MASKİ’DEN SOMA YAĞMURSUYU HATTI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.10.2017 - 10:02, Güncelleme: 12.10.2017 - 10:02
 

MASKİ’DEN SOMA YAĞMURSUYU HATTI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

MASKİ Genel Müdürlüğü, Soma merkezdeki7 buçuk kilometrelik yağmursuyu hattı çalışmasıyla ilgilimedyada çeşitli amaçlarla gündem oluşturulmasına ilişkin açıklama yaptı. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ilçe için çok sayıda önemli yatırımın hayata geçirildiğini ifade eden MASKİ yetkilileri, bu hizmetler görmezden gelinirken, 200 metrelik parke taşının sökülmesi konusunun kamuoyunda farklı bir algı oluşturmaya yönelik olduğunu belirtti.
Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde ilçede dev hizmetlerin hayata geçirildiğini vurgulayan MASKİ, yağmursuyu hattı için en uygun güzergahın Vehbi Tüzel Caddesi olduğunu belirtti. Caddenin yalnızca 200 metrelik kısmında parke taşı sökümü yapıldığını söyleyen MASKİ yetkilileri, asıl kamu zararının Sezer Sokak üzerinden gidilmesi durumunda mevcut içme suyu hattındameydana geleceğini ve vatandaşın mağdur olmaması amacıyla güzergahın bu şekilde belirlendiğinin altını çizdi. MASKİ tarafından yapılan açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: SOMA’YA DEV HİZMETLER “Kırsal kesimler dahil 111 kilometrelik altyapı yapıldı. 101 Mahalle Projesi kapsamında ilçeye bağlı Çerkezsultaniye, Evciler, Eynez, Göktaş, Hatunköy, Karacakaş, Karaçam ve Naldöken mahallelerinde 37 kilometre içme suyu ve kanalizasyon hattı döşendi. Ayrıca yine MASKİ tarafından ilçe merkezi ve mahallelerinde 74 kilometrelik altyapı sağlıklı hale getirildi. 154 MAHALLE PROJESİ HIZLA DEVAM EDİYOR Altyapı dönüşümünü sürdüren 154 Mahalle Projesi ile Soma’da; Ularca, Yırca, Bozarmut, Kozluören, Akçaavlu ve Heciz mahallelerinin 31 kilometrelik altyapı yenileme çalışmaları başladı. Bozarmut ve Heciz mahallelerinde altyapı çalışmaları tamamlanarak, üstyapı aşamasına geçilirken; Kozluören ve Ularca’daki hat döşeme  işlerine de start verildi. DAHA TEMİZ BİR BAKIRÇAY İÇİN Avrupa Birliği ile Çevre ve Şehircilik BakanlığI’nın hibe fonlarının yanı sıra, MASKİ tarafından yapılan 32 Milyon Liralıkyatırımla hayata geçirilenSoma Atıksu Arıtma Tesisi’ninkamulaştırma çalışmaları da tamamlanarak ön işletmeye alındı. Tesisin devreye geçirilmesiyle birlikte Soma’da atıksu kaynaklı çevre kirliliğine son verilerek, Bakırçay Nehri’nin temizlenmesi yolunda önemli bir adım geride bırakılacak. DAHA SAĞLIKLI VE YETERLİ SU Daha kesintisiz içme suyu temini için MASKİ tarafından ilçede 9 adet sondaj açılırken, 3 adet yeni sondaj için çalışmalar devam ediyor. 2017 programı kapsamında 1 milyon TL yatırım ile 34 içme suyu deposu ve terfi binaları yenilendi. 2016 yılında ise 3 deponun yenilendiği ilçede 2 depo da sıfırdan inşa edilecek. SIKINTILAR SON BULDU MASKİ Genel Müdürlüğü, ilçe merkezinin su ihtiyacını karşılamak için Hamidiye Mahallesi’ne 5 kilometre içme suyu isale hattı döşedi. Turgutalp Mahallesi’nde de içme suyu sorununu ortadan kaldıran MASKİ,içme suyuhattını yenileyerek vatandaşın yetersiz su nedeniyle yaşadığı sıkıntıya son verdi.”              
MASKİ Genel Müdürlüğü, Soma merkezdeki7 buçuk kilometrelik yağmursuyu hattı çalışmasıyla ilgilimedyada çeşitli amaçlarla gündem oluşturulmasına ilişkin açıklama yaptı. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ilçe için çok sayıda önemli yatırımın hayata geçirildiğini ifade eden MASKİ yetkilileri, bu hizmetler görmezden gelinirken, 200 metrelik parke taşının sökülmesi konusunun kamuoyunda farklı bir algı oluşturmaya yönelik olduğunu belirtti.
Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde ilçede dev hizmetlerin hayata geçirildiğini vurgulayan MASKİ, yağmursuyu hattı için en uygun güzergahın Vehbi Tüzel Caddesi olduğunu belirtti. Caddenin yalnızca 200 metrelik kısmında parke taşı sökümü yapıldığını söyleyen MASKİ yetkilileri, asıl kamu zararının Sezer Sokak üzerinden gidilmesi durumunda mevcut içme suyu hattındameydana geleceğini ve vatandaşın mağdur olmaması amacıyla güzergahın bu şekilde belirlendiğinin altını çizdi. MASKİ tarafından yapılan açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

