MUTLU MAHALLESİ SAKİNLERİ İSYAN EDİYOR

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.11.2016 - 08:36, Güncelleme: 18.11.2016 - 08:36
 

MUTLU MAHALLESİ SAKİNLERİ İSYAN EDİYOR

Manisa’nın tam ortasındaki bir mahallede 3 gün önce patlayan 2 logardan akan pis sular mahalle halkının tepkisine neden oldu. Sokaklarının adeta dereye döndüğünü ve pis su aktığını belirten mahalle sakinleri ,ilgisizlikten yakındı.
MASKİ’den yapılan açıklamada ise sokakların darlığından dolayı kepçelerin sokaklara giremediği ve bunun için elle müdahale ekiplerinin görevlendirildiği belirtilerek, sorunun gün içinde çözüleceği açıklandı.  Manisa merkezdeki Yunusemre ilçesinin en eski yerleşim yerlerinden biri olan ve Spil Dağı eteklerine kurulan Mutlu Mahallesi'nin dar sokaklarında 3 gündür lağım suları akıyor. Patlayan 2 logar yüzünden sokaklarından lağım akan mahalle sakinleri duruma tepki gösterirken, mahalle muhtarı Hasan Hüseyin Hastürkoğlu, “Bu lağım suyu mahallemizin 3615 nolu sokağında Falcı Dede mevkiinde bulunan sokağımız. 3 gün oldu bildirdik. Geldik baktık dediler. Buradan Lalapaşa Camii'ne kadar lağım suyu akıyor. 3717 Sokak'ta da logar patlaktı. Ben onu bildirdiğim tarihi unuttum. Yapıldı zannediyordum ama baktım ki o da yapılmamış. Anne ve babalar bana muhtarlık hizmet binama gelerek ‘bak çocuklarımızın ayağını görüyor musun’ diyorlar. Lağım sularına bulanmış geliyorlar bize hakaret edercesine kelimeler söylüyorlar. Sanki biz duyarsızmışız gibi, yetkililere bildirmiyormuşuz gibi vatandaşta öyle bir izlenim bırakıyoruz. Derde çare bulunmayınca vatandaş da bu şekilde düşünmekte haklı. Sağlık açısından da büyük risk. Çocuklarımız bilmiyorlar buraya gelip ellerini suya çırpıp, kumla çamur yaparak oyun oynuyorlar. Mikrobun içinde olduklarının farkında değiller. En azından bunları düşünerek duyarlı davranıp bir an önce kanalizasyon sorununun giderilmesini istiyoruz” dedi. “Pisliğin içinde duruyoruz” diyen yaşlı bir mahalle sakini kadın da, “Pislikten geçilmiyor burası. Sokaklarımız çok dar, ne itfaiye girebiliyor ne ambulans. Kokudan dışarı çıkamıyoruz. Sürekli temizlik yapıyoruz. Dünyanın suyunu harcıyoruz bu pisliği temizlemek için” şeklinde konuşarak tepkisini dile getirdi. MASKİ elle müdahale ekibini görevlendirdi Öte yandan, Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise mahalledeki sokakların darlığından dolayı kanal açma araçları ve kepçelerin mahalleye giremediği bildirildi. Yerinde yapılan tespit sonucu patlayan logarlar için MASKİ’den elle müdahale ekibinin görevlendirildiği ve sabah saatlerinde çalışmaya başlanarak yaşanan sıkıntının giderileceği açıklandı.
Manisa’nın tam ortasındaki bir mahallede 3 gün önce patlayan 2 logardan akan pis sular mahalle halkının tepkisine neden oldu. Sokaklarının adeta dereye döndüğünü ve pis su aktığını belirten mahalle sakinleri ,ilgisizlikten yakındı.
MASKİ’den yapılan açıklamada ise sokakların darlığından dolayı kepçelerin sokaklara giremediği ve bunun için elle müdahale ekiplerinin görevlendirildiği belirtilerek, sorunun gün içinde çözüleceği açıklandı. 

Manisa merkezdeki Yunusemre ilçesinin en eski yerleşim yerlerinden biri olan ve Spil Dağı eteklerine kurulan Mutlu Mahallesi'nin dar sokaklarında 3 gündür lağım suları akıyor. Patlayan 2 logar yüzünden sokaklarından lağım akan mahalle sakinleri duruma tepki gösterirken, mahalle muhtarı Hasan Hüseyin Hastürkoğlu, “Bu lağım suyu mahallemizin 3615 nolu sokağında Falcı Dede mevkiinde bulunan sokağımız. 3 gün oldu bildirdik. Geldik baktık dediler. Buradan Lalapaşa Camii'ne kadar lağım suyu akıyor. 3717 Sokak'ta da logar patlaktı. Ben onu bildirdiğim tarihi unuttum. Yapıldı zannediyordum ama baktım ki o da yapılmamış. Anne ve babalar bana muhtarlık hizmet binama gelerek ‘bak çocuklarımızın ayağını görüyor musun’ diyorlar. Lağım sularına bulanmış geliyorlar bize hakaret edercesine kelimeler söylüyorlar. Sanki biz duyarsızmışız gibi, yetkililere bildirmiyormuşuz gibi vatandaşta öyle bir izlenim bırakıyoruz. Derde çare bulunmayınca vatandaş da bu şekilde düşünmekte haklı. Sağlık açısından da büyük risk. Çocuklarımız bilmiyorlar buraya gelip ellerini suya çırpıp, kumla çamur yaparak oyun oynuyorlar. Mikrobun içinde olduklarının farkında değiller. En azından bunları düşünerek duyarlı davranıp bir an önce kanalizasyon sorununun giderilmesini istiyoruz” dedi.

“Pisliğin içinde duruyoruz” diyen yaşlı bir mahalle sakini kadın da, “Pislikten geçilmiyor burası. Sokaklarımız çok dar, ne itfaiye girebiliyor ne ambulans. Kokudan dışarı çıkamıyoruz. Sürekli temizlik yapıyoruz. Dünyanın suyunu harcıyoruz bu pisliği temizlemek için” şeklinde konuşarak tepkisini dile getirdi.

MASKİ elle müdahale ekibini görevlendirdi
Öte yandan, Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise mahalledeki sokakların darlığından dolayı kanal açma araçları ve kepçelerin mahalleye giremediği bildirildi. Yerinde yapılan tespit sonucu patlayan logarlar için MASKİ’den elle müdahale ekibinin görevlendirildiği ve sabah saatlerinde çalışmaya başlanarak yaşanan sıkıntının giderileceği açıklandı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.