MTSO SEÇİMLERİ NİSAN 2018’E ERTELENDİ

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.09.2017 - 08:53, Güncelleme: 25.09.2017 - 08:53
 

MTSO SEÇİMLERİ NİSAN 2018’E ERTELENDİ

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı tüm odalarda 2017 Ekim- Kasım aylarında yapılması planlanan seçimler, Bakanlar Kurulu Kararı ile 2018 Nisan ayına ertelendi. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri 14 Ekim’de Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi binasında saat 09.000 ila 17.00 saatleri arasında yapılacaktı. Edinilen bilgiye göre; seçimlerde mevcut başkan Adnan Erbil yeniden aday olurken, Ali Bankoğlu, Mehmet Yılmaz, İdris Şendil, Ayberk Aloğlu ve sürpriz isimler seçimde başkanlık için yarışacak isimler arasında.
HABER NURGÜL YILMAZ Alınan karar dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazetede yayımlanan bu karar  seçimlere hazırlanan ve listelerini hazırlayan tüm adayları şaşkınlığa uğrattı.  Oysa Manisa Ticaret ve Sanayi Odası; 14 Ekim’de   yapacağı oda seçimleri için neredeyse tüm hazırlıklarını tamamlamıştı. MTSO ÜYELERİ SEÇİME DAVET EDİLMİŞTİ Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’ndan 20 Eylül 2017’de üyelere gönderilen davet mektubunda üyeler şu cümleler ile seçime davet edildi. “SAYIN ÜYEMİZ,  5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanununun 84. maddesi gereğince Odamız Organ seçimlerinin 2017 yılı Ekim ve Kasım ayında tamamlanması gerekmektedir. 5174 sayılı Kanun ve Organ Seçimleri Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarıca 14 Ekim 2017 Cumartesi günü yargı gözetiminde yapılacak olan Odamız Meslek Komiteleri ve Meclis asil ve yedek üyelerinin seçimlerine ilişkin, T.C. Yunusemre İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nca verilen karar, seçim takvimi, meslek gruplarına ait T.C. Yunusemre İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nca onaylı seçmen listeleri ve oy pusulası örnekleri ekte tarafınıza sunulmaktadır. Bilgilerinize sunar, seçimlerin üyelerimize ve ülkemize hayırlı olmasını dileriz. EGE BÖLGESİNDE DURUM Karar öncesinde İzmir’deki TOBB’a bağlı organlarda yönetim kurulu seçimlerinin,  İzmir Ticaret Borsası’nda 6 Ekim 2017, İzmir Ticaret Odası’nda 12 Ekim 2017, Deniz Ticaret Odası’nda 17 Ekim 2017, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda ise 18 Ekim 2017 tarihinde yapılması kararlaştırılmıştı. Yayınlanan Bakanlar Kurulu Karanının ardından seçim tarihlerinin yeniden kararlaştırılarak açıklanması bekleniyor. MTSO’NUN BU SEÇİMLERİNDE ADAY BOLLUĞU VAR Edinilen bilgiye göre; seçimlerde mevcut başkan Adnan Erbil yeniden aday olurken, Ali Bankoğlu, Mehmet Yılmaz, İdris Şendil,  Ayberk Aloğlu ve sürpriz isimler; seçimde başkanlık için yarışacak isimler arasında. MTSO seçimleri alınan bu yeni karardan sonra, 2018 yılı Nisan ayında yapılacak. MTSO bu yeni karara göre yeniden bir seçim takvimi belirleyecek ve üyelerine duyuracak.      
TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı tüm odalarda 2017 Ekim- Kasım aylarında yapılması planlanan seçimler, Bakanlar Kurulu Kararı ile 2018 Nisan ayına ertelendi. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri 14 Ekim’de Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi binasında saat 09.000 ila 17.00 saatleri arasında yapılacaktı. Edinilen bilgiye göre; seçimlerde mevcut başkan Adnan Erbil yeniden aday olurken, Ali Bankoğlu, Mehmet Yılmaz, İdris Şendil, Ayberk Aloğlu ve sürpriz isimler seçimde başkanlık için yarışacak isimler arasında.
HABER
NURGÜL YILMAZ


Alınan karar dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazetede yayımlanan bu karar  seçimlere hazırlanan ve listelerini hazırlayan tüm adayları şaşkınlığa uğrattı.  Oysa Manisa Ticaret ve Sanayi Odası; 14 Ekim’de   yapacağı oda seçimleri için neredeyse tüm hazırlıklarını tamamlamıştı.

MTSO ÜYELERİ SEÇİME DAVET EDİLMİŞTİ
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’ndan 20 Eylül 2017’de üyelere gönderilen davet mektubunda üyeler şu cümleler ile seçime davet edildi.
“SAYIN ÜYEMİZ,
 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanununun 84. maddesi gereğince Odamız Organ seçimlerinin 2017 yılı Ekim ve Kasım ayında tamamlanması gerekmektedir. 5174 sayılı Kanun ve Organ Seçimleri Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarıca 14 Ekim 2017 Cumartesi günü yargı gözetiminde yapılacak olan Odamız Meslek Komiteleri ve Meclis asil ve yedek üyelerinin seçimlerine ilişkin, T.C. Yunusemre İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nca verilen karar, seçim takvimi, meslek gruplarına ait T.C. Yunusemre İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nca onaylı seçmen listeleri ve oy pusulası örnekleri ekte tarafınıza sunulmaktadır. Bilgilerinize sunar, seçimlerin üyelerimize ve ülkemize hayırlı olmasını dileriz.

EGE BÖLGESİNDE DURUM
Karar öncesinde İzmir’deki TOBB’a bağlı organlarda yönetim kurulu seçimlerinin,  İzmir Ticaret Borsası’nda 6 Ekim 2017, İzmir Ticaret Odası’nda 12 Ekim 2017, Deniz Ticaret Odası’nda 17 Ekim 2017, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda ise 18 Ekim 2017 tarihinde yapılması kararlaştırılmıştı. Yayınlanan Bakanlar Kurulu Karanının ardından seçim tarihlerinin yeniden kararlaştırılarak açıklanması bekleniyor.

MTSO’NUN BU SEÇİMLERİNDE ADAY BOLLUĞU VAR
Edinilen bilgiye göre; seçimlerde mevcut başkan Adnan Erbil yeniden aday olurken, Ali Bankoğlu, Mehmet Yılmaz, İdris Şendil,  Ayberk Aloğlu ve sürpriz isimler; seçimde başkanlık için yarışacak isimler arasında. MTSO seçimleri alınan bu yeni karardan sonra, 2018 yılı Nisan ayında yapılacak. MTSO bu yeni karara göre yeniden bir seçim takvimi belirleyecek ve üyelerine duyuracak.
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.