OTOMOBİLDEKİ ÖTV ve KDV İNDİRİMİ TEK BAŞINA YETERLİ OLMUYOR

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.01.2019 - 17:17, Güncelleme: 04.01.2019 - 17:17
 

OTOMOBİLDEKİ ÖTV ve KDV İNDİRİMİ TEK BAŞINA YETERLİ OLMUYOR

Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Karaağaç, Otomobil ÖTV ve KDV'de gerçeklşen yüzde 1'lik indirimin vatandaş ve esnafı bir nebzede olsa rahatlattığını ancak bunun tek başına yeterli olmadığını belirtti. Karaağaç, geçtiğimiz yıllarda 250 çift civarı basılan plakaların bu yıl 100 çifte düştüğünü söyledi.
31 Ekim 2018 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıklamasıyla 2018 sonuna kadar geçerli olmak üzere 1.6 litre altında motoru olan otomobillerde %15 ÖTV indirimi uygulaması Ticari araçlarda ise %18 olan KDV miktarı %1’e düşürülmesi tekrar yapılan açıklamayla 2019 Mart ayına kadar uzatıldı. Bu indirim, otomobiil sektörünün ayrılmaz parçası plakaları da kapsıyor. Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Karaağaç,2018 yılının son 2 ayında uygulanan ÖTV ve KDV indirimini değerlendirdi. 2018'in ekonomk sıkıntılardan ötürü zor geçtiğini belirten Karaağaç, indirimden dolayı biraz hareketllik yaşanmasına rağmen geçmiş yıllara göre plaka alımlarında düşüş yaşandığını kaydetti. “GEÇTİĞİMİZ YILA GÖRE PLAKA BASIMI ÇOK DÜŞÜK” 2018 yılının esnaf ve vatandaşlar açısından zor geçtiğini belirten Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Karaağaç, “ Yüzde 1'e indirmelerinden dolayı bir hareketlilik oldu ama geçtiğimiz yıllara nazaran biraz daha düşük olduğunu görüyoruz. Geçtiğimiz yıllarda özellikle sıfır raçlarda 250 çift plaka basımı vardı. Bu yıla baktığımız zaman bu sayı çok düşük. 100-200 çift civarı plaka basımı oluyor. Sıfır araçlarda aralık aylarında çok yoğunluk oluyordu geçtiğimiz aralık aya baktığımızda o yoğunluğu göremedik.Şunuda söylemek gerek; KDV ve ÖTV indirimin vatandaşlara biraz da olsa nefes aldırdığını görüyoruz. Banka faizlerinde de düşüş olsa esnafımızın biraz daha nefes alacağını ön görüyorum. Vergi inidirimlerine karşılık kredi faizleri fazla olduğu ödemekte zorluk yaşanıyor. İnşallah 2019 yılında ekonomik krizden çıkarda halkımız ve esnafımızın refah seviyesi yükselir““ dedi. 2019 İÇİN PLAKA FİYATALARI BU AY BELLİ OLABİLİR 2018 yılında plaka fiyatlarının 50 TL olduğunu söyleyen Karaağaç, 2019 fiyat tarifesinin bu ay içerisinde federasyondan gelecek bilgi doğrultusunda açıklanabileceğini kaydetti. -Özlem ŞAHİN
Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Karaağaç, Otomobil ÖTV ve KDV'de gerçeklşen yüzde 1'lik indirimin vatandaş ve esnafı bir nebzede olsa rahatlattığını ancak bunun tek başına yeterli olmadığını belirtti. Karaağaç, geçtiğimiz yıllarda 250 çift civarı basılan plakaların bu yıl 100 çifte düştüğünü söyledi.

31 Ekim 2018 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıklamasıyla 2018 sonuna kadar geçerli olmak üzere 1.6 litre altında motoru olan otomobillerde %15 ÖTV indirimi uygulaması Ticari araçlarda ise %18 olan KDV miktarı %1’e düşürülmesi tekrar yapılan açıklamayla 2019 Mart ayına kadar uzatıldı. Bu indirim, otomobiil sektörünün ayrılmaz parçası plakaları da kapsıyor. Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Karaağaç,2018 yılının son 2 ayında uygulanan ÖTV ve KDV indirimini değerlendirdi. 2018'in ekonomk sıkıntılardan ötürü zor geçtiğini belirten Karaağaç, indirimden dolayı biraz hareketllik yaşanmasına rağmen geçmiş yıllara göre plaka alımlarında düşüş yaşandığını kaydetti.

GEÇTİĞİMİZ YILA GÖRE PLAKA BASIMI ÇOK DÜŞÜK”

2018 yılının esnaf ve vatandaşlar açısından zor geçtiğini belirten Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Karaağaç, “ Yüzde 1'e indirmelerinden dolayı bir hareketlilik oldu ama geçtiğimiz yıllara nazaran biraz daha düşük olduğunu görüyoruz. Geçtiğimiz yıllarda özellikle sıfır raçlarda 250 çift plaka basımı vardı. Bu yıla baktığımız zaman bu sayı çok düşük. 100-200 çift civarı plaka basımı oluyor. Sıfır araçlarda aralık aylarında çok yoğunluk oluyordu geçtiğimiz aralık aya baktığımızda o yoğunluğu göremedik.Şunuda söylemek gerek; KDV ve ÖTV indirimin vatandaşlara biraz da olsa nefes aldırdığını görüyoruz. Banka faizlerinde de düşüş olsa esnafımızın biraz daha nefes alacağını ön görüyorum. Vergi inidirimlerine karşılık kredi faizleri fazla olduğu ödemekte zorluk yaşanıyor. İnşallah 2019 yılında ekonomik krizden çıkarda halkımız ve esnafımızın refah seviyesi yükselir““ dedi.

2019 İÇİN PLAKA FİYATALARI BU AY BELLİ OLABİLİR

2018 yılında plaka fiyatlarının 50 TL olduğunu söyleyen Karaağaç, 2019 fiyat tarifesinin bu ay içerisinde federasyondan gelecek bilgi doğrultusunda açıklanabileceğini kaydetti. -Özlem ŞAHİN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.