Öldü Diye Bildikleri Kızları 44 Yıl Sonra TV'de Kendilerini Aramaya Çıktı

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.01.2019 - 10:07, Güncelleme: 26.01.2019 - 10:07
 

Öldü Diye Bildikleri Kızları 44 Yıl Sonra TV'de Kendilerini Aramaya Çıktı

Manisalı Güner ailesi geçen yıl aldıkları bir haberle adeta hayatının şokunu yaşadı. 44 yıl önce öldü zannettikleri kızlarının yaşadığını öğrenen aile şimdi ismini bile koyamadıkları evladına kavuşacakları günü bekliyor.
Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Aşağı Çobanisa Mahallesi’nde yaşayan Hayati Güner ve Ayten Güner çiftçi, 44 yıldır ölü olarak bildikleri kızlarının yaşadığını öğrendiler.  Güner ailesi geçen yıl aldıkları bir haberle adeta hayatının şokunu yaşadı. Kızlarının yaşadığını öğrenen aile şimdi ismini bile koyamadıkları evladına kavuşmayı istiyor. 17 Kasım 1975 yılında anne ve baba olma ümidiyle gittikleri hastaneden gözü yaşlı eli boş döndüler. Güner ailesi dünyaya gelen evlatlarının ne ölüsünü alabildi, ne de dirisini. Ailenin bir kızının dünyaya gelmesinin ardından hastane odasına bir hemşire girdi. İşte ne olduysa o andan sonra oldu.  Anne Ayten Güner, “Yıkadılar, çektiler 3 kilo 800 gram. Yıkadı giydirdi onu açık mavi gibi bir pamukluya eskiden bu kadar şeyler yoktu. Kadın aldı onu gözümün önünden o tarafa götürdü. Nereye götürüyorsun dedim kardeş.  Senin çocuk öldü dedi. İyi de öldü, yıkadın, çektin orada çocuk bana bakıp duruyor. Öldü dediler. Ne ölüsünü verdiler, ne dirisini verdiler” dedi. KIZININ KENDİSİNİ ARADIĞINI HASTANEDE ÖĞRENDİ Güner ailesi yıllar sonra bir şok daha yaşadı. Öldü olarak bildikleri kızları anne ve baba Güner’i TV programlarına çıkarak aramıştı.  Anne Ayten Güner, “2 sene önce anjiyo almaya gittim Celal Bayar’a. Damar yolu açacak hemşire. Yanımda da bir hasta bayan yatıyor. Abla Ayten Güner sen misin ? Bir haftadan beri seni iki tane çocuğun varmış kızınmış arıyordu dedi.  Bende şok oldum. Duymadık öyle bir şey dedim. ” diye konuştu.   NEREDEYSE YARIM ASIRDIR GÖRMEDİĞİ KIZININ YÜZÜ DÜN GİBİ HATIRLIYOR Kızının yaşadığını öğrendikleri günden bugüne hastalıklarla boğuştuklarını söyleyen Güner, “Hep ölü bildik. Öğrenince Şok oldum hastanede. Sıkıntıdan damarlarımdan anjiyo oldum. stres oldum duyunca” dedi. Anne Güner aradan neredeyse yarım asır geçmesine rağmen kızını hala dün gibi hatırladığını belirterek  “Kızım gözümün önünde duruyor. Bilmiyorum artık onu görünce nasıl tepki vereceğim, bayılacağım mı sevinçten. Dünyaları bağışlayacaklar” diye konuştu.  Baba Hayati Güner, “Evlat her şeyden tatlı. Gece gündüz ağlıyorum” dedi.  İki çocukları daha olan Güner ailesinin tek bir isteği var. O da ölmeden önce bir kere bile olsa kızlarını görebilmek. -Özlem ŞAHİN  
Manisalı Güner ailesi geçen yıl aldıkları bir haberle adeta hayatının şokunu yaşadı. 44 yıl önce öldü zannettikleri kızlarının yaşadığını öğrenen aile şimdi ismini bile koyamadıkları evladına kavuşacakları günü bekliyor.
Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Aşağı Çobanisa Mahallesi’nde yaşayan Hayati Güner ve Ayten Güner çiftçi, 44 yıldır ölü olarak bildikleri kızlarının yaşadığını öğrendiler.  Güner ailesi geçen yıl aldıkları bir haberle adeta hayatının şokunu yaşadı. Kızlarının yaşadığını öğrenen aile şimdi ismini bile koyamadıkları evladına kavuşmayı istiyor. 17 Kasım 1975 yılında anne ve baba olma ümidiyle gittikleri hastaneden gözü yaşlı eli boş döndüler. Güner ailesi dünyaya gelen evlatlarının ne ölüsünü alabildi, ne de dirisini. Ailenin bir kızının dünyaya gelmesinin ardından hastane odasına bir hemşire girdi. İşte ne olduysa o andan sonra oldu.  Anne Ayten Güner, “Yıkadılar, çektiler 3 kilo 800 gram. Yıkadı giydirdi onu açık mavi gibi bir pamukluya eskiden bu kadar şeyler yoktu. Kadın aldı onu gözümün önünden o tarafa götürdü. Nereye götürüyorsun dedim kardeş.  Senin çocuk öldü dedi. İyi de öldü, yıkadın, çektin orada çocuk bana bakıp duruyor. Öldü dediler. Ne ölüsünü verdiler, ne dirisini verdiler” dedi.
KIZININ KENDİSİNİ ARADIĞINI HASTANEDE ÖĞRENDİ
Güner ailesi yıllar sonra bir şok daha yaşadı. Öldü olarak bildikleri kızları anne ve baba Güner’i TV programlarına çıkarak aramıştı.  Anne Ayten Güner, “2 sene önce anjiyo almaya gittim Celal Bayar’a. Damar yolu açacak hemşire. Yanımda da bir hasta bayan yatıyor. Abla Ayten Güner sen misin ? Bir haftadan beri seni iki tane çocuğun varmış kızınmış arıyordu dedi.  Bende şok oldum. Duymadık öyle bir şey dedim. ” diye konuştu.
 
NEREDEYSE YARIM ASIRDIR GÖRMEDİĞİ KIZININ YÜZÜ DÜN GİBİ HATIRLIYOR
Kızının yaşadığını öğrendikleri günden bugüne hastalıklarla boğuştuklarını söyleyen Güner, “Hep ölü bildik. Öğrenince Şok oldum hastanede. Sıkıntıdan damarlarımdan anjiyo oldum. stres oldum duyunca” dedi. Anne Güner aradan neredeyse yarım asır geçmesine rağmen kızını hala dün gibi hatırladığını belirterek  “Kızım gözümün önünde duruyor. Bilmiyorum artık onu görünce nasıl tepki vereceğim, bayılacağım mı sevinçten. Dünyaları bağışlayacaklar” diye konuştu.  Baba Hayati Güner, “Evlat her şeyden tatlı. Gece gündüz ağlıyorum” dedi.  İki çocukları daha olan Güner ailesinin tek bir isteği var. O da ölmeden önce bir kere bile olsa kızlarını görebilmek. -Özlem ŞAHİN
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.