OKUL TERKİ ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.02.2017 - 08:24, Güncelleme: 24.02.2017 - 08:24
 

OKUL TERKİ ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimince koordine edilen, Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlükleri AR-GE Birimleri ortaklığıyla hazırlanan "Okul Terki Yaşam Terki" Çalıştayı, Giritligil Otel Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
Şehzadeler ve Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Mesleki ve Teknik Eğitim Hizmetleri Sorumlu Şube Müdürlerinin ve Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi okul müdürlerinin katılımlarıyla yapılan çalıştayda konuşan Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, şu ifadelere yer verdi; AMAÇ; ERKEN OKUL TERKİNİ ÖNLEMEK “Projenin genel amacı erken okul terkini önlemek, okul terkinin başlangıcı olan okul devamsızlıklarının önüne geçmek, eğitim seviyesinin ve kalitesinin artırılmasına katkı sağlamak; eğitim kalitesinin artırılması ile daha refah, gelişmiş muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak olan Projemizin özel amaçları ise;  TR 33 Bölgesindeki okul devamsızlık ve terkinin azalması ve beşeri sermayeye yatırım yaparak özellikle  gençliğin sorunlarına çözüm bulmak ve bölgenin refah yaşam seviyesine ulaşmasını sağlamaktır. Projemizin süresi 3 ay olacaktır. Çalıştayımızda; erken okul terki ve okul devamsızlıkları konusunda araştırma yapılarak bu konularda farkındalık oluşturulması, terk ve devamsızlıkların önüne geçilmesinin yanında bölgenin sosyo-kültürel yapısında da pozitif değişiklikler oluşturulması amaçlanıyor.” dedi.   
Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimince koordine edilen, Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlükleri AR-GE Birimleri ortaklığıyla hazırlanan "Okul Terki Yaşam Terki" Çalıştayı, Giritligil Otel Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
Şehzadeler ve Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Mesleki ve Teknik Eğitim Hizmetleri Sorumlu Şube Müdürlerinin ve Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi okul müdürlerinin katılımlarıyla yapılan çalıştayda konuşan Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, şu ifadelere yer verdi;

AMAÇ; ERKEN OKUL TERKİNİ ÖNLEMEK
“Projenin genel amacı erken okul terkini önlemek, okul terkinin başlangıcı olan okul devamsızlıklarının önüne geçmek, eğitim seviyesinin ve kalitesinin artırılmasına katkı sağlamak; eğitim kalitesinin artırılması ile daha refah, gelişmiş muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak olan Projemizin özel amaçları ise;  TR 33 Bölgesindeki okul devamsızlık ve terkinin azalması ve beşeri sermayeye yatırım yaparak özellikle  gençliğin sorunlarına çözüm bulmak ve bölgenin refah yaşam seviyesine ulaşmasını sağlamaktır. Projemizin süresi 3 ay olacaktır. Çalıştayımızda; erken okul terki ve okul devamsızlıkları konusunda araştırma yapılarak bu konularda farkındalık oluşturulması, terk ve devamsızlıkların önüne geçilmesinin yanında bölgenin sosyo-kültürel yapısında da pozitif değişiklikler oluşturulması amaçlanıyor.” dedi. 





 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.