ÖĞRETMENLER GÜNÜ, CAFE 236 LOUNGE’DA KUTLANDI

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.10.2017 - 10:55, Güncelleme: 09.10.2017 - 10:55
 

ÖĞRETMENLER GÜNÜ, CAFE 236 LOUNGE’DA KUTLANDI

Eğitim Sen Manisa Şubesi, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla, Cafe 236 Lounge’da dayanışma kahvaltısı düzenledi. Programda, öğretmenlerin sorunları ve talepleri konuşulurken, emekliliğe ayrılan öğretmenlere deplaket verildi. Burada bir konuşma gerçekleştiren Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel; “100 binin üzerinde kamu emekçisi, sırf şu anki iktidarla aynı düşünmüyor diye, muhaliftir diye işinden edildi”dedi.
5 Ekim’de kutlanan Dünya Öğretmenler Günü, Eğitim Sen Manisa Şubesi tarafından Manisa’da Tevfik Lav Tesisleri Cafe 236 Lounge’da düzenlenen bir kahvaltıyla kutlandı. Programa, öğretmenlerin yanı sıra Manisa’da bulunan siyasi partilerin, birçok sendika ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri de katıldı.  Eğitim – Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel, nitelikli bir eğitim için, nitelikli öğretmenlere ihtiyaç olduğunu ve bu nedenle öğretmenlerin tüm sorunlarının ortadan kaldırılması gerektiğine vurgu yaptı. KAHVALTININ AMACI DAYANIŞMA 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşanan görevden almaları hatırlatan Metin Demirel, bu kahvaltının öncelikli amacının dayanışma olduğunu vurguladı. Demirel; “Biliyorsunuz ki bu ülkede 15 Temmuz Darbe Girişimi yaşandı. Bu girişimden sonra ülkemizde 4 bini KESK’li (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu) olmak üzere, 100 binin üzerinde kamu emekçisi, sırf şu anki iktidarla aynı düşünmüyor diye, muhaliftir diye işinden edildi. Eğer bu yapılan hukukluysa, o insanların hukuk önüne gitmesini sağlarsınız. Neden OHAL var, neden bu insanlar için hukuk yolları kapalı? O insanlar bizim arkadaşlarımız, yoldaşlarımız. Yanlış yaptıkları için görevlerinden atılmadılar. Yanlış yapanın ceza almasını biz de istiyoruz; öğrencisine taciz eden, eline silah alarak birilerini öldüreni savunmuyoruz. Bu ayrı bir şey. Ancak düşüncesinden, fikrinden, kökeninden, inancından dolayı insanları yargılamak bir hukuk devletine yakışmamaktadır. Dolayısıyla bizim burada, işinden, ekmeğinden edilen insanlarla dayanışma amacımız da var”dedi. Öğretmenlerin sorunlarının giderek arttığına dikkat çeken Demirel, yaşanan sıkıntıları madde madde anlattı; Eğitim Sen olarak taleplerini dile getirdi. Konuşmaların ardından, emekliye ayrılan öğretmenlere plaket taktim edildi.  
Eğitim Sen Manisa Şubesi, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla, Cafe 236 Lounge’da dayanışma kahvaltısı düzenledi. Programda, öğretmenlerin sorunları ve talepleri konuşulurken, emekliliğe ayrılan öğretmenlere deplaket verildi. Burada bir konuşma gerçekleştiren Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel; “100 binin üzerinde kamu emekçisi, sırf şu anki iktidarla aynı düşünmüyor diye, muhaliftir diye işinden edildi”dedi.

5 Ekim’de kutlanan Dünya Öğretmenler Günü, Eğitim Sen Manisa Şubesi tarafından Manisa’da Tevfik Lav Tesisleri Cafe 236 Lounge’da düzenlenen bir kahvaltıyla kutlandı. Programa, öğretmenlerin yanı sıra Manisa’da bulunan siyasi partilerin, birçok sendika ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri de katıldı.  Eğitim – Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel, nitelikli bir eğitim için, nitelikli öğretmenlere ihtiyaç olduğunu ve bu nedenle öğretmenlerin tüm sorunlarının ortadan kaldırılması gerektiğine vurgu yaptı.

KAHVALTININ AMACI DAYANIŞMA
15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşanan görevden almaları hatırlatan Metin Demirel, bu kahvaltının öncelikli amacının dayanışma olduğunu vurguladı. Demirel; “Biliyorsunuz ki bu ülkede 15 Temmuz Darbe Girişimi yaşandı. Bu girişimden sonra ülkemizde 4 bini KESK’li (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu) olmak üzere, 100 binin üzerinde kamu emekçisi, sırf şu anki iktidarla aynı düşünmüyor diye, muhaliftir diye işinden edildi. Eğer bu yapılan hukukluysa, o insanların hukuk önüne gitmesini sağlarsınız. Neden OHAL var, neden bu insanlar için hukuk yolları kapalı? O insanlar bizim arkadaşlarımız, yoldaşlarımız. Yanlış yaptıkları için görevlerinden atılmadılar. Yanlış yapanın ceza almasını biz de istiyoruz; öğrencisine taciz eden, eline silah alarak birilerini öldüreni savunmuyoruz. Bu ayrı bir şey. Ancak düşüncesinden, fikrinden, kökeninden, inancından dolayı insanları yargılamak bir hukuk devletine yakışmamaktadır. Dolayısıyla bizim burada, işinden, ekmeğinden edilen insanlarla dayanışma amacımız da var”dedi.

Öğretmenlerin sorunlarının giderek arttığına dikkat çeken Demirel, yaşanan sıkıntıları madde madde anlattı; Eğitim Sen olarak taleplerini dile getirdi. Konuşmaların ardından, emekliye ayrılan öğretmenlere plaket taktim edildi.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.