Belediyemiz hizmetleri getiriyor. Kanalizasyon ihtiyacımız vardı; ilettik, ilgilendiler. Şimdi yetersiz su sıkıntımızı da giderecekler” dedi.

“KARALAMA AMACIYLA YAPILAN HABERLERE İTİBAR ETMEYİNİZ”
Konuyla ilgili açıklama yapan MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, “Köprübaşı ilçemizin Borlu Mahallesi’ne bağlı Esentepe Sokak’la ilgili haber maalesef çarpıtılmıştır. Burada yer alan 5 hanemizdeki vatandaşlarımız da sularını, ilimizin birçok bölgesinde olduğu gibi cazibeli su dediğimiz kaynak suyundan karşılamaktadırlar. Sadece yaz aylarında artan tüketim ve amaç dışı kullanım nedeniyle zaman zaman yetersizlik yaşanmakta olup, bu sıkıntıyı da gidermek için yöremizi zaten sondaj programımıza almıştık. Şuan ihale aşamasında. Bu tarz haberlerle, olaylar çarpıtılarak kamuoyu yanlış bilgilendirilmektedir. Vatandaşlarımız bu gibi asılsız haberlere itibar etmesinler. MASKİ Genel Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın altyapı konusunda mağduriyet yaşamasının önüne geçmek için 17 ilçemizde aktif olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.