SOMA’YA DEV HİZMETLER
“Kırsal kesimler dahil 111 kilometrelik altyapı yapıldı. 101 Mahalle Projesi kapsamında ilçeye bağlı Çerkezsultaniye, Evciler, Eynez, Göktaş, Hatunköy, Karacakaş, Karaçam ve Naldöken mahallelerinde 37 kilometre içme suyu ve kanalizasyon hattı döşendi. Ayrıca yine MASKİ tarafından ilçe merkezi ve mahallelerinde 74 kilometrelik altyapı sağlıklı hale getirildi.

154 MAHALLE PROJESİ HIZLA DEVAM EDİYOR
Altyapı dönüşümünü sürdüren 154 Mahalle Projesi ile Soma’da; Ularca, Yırca, Bozarmut, Kozluören, Akçaavlu ve Heciz mahallelerinin 31 kilometrelik altyapı yenileme çalışmaları başladı. Bozarmut ve Heciz mahallelerinde altyapı çalışmaları tamamlanarak, üstyapı aşamasına geçilirken; Kozluören ve Ularca’daki hat döşeme  işlerine de start verildi.

DAHA TEMİZ BİR BAKIRÇAY İÇİN
Avrupa Birliği ile Çevre ve Şehircilik BakanlığI’nın hibe fonlarının yanı sıra, MASKİ tarafından yapılan 32 Milyon Liralıkyatırımla hayata geçirilenSoma Atıksu Arıtma Tesisi’ninkamulaştırma çalışmaları da tamamlanarak ön işletmeye alındı. Tesisin devreye geçirilmesiyle birlikte Soma’da atıksu kaynaklı çevre kirliliğine son verilerek, Bakırçay Nehri’nin temizlenmesi yolunda önemli bir adım geride bırakılacak.

DAHA SAĞLIKLI VE YETERLİ SU
Daha kesintisiz içme suyu temini için MASKİ tarafından ilçede 9 adet sondaj açılırken, 3 adet yeni sondaj için çalışmalar devam ediyor. 2017 programı kapsamında 1 milyon TL yatırım ile 34 içme suyu deposu ve terfi binaları yenilendi. 2016 yılında ise 3 deponun yenilendiği ilçede 2 depo da sıfırdan inşa edilecek.

SIKINTILAR SON BULDU
MASKİ Genel Müdürlüğü, ilçe merkezinin su ihtiyacını karşılamak için Hamidiye Mahallesi’ne 5 kilometre içme suyu isale hattı döşedi. Turgutalp Mahallesi’nde de içme suyu sorununu ortadan kaldıran MASKİ,içme suyuhattını yenileyerek vatandaşın yetersiz su nedeniyle yaşadığı sıkıntıya son verdi.”
 
 
 
 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.