Nerede bu siyasetçiler?

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.11.2020 - 10:01, Güncelleme: 24.11.2020 - 10:01
 

Nerede bu siyasetçiler?

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, İçişleri Bakanlığı genelgesiyle faaliyetlerine ara verilen kahvehaneci esnafları sosyal medya hesaplarından yayınladıkları videolarla seslerini duyurmaya çalıştı. Seslerini hiç bir siyasi parti ya da kurum yetkilisine duyuramadıklarını anlatan kahveci esnafları, "Nerede bu siyasetçiler?" diyerek sitem ettiler.
İşyerlerinin kapanması nedeniyle evlerine ekmek götürecek imkanlarının kalmadığını söyleyen esnaflar, sosyal medya hesaplarından paylaştıkları videolarla seslerini duyurmaya çalıştı. Turgutlu'da kahveci esnaflarından Süleyman Er, yaptığı paylaşımında; "Kovid-19 salgını nedeniyle iş yerlerimiz kapandı. Kiramızı, vergi borçlarımızı, elektrik ve su borçlarımızı ödeyemiyoruz. Bizlere yardım edebilecek kimse yok. Oda başkanımızdan başka kimse sesimizi duymuyor. Buradan AK Parti, MHP ve CHP Turgutlu İlçe Başkanlarına sesleniyorum; sizler neredesiniz? Bu esnafların hali ne olacak? Esnaflar eve ekmek götüremez oldu. Lütfen buna bir çözüm bulun. Hiç bir esnafı ziyaret etmiyorsunuz. Esnafların sıkıntılarıyla neden ilgilenmiyorsunuz?" sözlerine yer verdi. “UYKU UYUYAMAZ HALE GELDİK” Bir diğer kahveci esnaflarından Zafer Başçivici de, "Alınan yasaklama kararlarıyla birlikte işyerlerimizi kapattınız. Oda Başkanımız Cenk Vatansever bizim içimizdekilere tercüman oldu. Tek başına elinden geldiğince mücadele ederek bizlerin arkasında duruyor. Hiç bir siyasi iradeden, hiç bir kuruluştan destek almadan ne kadar baş edilebilir? Biz işyerlerimizi kapattık ve ertesi gün ne iş yapacağız diye, evimize ekmeğimizi nasıl götüreceğiz diye, dükkan ve evlerimizin kiralarını nasıl ödeyeceğiz diye uyku uyuyamaz hale geldik. Sizlerden ricam, Oda Başkanımıza destek olun. Bize gelmezsiniz fakat başkanımız bizim adımıza sizin yanınızda. Onunla görüşüp bu meseleye ortak bir çözüm bulmanızı istiyoruz. Tüm siyasi partilerden bu desteği bekliyoruz."dedi. “SİYASİLER BİR GÜN GELİP, “NASIL GEÇİNİYORSUNUZ” DİYE SORMADI” Turgutlu Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Cenk Vatansever de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında şu sözlere yer verdi, "Pandemi nedeniyle ilk önce kahvehane ve benzer işyerleri kapatılıyor. Devlet büyüklerimiz ve Turgutlu'da siyasiler bir gün gelip, “nasıl geçiniyorsunuz” demedi. Benim kiram var, süper lig maçları için aboneliklerim var. Genelgeye uymak zorundayız, ancak esnaflarımıza bu kısıtlamalar sürecinde bir destek verilmedi. Ben oda başkanı olarak üyelerimin sorularına cevap veremez hale geldim. Bizler sabah uyandığımızda işsiz bir adam olarak, akşam eve ekmek nasıl götüreceğimizi düşünmeye başladık. Allah bizlere yardımcı olsun, dileğim bu zor günler inşallah bir an önce sona erer."
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, İçişleri Bakanlığı genelgesiyle faaliyetlerine ara verilen kahvehaneci esnafları sosyal medya hesaplarından yayınladıkları videolarla seslerini duyurmaya çalıştı. Seslerini hiç bir siyasi parti ya da kurum yetkilisine duyuramadıklarını anlatan kahveci esnafları, "Nerede bu siyasetçiler?" diyerek sitem ettiler.

İşyerlerinin kapanması nedeniyle evlerine ekmek götürecek imkanlarının kalmadığını söyleyen esnaflar, sosyal medya hesaplarından paylaştıkları videolarla seslerini duyurmaya çalıştı. Turgutlu'da kahveci esnaflarından Süleyman Er, yaptığı paylaşımında; "Kovid-19 salgını nedeniyle iş yerlerimiz kapandı. Kiramızı, vergi borçlarımızı, elektrik ve su borçlarımızı ödeyemiyoruz. Bizlere yardım edebilecek kimse yok. Oda başkanımızdan başka kimse sesimizi duymuyor. Buradan AK Parti, MHP ve CHP Turgutlu İlçe Başkanlarına sesleniyorum; sizler neredesiniz? Bu esnafların hali ne olacak? Esnaflar eve ekmek götüremez oldu. Lütfen buna bir çözüm bulun. Hiç bir esnafı ziyaret etmiyorsunuz. Esnafların sıkıntılarıyla neden ilgilenmiyorsunuz?" sözlerine yer verdi.

“UYKU UYUYAMAZ HALE GELDİK”

Bir diğer kahveci esnaflarından Zafer Başçivici de, "Alınan yasaklama kararlarıyla birlikte işyerlerimizi kapattınız. Oda Başkanımız Cenk Vatansever bizim içimizdekilere tercüman oldu. Tek başına elinden geldiğince mücadele ederek bizlerin arkasında duruyor. Hiç bir siyasi iradeden, hiç bir kuruluştan destek almadan ne kadar baş edilebilir? Biz işyerlerimizi kapattık ve ertesi gün ne iş yapacağız diye, evimize ekmeğimizi nasıl götüreceğiz diye, dükkan ve evlerimizin kiralarını nasıl ödeyeceğiz diye uyku uyuyamaz hale geldik. Sizlerden ricam, Oda Başkanımıza destek olun. Bize gelmezsiniz fakat başkanımız bizim adımıza sizin yanınızda. Onunla görüşüp bu meseleye ortak bir çözüm bulmanızı istiyoruz. Tüm siyasi partilerden bu desteği bekliyoruz."dedi.

“SİYASİLER BİR GÜN GELİP, “NASIL GEÇİNİYORSUNUZ” DİYE SORMADI”

Turgutlu Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Cenk Vatansever de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında şu sözlere yer verdi, "Pandemi nedeniyle ilk önce kahvehane ve benzer işyerleri kapatılıyor. Devlet büyüklerimiz ve Turgutlu'da siyasiler bir gün gelip, “nasıl geçiniyorsunuz” demedi. Benim kiram var, süper lig maçları için aboneliklerim var. Genelgeye uymak zorundayız, ancak esnaflarımıza bu kısıtlamalar sürecinde bir destek verilmedi. Ben oda başkanı olarak üyelerimin sorularına cevap veremez hale geldim. Bizler sabah uyandığımızda işsiz bir adam olarak, akşam eve ekmek nasıl götüreceğimizi düşünmeye başladık. Allah bizlere yardımcı olsun, dileğim bu zor günler inşallah bir an önce sona erer."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.