MASKİ’DEN KARTLI SAYAÇ UYGULAMASINA CEVAP

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.11.2017 - 08:24, Güncelleme: 01.11.2017 - 08:24
 

MASKİ’DEN KARTLI SAYAÇ UYGULAMASINA CEVAP

MASKİ Genel Müdürlüğü’ndenkartlı sayaç uygulamasının karalanmasına yönelik yapılan açıklamalara yanıt geldi. MASKİ, bahse konu olan Adnan Şahin adlı vatandaşın Kula Tüketici Hakem Heyeti tarafından verilen mekanik sayacın iadesi kararına rağmen,akıllı sayaç kullanımdan memnun olması nedeniyle sayacını değiştirmek istemediğinin altını çizdi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, 29.10.2017 günü yayınlanan “Kartlı Sayaçla TanışanVatandaşlar Sistemden Memnun” başlıklı haber ile ilgili yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Kula’daikamet eden Adnan Şahin isimli vatandaşın kendi beyanı esas alınarak akıllı sayaç için başta Tüketici Hakem Heyeti’ne itiraz dilekçesi verdiğini, ancak sayacı kullandıkça memnun kaldığını ifade eden MASKİ yetkilileri, abonenin heyet kararına rağmen eski mekanik sayacına dönmek istemediğini vurguladı. Söz konusu haberin vatandaşın Kula MASKİ şefliğine bizzat giderek verdiği dilekçe üzerine yapıldığını belirten MASKİ, haberle ilgili yapılan asılsız açıklamalara yanıt olarak aboneninkendi el yazısıyla yazılmış dilekçesini de kamuoyuyla paylaştı. Manisa’nın 17 ilçesine su ve altyapı hizmeti götüren bir kamu kurumu olan MASKİ Genel Müdürlüğü’nün il genelindeki uygulamalarının vatandaşların refahını sağlamak ve işlerini daha kolay hale getirmek olduğunusöyleyen yetkililer, kurumun 10 yıllık ekonomik ömrünü tamamlayan mekanik sayaçların akıllı sayaçlarla değiştirilmesine ilişkinyönetmeliği uygulamakla mükellef olduğunu bir kez daha hatırlattı. UYGULAMANIN İLK ÖRNEĞİ ESKİŞEHİR’DEN MASKİ ayrıca, kartlı sayaç uygulamasınınyapıldığı ilk ilin Manisa olmadığının altını çizerek;Eskişehir, Bursa, Balıkesir, Ankara gibi illerde de bu uygulamanın yürütüldüğünü ve yeni sistemin vatandaşlarca benimsendiğini belirtti. Tüm siyasi partilerin grup ve temsilcilerinin bulunduğu MASKİGenel Kurulu’nda oy birliğiyle alınan karar üzerine yürürlüğe konan uygulamanın, su kaynaklarının yanı sıra vatandaşbütçesinin korunmasını da gözettiği ifade edildi.  
MASKİ Genel Müdürlüğü’ndenkartlı sayaç uygulamasının karalanmasına yönelik yapılan açıklamalara yanıt geldi. MASKİ, bahse konu olan Adnan Şahin adlı vatandaşın Kula Tüketici Hakem Heyeti tarafından verilen mekanik sayacın iadesi kararına rağmen,akıllı sayaç kullanımdan memnun olması nedeniyle sayacını değiştirmek istemediğinin altını çizdi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, 29.10.2017 günü yayınlanan “Kartlı Sayaçla TanışanVatandaşlar Sistemden Memnun” başlıklı haber ile ilgili yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Kula’daikamet eden Adnan Şahin isimli vatandaşın kendi beyanı esas alınarak akıllı sayaç için başta Tüketici Hakem Heyeti’ne itiraz dilekçesi verdiğini, ancak sayacı kullandıkça memnun kaldığını ifade eden MASKİ yetkilileri, abonenin heyet kararına rağmen eski mekanik sayacına dönmek istemediğini vurguladı. Söz konusu haberin vatandaşın Kula MASKİ şefliğine bizzat giderek verdiği dilekçe üzerine yapıldığını belirten MASKİ, haberle ilgili yapılan asılsız açıklamalara yanıt olarak aboneninkendi el yazısıyla yazılmış dilekçesini de kamuoyuyla paylaştı. Manisa’nın 17 ilçesine su ve altyapı hizmeti götüren bir kamu kurumu olan MASKİ Genel Müdürlüğü’nün il genelindeki uygulamalarının vatandaşların refahını sağlamak ve işlerini daha kolay hale getirmek olduğunusöyleyen yetkililer, kurumun 10 yıllık ekonomik ömrünü tamamlayan mekanik sayaçların akıllı sayaçlarla değiştirilmesine ilişkinyönetmeliği uygulamakla mükellef olduğunu bir kez daha hatırlattı.

UYGULAMANIN İLK ÖRNEĞİ ESKİŞEHİR’DEN
MASKİ ayrıca, kartlı sayaç uygulamasınınyapıldığı ilk ilin Manisa olmadığının altını çizerek;Eskişehir, Bursa, Balıkesir, Ankara gibi illerde de bu uygulamanın yürütüldüğünü ve yeni sistemin vatandaşlarca benimsendiğini belirtti. Tüm siyasi partilerin grup ve temsilcilerinin bulunduğu MASKİGenel Kurulu’nda oy birliğiyle alınan karar üzerine yürürlüğe konan uygulamanın, su kaynaklarının yanı sıra vatandaşbütçesinin korunmasını da gözettiği ifade edildi.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.