OKULLARDA ‘15 TEMMUZ’

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.11.2016 - 16:34, Güncelleme: 17.11.2016 - 16:34
 

OKULLARDA ‘15 TEMMUZ’

Manisa Fatih Anadolu Lisesi’nde 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma Komisyonu tarafından eski Çevre Bakanı Rıza Akçalı’nın katılımıyla “Darbeler Tarihi ve 15 Temmuz” konulu konferans düzenlendi. Öte yandan, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 2016–2017 eğitim öğretim sezonu boyunca, okullarda 15 Temmuz ruhunun yaşatılması adına çeşitli etkinliklerin düzenleneceği öğrenildi.
Eski Çevre Bakanı Rıza Akçalı,  öğrencilere, demokrasi, hürriyet, insan hakları, dünden bugüne darbeler konusunda bilgi verdi.  Türkiye’nin darbeler konusunda sicilinin çok iyi olmadığını söyleyen Akçalı, “Ülkemizde tam darbeler dönemi bitti derken, bir anda bir gece akla hayale gelmeyecek bir kalkışmayla karşı karşıya kaldık. Üzerinde durmamız gereken bir şey var. Darbenin Türkiye’de askerin polisin birbirine girmesi gibi bir tehdidi içerdiğini gördük. Bu ilk başta beni çok endişelendirdi. Çünkü bu Türkiye için bir harp demekti. Türkiye’nin beka problemini gündeme getirecekti, Türkiye Cumhuriyeti kalmayacaktı. Sonucunda BM gibi uluslar arası kuruluşlar Türkiye’ye gelip işgal edecekti” dedi.   BÜYÜK BASİRET ÖRNEĞİ Darbeye karşı büyük bir basiret örneğinin sergilendiğini vurgulayan Akçalı, “Cumhurbaşkanımızın televizyon halkı darbeye karşı çağırması, halkın buna cevap vermesi, meydanlara çıkması, tankların önüne yatması, 250 civarında şehit vermesi. Siyaseti partilerin iktidarıyla muhalefetiyle darbeye karşı olması, hiçbir şekilde buna taraftar olmamaları.  Bunlar Türkiye tarihi için bir ilktir. Hakikaten Türkiye’nin geleceği açısından ümit verici bir şey. İnsanlar iktidarları sevebilir, sevmeyebilir ama iktidarların değişebileceği merciler millettir. Millet oylarıyla değiştirir. Milletimizin gösterdiği geleceğimiz için önemlidir, tehditler bitmiş midir hayır Türkiye gibi coğrafyalarda tehditler hep vardır. Güçlü olmamız gerekin bir coğrafyadır” diye konuştu.   YIL BOYUNCA BAŞKA OKULLARDA DA DEVAM EDECEĞİ ÖĞRENİLDİ Öte yandan, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 2016–2017 eğitim öğretim sezonu boyunca, okullarda 15 Temmuz ruhunun yaşatılması adına çeşitli etkinliklerin düzenleneceği öğrenildi. Bütün okullarda devam edecek olan bu yıllık plan çerçevesinde, hazırlanan okul köşeleri, duvar gazetelerinin yanı sıra, İstanbul, Ankara ve TBMM’de bombalanan noktaları öğrencilerin de görmesi adına gezilerin düzenleneceği bilgisine ulaşıldı.  
Manisa Fatih Anadolu Lisesi’nde 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma Komisyonu tarafından eski Çevre Bakanı Rıza Akçalı’nın katılımıyla “Darbeler Tarihi ve 15 Temmuz” konulu konferans düzenlendi. Öte yandan, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 2016–2017 eğitim öğretim sezonu boyunca, okullarda 15 Temmuz ruhunun yaşatılması adına çeşitli etkinliklerin düzenleneceği öğrenildi.
Eski Çevre Bakanı Rıza Akçalı,  öğrencilere, demokrasi, hürriyet, insan hakları, dünden bugüne darbeler konusunda bilgi verdi.  Türkiye’nin darbeler konusunda sicilinin çok iyi olmadığını söyleyen Akçalı, “Ülkemizde tam darbeler dönemi bitti derken, bir anda bir gece akla hayale gelmeyecek bir kalkışmayla karşı karşıya kaldık. Üzerinde durmamız gereken bir şey var. Darbenin Türkiye’de askerin polisin birbirine girmesi gibi bir tehdidi içerdiğini gördük. Bu ilk başta beni çok endişelendirdi. Çünkü bu Türkiye için bir harp demekti. Türkiye’nin beka problemini gündeme getirecekti, Türkiye Cumhuriyeti kalmayacaktı. Sonucunda BM gibi uluslar arası kuruluşlar Türkiye’ye gelip işgal edecekti” dedi.
 
BÜYÜK BASİRET ÖRNEĞİ
Darbeye karşı büyük bir basiret örneğinin sergilendiğini vurgulayan Akçalı, “Cumhurbaşkanımızın televizyon halkı darbeye karşı çağırması, halkın buna cevap vermesi, meydanlara çıkması, tankların önüne yatması, 250 civarında şehit vermesi. Siyaseti partilerin iktidarıyla muhalefetiyle darbeye karşı olması, hiçbir şekilde buna taraftar olmamaları.  Bunlar Türkiye tarihi için bir ilktir. Hakikaten Türkiye’nin geleceği açısından ümit verici bir şey. İnsanlar iktidarları sevebilir, sevmeyebilir ama iktidarların değişebileceği merciler millettir. Millet oylarıyla değiştirir. Milletimizin gösterdiği geleceğimiz için önemlidir, tehditler bitmiş midir hayır Türkiye gibi coğrafyalarda tehditler hep vardır. Güçlü olmamız gerekin bir coğrafyadır” diye konuştu.
 
YIL BOYUNCA BAŞKA OKULLARDA DA DEVAM EDECEĞİ ÖĞRENİLDİ
Öte yandan, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 2016–2017 eğitim öğretim sezonu boyunca, okullarda 15 Temmuz ruhunun yaşatılması adına çeşitli etkinliklerin düzenleneceği öğrenildi. Bütün okullarda devam edecek olan bu yıllık plan çerçevesinde, hazırlanan okul köşeleri, duvar gazetelerinin yanı sıra, İstanbul, Ankara ve TBMM’de bombalanan noktaları öğrencilerin de görmesi adına gezilerin düzenleneceği bilgisine ulaşıldı.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.